fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Supersöndag: Från BP till Liverpool, Louise Fors om sin fantastiska karriär

Publicerad

den

Är otroligt glad över att fått chansen att intervjua Liverpools Louise Fors. Läs om hennes fantastiska fotbollsresa och ta chansen att boka henne som gästtränare till er nästa träning. Hennes svar är otroligt inspirerande så ta dig tiden att läsa igenom hela intervjun, du kommer att få många bra tips och råd som kommer att hjälpa dig under karriären.

Du debuterade i Damallsvenskan som 14-åring? Hur gick tankarna i ditt huvud då? Det måste ha varit en mäktig känsla? Kan du beskriva den?
När jag var yngre gick det väldigt snabbt, från att spela i IF Brommapojkarna F88 lag 2 vid 12 års åldern till att spela i Hammarbys damlag vid 14 års åldern. Vid den åldern var fotbollen fortfarande bara en hobby och jag hade som yngre en väldigt skön inställning till min fotboll. Det var inte så allvarligt, bara ett spel. 

Så under den tiden tänkte jag inte på hur stort det var, mer bara hur kul det var att spela på den högsta nivån. Jag menar, jag kunde spela fotboll med kompisar hemma på gården innan det var match i damallsvenskan, det fanns inga tankar på förberedelser.. Som att äta, dricka tillräckligt med vatten etc. Det är mer på senare dagar som jag har insett att jag var uppe väldigt tidigt.

Du har spelat i bland annat Hammarby, Linköpings FC, FOC Farsta, RCD Espanyol och nu Liverpool. Hur lyckas man med en sådan framgångsrik karriär? Du måste ha fått med dig en massa bra erfarenhet från klubbarna, någon bra erfarenhet som du skulle vilja dela med dig av?
Det som tog mig hit var att jag visste vart jag ville och jag gjorde vad jag skulle! Jag kommer ihåg så väl hur jag som liten drömde om att blir fotbollsproffs. Jag såg framför mig hur jag en dag skulle spela stora avgörande matcher, hur jag en dag skulle spela i ett främmande land. Idag har jag redan upplevt allt. Jag jobbade hårt för att mina drömmar skulle leda till resultat.

Alla resultat börjar med en dröm som leder till en önskan, som sedan blir en tanke där man fantiserar om vad man vill uppleva, en vision.

Visioner börjar med drömmar. Drömmen är din fantasi. Visionen är din inriktning. Målet är där du vill.

Akta dig för att anpassa dig för omvärldens begränsningar. Sätt dina egna mål och ska dig en ny nivå. Underverk inträffar för att du i tanken tror att det kommer att hända. Tanken leder till en bild som leder till en reaktion, som leder till en aktivitet som leder till resultat. Många följer tyvärr andras visioner. Exempelvis föräldrar, vänner eller andra som tycker sig veta bästa. När dessa erbjuder sina erfarenheter är det sannolikhet sina drömmar som de redovisar. Men är det dina?

Jag har alltid varit målmedveten och alltid haft mål. Och mina olika mål kommer från mina drömmer. Tack vare mina mål och att jag har vetat vart jag har velat har jag alltid haft en enorm motivation. Det flesta har förhoppningar, men det som vill någonstans har visioner, dvs en mental bild utav det de vill se. Att drömma och att ha visioner skapar inspiration och ger dig en möjlighet till att se vad vi vill ha istället för det som har varit eller är.

Alla resultat börjar med en dröm. Alla som lyckas med att uppnå sina mål är stora drömmare

Erfarenheter….

Det som fick mig att återigen lämna Sverige och Damallsvenskan var att jag trivs i att leva utanför trygghetszonen och ibland det lite enformiga livet. Jag vill leva ett lite mer intressant och spännande liv, där jag kan ta vara på alla möjligheter.

Jag älskar att lära mig nya saker. Att leva utanför trygghetszonen är lärorikt vill jag lova. När jag packade väskorna och begav mig till Barcelona och Spanien för fem år sedan var det första gången som jag lämnade min trygghetszon. Jag insåg snabbt när jag kom hem hur mycket det gav mig.. Bara att komma dit med noll kunskap i spanska till att sedan komma hem och förstå det mesta och prata någorlunda var stort. Det var första gången jag själv var riktigt stolt över mig själv! En underbar känsla.

Det finns dom som aldrig vågar leva utanför trygghetszonen, och dom kommer alltid att ångra sig.

Innan jag åkte hade jag så många frågor som snurrade i huvudet, som jag än idag kan ha när jag ska bosätta mig utomlands i ett främmande land. Frågor som, Hur kommer jag bo? Hur ska jag fixa bankontot, hur ska jag lära mig språket? etc. Men om vi tänker efter så kan vi inget från början. Men däremot kan man lära sig!

Om det var svårt? Allt var svårt.. Speciellt när allt skulle ske på ett språk jag inte talade då. Allt är svårt när man inte vet och kan. Men allt går att ta reda på och jag såg det som en utmaning! Att starta processer är tufft, att avsluta är mycket lättare. Det är alltid de första stegen som är jobbiga och svåra. Det är då man måste våga släppa greppet, våga göra fel och även våga misslyckas. Det är alltid det pris man måste betala för att lyckas.

Du spelar ju just nu i Liverpool FC och har skrivit på ett två års kontrakt med klubben. Hur känns det att spela i en sådan anrik klubb med så många storstjärnor? Hur känns det att vara i samma miljö som dom största stjärnorna, jag tänker på Gerrard och Suarez osv?
Enda sedan jag landade på engelsk mark har jag känt av den stora fotbollskulturen här. Och framförallt när jag bor och spelar i en stad som Liverpool, som har två storklubbar i Premier League. När det väl är matchdag kokar centrum av förväntningar, pubarna fylls till max och alla tycks vänta på avspark. 

Liverpool FC är en fantastisk klubb. Jag bär nr 10 med stolthet.

Man känner bland folket och folket i organisationen att det är en enda stor familj. Det är första året som klubben satsar på damsidan vilket är kul och en utav anledningarna att jag idag befinner mig här. Att vara med på en satsning från start är inspirerande men framförallt väldigt motiverande. När vi samlades i januari – februari så hade vi en träning med herrarna på deras träningsanläggning (Mellwood), bara det visar att klubben är en familj. Det var ganska stort att stå och köra kvadraten etc med spelare som Suarez, Gerrard, Coutinho etc.

Det är många tjejer som vill ta det stora steget som du har gjort. Vad har du får råd och tips till dom? Vad krävs det för att komma dit du är idag?
Under karriärens gång kommer du stöta på problem. Jag har stött på massa! I början tog dem hårdare, nu ser jag bara lösningar! Om du vill lyckas med vad du än håller på med så tar du tag i problemen, löser dem och fortsätter mot dina mål! Det handlar inte om var vi är födda med guldsked eller inte. Det handlar sällan om vad vi har eller inte har. Det som avgör är din tro på dig själv och vad du gör med det du har! 

Det som krävs är att bestämma dig, att göra det man vet att man ska och att aldrig ge upp. Hur långt eller hur bra du vill bli avgör du, ingen annan! Lär dig utav andra. Den som verkligen vill lära sig något kommer träna på egenhand. Och de som är riktigt smarta tar hjälp av dem som redan kan.

Framgångsrika personer har varit nyfikna och tagit vara på möjligheter. Dom har tagit ansvar för sin egna utveckling men det betyder dock inte att dom har gjort allt själv. Dom har lärt sig av andra som redan kan. Om du idag inte har kunskap om något är det upp till dig om du vill skaffa dig kunskapen som krävs. Allt går att ta reda på. Har du kunskapen ligger du steget för. Framtiden ligger hos dom som ständigt tar till sig nya kunskaper.

I höst tänker du komma till Sverige för att bland annat agera gästtränare i flera olika lag/föreningar. Om man skulle vara intresserad av detta, hur går man tillväga och vad kan man förvänta sig av dig?
Ja, jag ha under en längre tid velat dela med mig utav min erfarenheter men framförallt mina kunskaper som fotbollsspelare. Men har inte riktigt haft tid. Men nu kommer jag hem till Stockholm och Sverige i oktober-december och vill då passa på att erbjuda lag/föreningar ute i Sverige individuell träning. Jag gärna kommer ut och håller i träningar och efter kan jag ge möjligheten till en förhoppningsvis inspirerande presentation utav min karriär, där jag berättar vad som tog mig hela vägen, vad jag har upplevt, vad jag har lärt mig under resan etc. 

Om intresset finns är det enklaste sättet att maila mig på, louisefors585@hotmail.com

Jag erbjuder även andra saker året runt, allt finns med på pdf-filen: http://www.lollofors.se/wp-content/uploads/2013/06/lollofors3.pdf

Följ mig och mitt kära Liverpool i jakten på ligatiteln på min hemsida www.lollofors.se, och ha koll när det kommer upp nya erbjudanden!

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Future Cup: B93 Köpenhamn för starka för Djurgårdens IF

Publicerad

den

Det är måndag och det är nu allt skall avgöras i Future Cup. Jag har precis sett min första match för dagen och det var semifinalen mellan B93 Köpenhamn och Djurgårdens IF i F16-klassen.

Läs också: Allt du behöver veta inför Future Cups sista dag

B93 Köpenhamn har alltid bra lag med i turneringen och så även i år. Djurgårdens IF som har många fina segrar bakom sig har även dom imponerad i årets turnering. Igår vann man bland annat kvartsfinalen mot duktiga IFK Göteborg med hela 6-1.

Idag blev det dock lite tuffare även om jag tycker att Djurgårdens IF stundtals spelade väldigt bra, speciellt i första halvlek. Men tyvärr slarvade man lite i backlinjen och Köpenhamns Ida Schak Tobiasen var snabbt framme, bröt och kunde göra matchens enda mål.

Läs också: Future Cup: Brommapojkarna till kvartsfinal ”Fortsätter vi spela vårt spel så kan vi gå hur långt som helst”

Det kändes som att Djurgårdens IF inte fick igång offensiven i dagens match. B93 Köpenhamn var oerhört skickliga och starka i defensiven vilket var en av orsakerna. Tycker att Djurgårdens IF skall vara nöjda med sin insats i turneringen även om jag förstår att det är surt att åka ut i en semifinal.

Läs också: Future Cup: Storseger för Djurgårdens IF i premiärmatchen

Nu väntar bronsmatch mot BK HöllvikenIF Brommapojkarna vann den andra semifinalen och är nu klara för final i Future Cup 2019.

Önskar Djurgårdens IF all lycka till i bronsmatchen! Glöm inte att följa bloggen via sociala medier för fler uppdateringar, länkar finner ni här nedan.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Future Cup: Brommapojkarna till kvartsfinal ”Fortsätter vi spela vårt spel så kan vi gå hur långt som helst”

Publicerad

den

Har precis kommit fram till Bravida Arena där BK Häcken snart skall ställas mot Djurgårdens IF i Allsvenskan. Men innan jag kom fram hit var jag på plats på Ruddalen för att se gruppfinalen mellan IF Brommapojkarna och IFK Göteborg i F16-klassen.

Läs också: Future Cup: Storseger för Djurgårdens IF i premiärmatchen

Båda lagen ställer upp med sina F15-lag i den här klassen vilket gör att detta mötet fick vi se under kvartsfinalen i Gothia Cup förra året. En av dom bästa matcherna jag fick se under hela förra året.

