fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Sverigecupen: Bra match av Landskrona BoIS mot IFK Göteborg

Publicerad

den

Dagens tredje match blev mötet mellan IFK Göteborg och Landskrona BoIS. Blåvitt startade turneringen med vinst mot IFK Österåker med 2-4. Landskrona startade också med en vinst då man vann över Alsviks IK med 2-1.

IFK Göteborg tog ledningen med 1-0 efter bara tre minuter via Elias Lofti, hans fjärde i turneringen. Trots IFK:s tidiga ledning så var det ändå Landskrona som styrde matchen.

Av tidigare erfarenhet från att ha sett ett par av Landskronas ungdomslag så har jag inte riktigt fastnat för deras sätt att spela. Men deras pojkar födda 2002 är en positiv överraskning. Dom vill verkligen spela bollen på marken och hålla ett högt bolltempo med mycket rörelse. Precis den fotbollen jag gillar. Kul!

I den 11:e minuten fick Landskrona till slut utdelning för sitt fina spel då Armin Gigovic kvitterat för sitt Landskrona.

Sedan visade Landskrona prov på mycket kvalité speciellt på fasta situationer genom att göra både 1-2 via Emilio Canciani Sandberg och 1-3 via Armin Gigovic. Båda målen på hörnor.

I andra halvlek så lyckades IFK Göteborg utan att imponera närma sig Landskrona då man reducerade till 2-3 genom David Wessberg. Men det var Landskrona som var starkast och Emilio Canciani Sandberg kunde fastställa slutresultatet till 2-4.

Jag hade väntat mig en jämnare match men tyvärr var IFK Göteborg alldeles för oorganiserade i sitt försvarsspel för att kunna matcha Landskronas offensiv.

Landskrona vann sin grupp med tre raka segrar och gör sig redo för slutspel. Imorgon väntar Jönköping Södra IF i 8-delsfinalen för Landskrona. IFK Göteborg hamnade på andraplats i gruppen och ställs mot AIK i sin 8-delsfinal. Önskar båda lagen all lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media