fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Supersöndag: Från BP till Liverpool, Louise Fors om sin fantastiska karriär

Publicerad

den

Är otroligt glad över att fått chansen att intervjua Liverpools Louise Fors. Läs om hennes fantastiska fotbollsresa och ta chansen att boka henne som gästtränare till er nästa träning. Hennes svar är otroligt inspirerande så ta dig tiden att läsa igenom hela intervjun, du kommer att få många bra tips och råd som kommer att hjälpa dig under karriären.

Du debuterade i Damallsvenskan som 14-åring? Hur gick tankarna i ditt huvud då? Det måste ha varit en mäktig känsla? Kan du beskriva den?
När jag var yngre gick det väldigt snabbt, från att spela i IF Brommapojkarna F88 lag 2 vid 12 års åldern till att spela i Hammarbys damlag vid 14 års åldern. Vid den åldern var fotbollen fortfarande bara en hobby och jag hade som yngre en väldigt skön inställning till min fotboll. Det var inte så allvarligt, bara ett spel. 

Så under den tiden tänkte jag inte på hur stort det var, mer bara hur kul det var att spela på den högsta nivån. Jag menar, jag kunde spela fotboll med kompisar hemma på gården innan det var match i damallsvenskan, det fanns inga tankar på förberedelser.. Som att äta, dricka tillräckligt med vatten etc. Det är mer på senare dagar som jag har insett att jag var uppe väldigt tidigt.

Du har spelat i bland annat Hammarby, Linköpings FC, FOC Farsta, RCD Espanyol och nu Liverpool. Hur lyckas man med en sådan framgångsrik karriär? Du måste ha fått med dig en massa bra erfarenhet från klubbarna, någon bra erfarenhet som du skulle vilja dela med dig av?
Det som tog mig hit var att jag visste vart jag ville och jag gjorde vad jag skulle! Jag kommer ihåg så väl hur jag som liten drömde om att blir fotbollsproffs. Jag såg framför mig hur jag en dag skulle spela stora avgörande matcher, hur jag en dag skulle spela i ett främmande land. Idag har jag redan upplevt allt. Jag jobbade hårt för att mina drömmar skulle leda till resultat.

Alla resultat börjar med en dröm som leder till en önskan, som sedan blir en tanke där man fantiserar om vad man vill uppleva, en vision.

Visioner börjar med drömmar. Drömmen är din fantasi. Visionen är din inriktning. Målet är där du vill.

Akta dig för att anpassa dig för omvärldens begränsningar. Sätt dina egna mål och ska dig en ny nivå. Underverk inträffar för att du i tanken tror att det kommer att hända. Tanken leder till en bild som leder till en reaktion, som leder till en aktivitet som leder till resultat. Många följer tyvärr andras visioner. Exempelvis föräldrar, vänner eller andra som tycker sig veta bästa. När dessa erbjuder sina erfarenheter är det sannolikhet sina drömmar som de redovisar. Men är det dina?

Jag har alltid varit målmedveten och alltid haft mål. Och mina olika mål kommer från mina drömmer. Tack vare mina mål och att jag har vetat vart jag har velat har jag alltid haft en enorm motivation. Det flesta har förhoppningar, men det som vill någonstans har visioner, dvs en mental bild utav det de vill se. Att drömma och att ha visioner skapar inspiration och ger dig en möjlighet till att se vad vi vill ha istället för det som har varit eller är.

Alla resultat börjar med en dröm. Alla som lyckas med att uppnå sina mål är stora drömmare

Erfarenheter….

Det som fick mig att återigen lämna Sverige och Damallsvenskan var att jag trivs i att leva utanför trygghetszonen och ibland det lite enformiga livet. Jag vill leva ett lite mer intressant och spännande liv, där jag kan ta vara på alla möjligheter.

Jag älskar att lära mig nya saker. Att leva utanför trygghetszonen är lärorikt vill jag lova. När jag packade väskorna och begav mig till Barcelona och Spanien för fem år sedan var det första gången som jag lämnade min trygghetszon. Jag insåg snabbt när jag kom hem hur mycket det gav mig.. Bara att komma dit med noll kunskap i spanska till att sedan komma hem och förstå det mesta och prata någorlunda var stort. Det var första gången jag själv var riktigt stolt över mig själv! En underbar känsla.

Det finns dom som aldrig vågar leva utanför trygghetszonen, och dom kommer alltid att ångra sig.

Innan jag åkte hade jag så många frågor som snurrade i huvudet, som jag än idag kan ha när jag ska bosätta mig utomlands i ett främmande land. Frågor som, Hur kommer jag bo? Hur ska jag fixa bankontot, hur ska jag lära mig språket? etc. Men om vi tänker efter så kan vi inget från början. Men däremot kan man lära sig!

Om det var svårt? Allt var svårt.. Speciellt när allt skulle ske på ett språk jag inte talade då. Allt är svårt när man inte vet och kan. Men allt går att ta reda på och jag såg det som en utmaning! Att starta processer är tufft, att avsluta är mycket lättare. Det är alltid de första stegen som är jobbiga och svåra. Det är då man måste våga släppa greppet, våga göra fel och även våga misslyckas. Det är alltid det pris man måste betala för att lyckas.

Du spelar ju just nu i Liverpool FC och har skrivit på ett två års kontrakt med klubben. Hur känns det att spela i en sådan anrik klubb med så många storstjärnor? Hur känns det att vara i samma miljö som dom största stjärnorna, jag tänker på Gerrard och Suarez osv?
Enda sedan jag landade på engelsk mark har jag känt av den stora fotbollskulturen här. Och framförallt när jag bor och spelar i en stad som Liverpool, som har två storklubbar i Premier League. När det väl är matchdag kokar centrum av förväntningar, pubarna fylls till max och alla tycks vänta på avspark. 

Liverpool FC är en fantastisk klubb. Jag bär nr 10 med stolthet.

Man känner bland folket och folket i organisationen att det är en enda stor familj. Det är första året som klubben satsar på damsidan vilket är kul och en utav anledningarna att jag idag befinner mig här. Att vara med på en satsning från start är inspirerande men framförallt väldigt motiverande. När vi samlades i januari – februari så hade vi en träning med herrarna på deras träningsanläggning (Mellwood), bara det visar att klubben är en familj. Det var ganska stort att stå och köra kvadraten etc med spelare som Suarez, Gerrard, Coutinho etc.

Det är många tjejer som vill ta det stora steget som du har gjort. Vad har du får råd och tips till dom? Vad krävs det för att komma dit du är idag?
Under karriärens gång kommer du stöta på problem. Jag har stött på massa! I början tog dem hårdare, nu ser jag bara lösningar! Om du vill lyckas med vad du än håller på med så tar du tag i problemen, löser dem och fortsätter mot dina mål! Det handlar inte om var vi är födda med guldsked eller inte. Det handlar sällan om vad vi har eller inte har. Det som avgör är din tro på dig själv och vad du gör med det du har! 

Det som krävs är att bestämma dig, att göra det man vet att man ska och att aldrig ge upp. Hur långt eller hur bra du vill bli avgör du, ingen annan! Lär dig utav andra. Den som verkligen vill lära sig något kommer träna på egenhand. Och de som är riktigt smarta tar hjälp av dem som redan kan.

Framgångsrika personer har varit nyfikna och tagit vara på möjligheter. Dom har tagit ansvar för sin egna utveckling men det betyder dock inte att dom har gjort allt själv. Dom har lärt sig av andra som redan kan. Om du idag inte har kunskap om något är det upp till dig om du vill skaffa dig kunskapen som krävs. Allt går att ta reda på. Har du kunskapen ligger du steget för. Framtiden ligger hos dom som ständigt tar till sig nya kunskaper.

I höst tänker du komma till Sverige för att bland annat agera gästtränare i flera olika lag/föreningar. Om man skulle vara intresserad av detta, hur går man tillväga och vad kan man förvänta sig av dig?
Ja, jag ha under en längre tid velat dela med mig utav min erfarenheter men framförallt mina kunskaper som fotbollsspelare. Men har inte riktigt haft tid. Men nu kommer jag hem till Stockholm och Sverige i oktober-december och vill då passa på att erbjuda lag/föreningar ute i Sverige individuell träning. Jag gärna kommer ut och håller i träningar och efter kan jag ge möjligheten till en förhoppningsvis inspirerande presentation utav min karriär, där jag berättar vad som tog mig hela vägen, vad jag har upplevt, vad jag har lärt mig under resan etc. 

Om intresset finns är det enklaste sättet att maila mig på, louisefors585@hotmail.com

Jag erbjuder även andra saker året runt, allt finns med på pdf-filen: http://www.lollofors.se/wp-content/uploads/2013/06/lollofors3.pdf

Följ mig och mitt kära Liverpool i jakten på ligatiteln på min hemsida www.lollofors.se, och ha koll när det kommer upp nya erbjudanden!

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Lerums IS fick sin revansch från Gothia Cup-finalen – besegrade Hammarby IF

Publicerad

den

Säsongen börjar dra igång sakta men säkert. Det spelas massvis med träningsmatcher runt om i landet. Fick möjligheten att se en av dessa träningsmatcher idag.

Läs också: Alice Söndergaard utsedd till Årets idrottare 2018

Hammarby IF är i Göteborg på matchläger och ställdes idag mot Lerums IS. Två lag som stött på varandra flera gånger genom åren, senast i Gothia Cup-finalen förra året. En final som Hammarby IF vann på straffar.

Idag fick vi se en väldigt jämn första halvlek där båda lagen bjöd på stundtals bra fotboll och bra målchanser. I slutet av första halvlek fick Lerums IS straff och jag var helt säker på att Lerum skulle gå till halvtidsvilan med 1-0 ledning. Men riktigt så blev det inte. Hammarbys målvakt Wilma Hansen stod för en magisk räddning .

