Connect with us

Gästträningar

Vill ni boka mig som gästtränare, kontakta mig via e-post: rudy@rudyalvarado.com

Läs vad Holmalunds IF F-99/00 tyckte om mitt besök:


Onsdagen den 29 maj hade Holmalunds IF F99/00 besök av Rudy Alvarado som gästtränare. Efter att ha följt Rudy på bloggen www.rudyalvarado.com och sett tidigare gästinhopp som tränare tog vi chansen att fråga om möjlighet fanns att göra ett inhopp även hoss oss och till vår stora glädje tackade Rudy ja. Efter diskussioner kring vart tonvikten på träningen skulle ligga fastnade vi för ett pass med fokus skott-teknik och avslut, något som vi också tidigare känt att våra tjejer behöver en extra grillning inom.Passet körde igång med full fokus, imponerande att se 25 tonårstjejer stå helt tysta och lyssna till instruktioner! Hela träningen andades proffsighet och för oss tränare dök det upp flera träningsinslag som vi med en gång märkte gav effekt och verkligen något vi sen dess tagit med i våra egna träningspass. Det vi framförallt vill lyfta fram är med vilken pondus och respekt som Rudy tog sig an våra tjejer och verkligen såg till att uppmuntra hela laget att hjälpa varandra framåt.

Sammanfattningsvis var detta träningspass en stor hjälp för oss framåt och en inblick för tjejerna hur det är lyssna på en annan tränarröst! Verkligen nyttigt och en stor eloge till Rudy som ställde upp och gav både oss ledare och våra fotbollstjejer denna nyttiga erfarenhet!

Vänliga hälsningar //

Tobias Strandh, Informationsansvarig – Holmalunds IF F99/00

Läs vad Hönö/Björkö F-99 tyckte om mitt besök:

Läs vad Claes Sandros som ingår i Hönö/Björkös F-99 tränarstab har att säga om min gästträning med laget.

En klar och kall vintersöndag, 3 februari, gästade Rudy Alvarado vår träning. Jan Andreasson var den som först knöt kontakten och ställde frågan som till vår stora glädje blev med ja besvarad. Vi passade på att bjuda med våra träningskompisar från Öckerös F98-lag också för att fler skulle få tillfälle till en spännande träning.

Rudys pass bjöd på mycket individuella teknikövningar där isolerade moment som man ofta hamnar i under en match nöttes in på ett lekfullt sätt. Det var länge sedan man såg tjejerna så fokuserade och aktivt lyssnande när Rudy instruerade. En del av det handlade givetvis om att det var en ny röst, men man kunde också se tydligt att det är en tränare med lång erfarenhet av ungdomsfotboll. Hela träningen genomfördes i ett högt tempo, men med tid för reflektion och korrigerande instruktioner.

Mellan de individuella övningarna så fick tjejerna tillfälle att samarbeta i grupp/lag – även det på ett lekfullt sätt. Vi fick se lika mycket fokuserade och sammanbitna miner, som skrattande tjejer som visade ren och skär fotbollsglädje. Som en extra bonus fick vi tränare lära oss nya övningar och moment att träna på och i lugn och ro betrakta en träning med en kaffemugg i handen…

TACK Rudy för en grym träning och för att du tog dig ända ut i Skärgården en råkall söndag! Efter detta är jag bombsäker på att många av tjejerna kommer följa din blogg. Du gjorde ett starkt intryck och har bidragit med ytterligare inspiration till både tränare och spelare. TACK också för alla fina ord i din blogg om våra tjejer . Det värmer ska du veta!

//Claes Sandros, Hönö/Björkö

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Gästträningar med IF Väster & Onsala BK inbokade – Rudy Alvarado

  2. Pingback: Gästträning med IF Väster & Onsala BK inbokade – Rudy Alvarado

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet