Connect with us

Pojkfotboll

Vände matchen och vann – efter fantastisk inställning

Dagens femte match var också den första P14-matchen jag kollade på under Skadevi Cup, mellan IK Viljan Strängnäs och Kullavik IF. Strängnäs spelade med blåa tröjor medan Kullavik hade sina gul-blå randiga. Efter att ha flyttat mig från Timmersdala B till Timmersdala A inser jag ganska snabbt att även denna gräsplan är av högsta kvalité. Jag måste passa på att lyfta fram arrangörerna här, herregud vilket jobb ni gjort med mattan. Frågan är om man kanske till och med kan mäta det mot några av de bästa gräsmattorna vi har i landet?

Läs också: Seyde Dal visade vägen för Våmbs IF

Kullavik inledde piggats och skapade flest målchanser. Efter en röra i straffområdet dimper bollen ner framför Isac Schweizer som trycker in den i nätet, 1-0. Målet fungerande som en väckarklocka för Strängnäs som vaknade till och höjde nivån. Pontus Karlsson i Strängnäs skulle bland annat göra en fin löpning i djupled där han slår till med en klassisk tåpaj som smeker utsidan stolpe. Därför blev det lite av en kalldusch när Simon Kure sätter tvåan för Kullavik, pang på rödbetan!

Strängnäs visar dock att man menar allvar och är också giftiga på sista tredjedelen av planhalvan. Det började osa mål och mycket riktigt skulle också reduceringen komma genom Ryad Muhic med bara sekunder kvar av första halvlek. Hårt arbete gav resultat, något man säkerligen tog med sig till halvtidsvilan.

Läs också: Skultorps Mbumba bjöd på fotbollsgodis

Fyllda av självförtroende äntrade Strängnäs planen, det skiljde trots allt bara ett mål. Kvitteringen skulle komma efter tio minuter när Rasmus Åkeson trycker dit den. Pontus Karlsson var givetvis inblandad i förarbetet, som aldrig tvekade på att man kunde komma ikapp. Ryad Muhic skulle dra på en riktig rackarrökare som drog i ribban, vänstersläggan var det inget fel på i alla fall.

Det kändes som att Pontus Karlsson var överallt på planen, täckte han inte skott så var han framme och hotade. Han skulle också göra en jättelöpning som resulterar i att Albin Sandin sätter 3-2 för Strängnäs, som därmed tar ledningen i matchen för första gången. Jag kan säga såhär, att när Kullavik gjort två mål kändes det lite uppgivet i Strängnäslägret, men det var ett par som hejade på sina lagkamrater vilket gjorde att man tillslut gick upp i ledning. Härlig attityd från flera spelare som faktiskt möjliggjorde vändningen.

Läs också: Tidigt ledningsmål satte Degerfors i förarsätet

Ribban var tidigare i vägen för Muhic, men det skulle bli andra bullar i 43 minuten när han avlossar sin mäktiga vänster och absolut ingen kan stoppa bollen. Ett fantastiskt mål och en fantastisk vändning av ett fantastiskt lag.

Efter matchen kan man lugnt säga att man levde upp till namnet IK Viljan Strängnäs.

// Tobias BW Granberg

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Sverige gör sig redo för F17-EM Sverige gör sig redo för F17-EM

Sverige gör sig redo för F17-EM

Flickfotboll

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll


Warning: Undefined array key "align" in /home/rudyalva/public_html/wp-content/plugins/advanced-ads/modules/gutenberg/includes/class-gutenberg.php on line 231
Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet