fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Tidigt ledningsmål satte Degerfors i förarsätet

Published

on

Det må vara den tredje matchen i Skadevi Cup för mig, men däremot den första pojkmatchen som spelades mellan Degerfors IF Ungdom och Skara FC i klass P15. Degerfors deltog i cupen även förra året, där man åkte ut i åttondelsfinalen i A-slutspelet.

Kanske var det revanschlusten som gjorde att man var extra taggade inför mötet. Skara fick det svårt när Degerfors tryckte på, ofta genom att spela runt bollen länge på mittfältet. Inget lämnades åt slumpen, utan tålamod var nyckelordet. I den 17 minuten sätter Jonathan Gatugård ettan för Degerfors, som får en drömstart på matchen.

Läs också: Skultorps Mbumba bjöd på fotbollsgodis

Kort därefter skall Benhur Temesgen sätta tvåan, efter att han ha blivit serverad en fantastisk macka. Skottet är lugnt och behärskat, målvakten har ingen chans när bollen går tätt intill stolpen.

Efter halvleksvilan skulle Skara börja anfalla allt mer, man får bland annat en tidig farlig målchans som Degerfors klarar av.

Fasta situationer är något som kanske inte alltid är inövat hos många lag, men det kan man inte säga om Degerfors. Varianterna var flera, bland annat den klassiska ”krama målvakten” där alla spelare ställde sig i en hög framför målet. En hård inåtskruvad serv från hörnflaggan, kombinerat med närkamper i straffområdet gjorde det svårt för Skara att försvara sig.

Läs också: Följande spelare är kallade till F16-landslaget & Nordisk flickturneringen

Någon som var på spelhumör var Olle Fingal Dahl, som får bollen på halva plan och driver upp. Trots framrusande lagkamrater väljer han att gå själv, och som han gör det. Avslutet sitter säkert.

Skara behövde reducera för att det skulle bli match igen, och det var inte långt ifrån. Ett distansskott tar i stolpen, efter att den skruvats utåt från målet. Bollen är inte alls långt ifrån att skruvas i mål.

Läs också: Yxhult öppnade Skadevi på bästa sätt

Precis innan matchen är slut gör Degerfors ytterligare ett mål. Domaren blåser av strax därefter och förkunnar att matchen slutar 4-0.

En oerhört välspelad match, trots att siffrorna sprang iväg. Jag vill även passa på att berömma domaren som dömde, som skall ha mycket beröm för sin insats. Inte bara var han tydlig och höll en bra nivå, han pratade också med spelarna på ett pedagogiskt sätt när han förklarade sina beslut. Härligt!

// Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss