Connect with us

Pojkfotboll

Torslanda sprudlade av självförtroende

Ambitiös som jag är begav jag mig tidigt på lördagsmorgonen mot Lillegården för att se matchen mellan Torslanda IK och Hällbybruns IF Vit i klass P14. Torslanda kom till cupen med ett lag i åldersklassen P14, medan Hällbybruns ställer upp med två.  Båda lagen var inför matchen obesegrade, Hällbybruns hade vunnit två matcher medan Torslanda vunnit två och spelat en oavgjord. Matchen var således en uppgörelse om om förstaplatsen i gruppen, som säkrar en lite bättre förutsättning inför slutspelet.

Läs också: Lördag på Skadevi Cup – här är schemat

Till skillnad från mig så verkade det som att det rödklädda Torslanda var utvilade, då man tog mycket löpningar utan boll. Dessa löpningar skulle också göra det enkelt för lagkamraterna att passa bollen då det erbjöds flera möjliga alternativ. Hugo Warolin och August Lagberg på det centrala mittfältet skulle göra sig spelbara i varje uppspel och omställning. Härligt att se när man som central mittfältare går ner i banan för att hjälpa sina mittbackar att få alternativ, då behöver man inte rensa bollen så fort man blir lite pressad.

Läs också: Qviding FIF visade var skåpet skall stå

Torslanda var på ordentligt spelhumör, det kraftiga spelövertaget gjorde att målen trillade in. En sak är säker, det är inte så lätt att vara målvakt när motståndarna kommer med flera spelare som är fria. En spelare som kom fri var Jonas Lundgren, efter att han fått en fin lyftning från mittfältet. Trots en framrusande målvakt håller Lundgren kylan och chippar bollen i mål. Klass! Vid halvtidsvilan skulle Torslanda leda med 6-0, vilket också speglade den ensidiga matchbilden.

Jonathan Samuelsson i Torslanda vinner mitt hjärta när han avslutar ett fint inspel från vänsterkanten med en tåpaj. Ett bevis på att det inte handlar om att skjuta hårdast eller snyggast, utan att skjuta i mål. Edvin Behn skulle strax därefter trycka in sin egen retur, något som lär ha inspirerat Victor Stranne. En bra hörna når Strannes panna, men målvakten räddar. Returen däremot är det bara att trycka in. Matchen slutar 9-0 till Torslanda som går in med stort självförtroende i slutspelet.

Läs också: Vände matchen och vann – efter fantastisk inställning

Jag vill passa på att lyfta fram Torslandas högerback Henrik Emanuelsson som gjorde en kanonmatch. Inte bara skötte han sina uppgifter i försvaret, utan han kom också ständigt på överlapp där han utmanade och slog in bollen. Även Ruben Hollander på vänsterkanten gjorde ett bra jobb, där han ofta hotade med sin vänsterfot.

// Tobias BW Granberg

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Sverige gör sig redo för F17-EM Sverige gör sig redo för F17-EM

Sverige gör sig redo för F17-EM

Flickfotboll

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet