fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Sverigecupen: Västerås IK höga press ställde till det för Angered MBIK

Publicerad

den

Då är första dagen på Sverigecupen i Karlstad avklarad. Vädret ställde till det idag, många matcher flyttades då det regnat alldeles för mycket. Jag var på plats på Örsholmens IP i god tid men fick snabbt reda på att Angered MBIK:s match mot Västerås IK flyttats till en annan idrottsplats.

Väl på plats fick jag se Västerås IK inleda matchen med en oerhörd press som som gjorde det svårt för Angered MBIK att få igång sitt fina passningspel. Antagligen hade man bra koll på Angered och deras sätt att spela fotboll.

Angered var inte alls beredda på det och det gjorde att man slarvade oerhört mycket passningsspelet och i uppspelen. Västerås fick många bra chanser i och med deras höga press men var inte tillräckligt vassa i avsluten.

I andra halvlek såg Angered ut att ha ändrat om lite i sitt sätt att spel då man valde att söka lite mer djupledsspel men Västerås duktiga mittbackar avvärjde många av situationerna samtidigt som många av lägena blev avblåsta för offside.

Såg verkligen framemot att se Angered MBIK spela men det blev inte den matchbilden jag hade tänkt mig. Matchen mot Västerås IK slutade 0-0 och det var ett rättvist resultat tycker jag.

Imorgon väntar nya matcher för båda lagen. Angered MBIK ställs mot Djurgårdens IF och Västerås IK får möta Årjängs IF.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media