Läs också: Straffar avgjorde finalen mellan Lerum IS och Hammarby IF FF

Andra halvlek hade knappt dragit igång innan Hammarbys målspruta Vendela Dreifaldt höll sig framme och kunde ge laget ledningen med 1-0. Bara några minuter senare kunde Lerums IS kvittera till 1-1 via Alice Söndergaard.

En som gjorde det väldigt bra idag och som jag inte sett tidigare är Lerums IS västerback, Disa Brorsson. Trygg med bollen, bra teknik, lugn i sitt spel och väldigt skicklig på sin position. Kul att se!

Läs också: Nacka FC & Hammarby IF inleder ett samarbete

Hanna Wijk lyckades ge Lerums IS ledningen med 2-1 läckert framspelad av Alice Söndergaard men Hammarby och Grace Cespedes ville inte vara sämre. Grace som är känd för sitt skott och sin känsliga högerfot fick till ett drömskott som Lerums målvakt var chanslös på, 2-2.

Men sedan klev hon fram, Alice Söndergaard. Gjorde 3-2 via krysset och fastställde sedan slutresultatet till 4-2. Matchen stora gigant, är jag förvånad?

Grattis till segern Lerums IS! Bra jobbat!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Alice Söndergaard utsedd till Årets idrottare 2018

Publicerad

den

Lerums IS duktiga spelare Alice Söndergaard har blivit utsedd till Årets idrottare 2018 av Lerums Tidning med motiveringen:

”I höstas blev Alice Söndergaard uttagen i 15-årslandslaget. Hon har en nyckelroll i Lerums IS F03 och har under 2018 gjord många och avgörande mål när laget tagit guld i futsal-SM, silver i Gothia Cup och vunnit seniorernas division 4. I seriespelet blev hon skyttedrottning med 42 mål på 13 matcher.”

Läs också: Alice Söndergaard: ”Vi tänker inte bli trea i år igen!”

Är inte ett dugg förvånad då Alice haft en väldigt fin säsong och så här säger hon själv om året som varit

– 2018 har nog varit mitt bästa år, det har hänt så mycket och många personer har varit inblandade i min utveckling och sett vad jag kunnat bli bättre på, säger Alice Söndergaard till Lerums Tidning.

Vi gratulerar Alice Söndergaard till dina utmärkelsen. Grattis!

Läs också: Ungdomsfotbollen får utrymme i Newbodys kommande katalog

Visste du att Alice Söndergaard är med i Newbodys nya katalog? Kika in katalogen här: http://www.e-magin.se/paper/jj9d1n6n/paper/1

Är du nyfiken på att se Lerums IS och Alice Söndergaard spela så spelar dom en träningsmatch mot Hammarby IF idag klockan 14:00 i Prioritet Serneke Arena. Hoppas att vi ses där!

//Rudy Alvarado


Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Nacka FC & Hammarby IF inleder ett samarbete

Publicerad

den

Igår blev det officiellt att Hammarby IF Flickakademi och Nacka FC Flick inleder ett samarbete vilket innebär att alla spelare i Nacka FF:s flicklag från cirka 15 års ålder erbjuds plats i Hammarbys Flickakademi eller Utvecklingslag.

Läs också: VDFF: Lea Lindstedts läckra frisparksmål tog Nacka FC till final

Ett spännande samarbete om ni frågar mig då Nacka FC har många duktiga spelare i sin flickverksamhet.

– Nacka FC har beslutat att inte starta upp seniorlag på damsidan. Istället blir samarbetsklubben Hammarby den naturliga stegen för våra duktiga tjejer från cirka 15 års ålder. Fram till dess kan våra tjejer från Nacka/Värmdö med omnejd i lugn och ro utvecklas på hemmaplan i en stimulerande och ambitiös miljö där vi erbjuder en av Sveriges bästa fotbollsutbildningar för unga spelare. Hammarby var det naturliga valet som samarbetsklubb då de inte bara geografiskt utan även fotbollsideologiskt ligger väldigt nära oss i Nacka FC Flick, säger Markus Saving, sportchef i Nacka FC Flick.

Läs också: VDFF: Nacka FC klara för semifinal

Kul att man tänker långsiktigt och för spelarnas bästa. Jag är ju den som gillar att man spelar i sin förening så länge som möjligt eller fram till den dagen den egna klubben inte kan erbjuda det man behöver för att utvecklas på bästa sätt. Det här är riktigt bra och nu har Nacka FC spelarna något att se framemot.

Läs också: Nacka FC grävde guld mot USA

Första spelarna att ingå i detta samarbete blir Nacka FC:s duktiga spelare födda 2005 skulle jag gissa på. Skall bli spännande att följa detta samarbete framöver. Bra jobbat Nacka FC och Hammarby IF.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media