– Vi vet att IFK Göteborg är ett bra och ett spelande lag, väldigt skickliga på mittfältet, säger IF Brommpojkarnas lagkapten Sofia Norrby när hon berättade om vad laget hade pratat om inför dagens drabbning.

Båda lagen på samma poäng men där IF Brommapojkarna hade bättre målskillnad inför drabbningen. Gruppettan mot grupptvåan och vi som var på plats fick se en riktigt bra match.

Läs också: Future Cup: Mäktig vändning av IF Väster mot IFK Lidingö

Filippa Hopkins gav IFK Göteborg ledningen med 1-0 i den 13:e minuten men tyvärr hann man knappt fira innan IF Brommapojkarna kvitterat på straff via Julie Roos. (lite osäker på straffskytten, rätta mig om jag har fel).

Strax innan halvtidsvilan kunde Brommapojkarnas Mathilda Nildén göra 1-2 till IF Brommapojkarna.

I andra halvlek fick vi se en stor uppvisning i hur fotboll skall spelas signerat IFK Göteborg. Så vackert har jag inte sett ett lag spela på väldigt länge. Systrarna Isabella Svanström och Victoria Svanström är magiska och Mathilda Berg som läckert städar undan allt som kommer i vägen.

Läs också: Future Cup: IFK Bergas snabbhet bäddade för seger över Jonsereds IF

IFK Göteborg stora övertag i andra halvlek gav utdelning, Isabella Svanström kunde kvittera till 2-2 men tyvärr räckte det inte. Matchen slutade 2-2 vilket innebär att IF Brommapojkarna vann gruppen på bättre målskillnad.

– Vi gör en riktig kämparinsats och verkligen gör allt för att vinna den här matchen. Det blir dock lika och det går vi vidare. Fortsätter vi spela vårt spel så kan vi gå hur långt som helst, säger Brommapojkarnas Sofia Norrby efter matchen.

Grattis till kvartsfinalplatsen säger jag till IF Brommapojkarna som ställs mot Onsala BK i kvartsfinalen som startar 18:20 på Öis-gården

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Future Cup: Storseger för Djurgårdens IF i premiärmatchen

Publicerad

den

Dagens andra match i Future Cup var i F16-klassen mellan FC Helsingör och Djurgårdens IF. Djurgården, som spelade med sitt F15-lag, vann som bekant Futsal-SM tidigare i år. Flera av spelarna i laget spelade tidigare i Nacka FC som vann Gothia Cup 2018.

Läs också: Imorgon drar Future Cup igång – här är vårt schema för morgondagen

Djurgården tog kommandot direkt i matchen och skulle inte heller släppa det. FC Helsingör hade inte mycket att sätta till när Djurgården fick upp bolltempot.

I halvlek skulle man leda bekvämt med 5-0, ett resultat man skulle accelerera vidare från i andra. Ellen Wangerheim, lagkapten i Djurgården, skulle trycka in två bollar, vilket tillsammans med målet hon gjorde i första förkunnade ett hattrick.

– En bra start på turneringen. Jag tycker vi spelar bra, men vi har fortfarande en del att jobba på, säger Ellen Wangerheim till ungdomsfotboll.se efter matchen.

Hon fortsätter:

– Vi får jobba vidare på detta så skall det nog gå bra.

Läs också: Future Cup: Mäktig vändning av IF Väster mot IFK Lidingö

Kanske kan det bli ett par mål till från dig?

– Ja, det kan det nog bli, avslutar Ellen med ett leende.

Matchen slutar 8-1 till Djurgården, efter att Helsingör fått in en reducering i slutminuterna.

Läs också: OLKA Sportresor stolt samarbetspartner till Ungdomsfotboll.se – Ungdomsfotboll.se

I och med segern startade Djurgården gruppen på bästa sätt. Nästa match spelar man klockan 16.00 på Härlanda Park 2 mot Dalum/Naesby från Danmark.

//Tobias BW Granberg

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media