Följ oss

Flickfotboll

Supersöndag: Från BP till Liverpool, Louise Fors om sin fantastiska karriär

Publicerad

den

Är otroligt glad över att fått chansen att intervjua Liverpools Louise Fors. Läs om hennes fantastiska fotbollsresa och ta chansen att boka henne som gästtränare till er nästa träning. Hennes svar är otroligt inspirerande så ta dig tiden att läsa igenom hela intervjun, du kommer att få många bra tips och råd som kommer att hjälpa dig under karriären.

Du debuterade i Damallsvenskan som 14-åring? Hur gick tankarna i ditt huvud då? Det måste ha varit en mäktig känsla? Kan du beskriva den?
När jag var yngre gick det väldigt snabbt, från att spela i IF Brommapojkarna F88 lag 2 vid 12 års åldern till att spela i Hammarbys damlag vid 14 års åldern. Vid den åldern var fotbollen fortfarande bara en hobby och jag hade som yngre en väldigt skön inställning till min fotboll. Det var inte så allvarligt, bara ett spel. 

Så under den tiden tänkte jag inte på hur stort det var, mer bara hur kul det var att spela på den högsta nivån. Jag menar, jag kunde spela fotboll med kompisar hemma på gården innan det var match i damallsvenskan, det fanns inga tankar på förberedelser.. Som att äta, dricka tillräckligt med vatten etc. Det är mer på senare dagar som jag har insett att jag var uppe väldigt tidigt.

Du har spelat i bland annat Hammarby, Linköpings FC, FOC Farsta, RCD Espanyol och nu Liverpool. Hur lyckas man med en sådan framgångsrik karriär? Du måste ha fått med dig en massa bra erfarenhet från klubbarna, någon bra erfarenhet som du skulle vilja dela med dig av?
Det som tog mig hit var att jag visste vart jag ville och jag gjorde vad jag skulle! Jag kommer ihåg så väl hur jag som liten drömde om att blir fotbollsproffs. Jag såg framför mig hur jag en dag skulle spela stora avgörande matcher, hur jag en dag skulle spela i ett främmande land. Idag har jag redan upplevt allt. Jag jobbade hårt för att mina drömmar skulle leda till resultat.

Alla resultat börjar med en dröm som leder till en önskan, som sedan blir en tanke där man fantiserar om vad man vill uppleva, en vision.

Visioner börjar med drömmar. Drömmen är din fantasi. Visionen är din inriktning. Målet är där du vill.

Akta dig för att anpassa dig för omvärldens begränsningar. Sätt dina egna mål och ska dig en ny nivå. Underverk inträffar för att du i tanken tror att det kommer att hända. Tanken leder till en bild som leder till en reaktion, som leder till en aktivitet som leder till resultat. Många följer tyvärr andras visioner. Exempelvis föräldrar, vänner eller andra som tycker sig veta bästa. När dessa erbjuder sina erfarenheter är det sannolikhet sina drömmar som de redovisar. Men är det dina?

Jag har alltid varit målmedveten och alltid haft mål. Och mina olika mål kommer från mina drömmer. Tack vare mina mål och att jag har vetat vart jag har velat har jag alltid haft en enorm motivation. Det flesta har förhoppningar, men det som vill någonstans har visioner, dvs en mental bild utav det de vill se. Att drömma och att ha visioner skapar inspiration och ger dig en möjlighet till att se vad vi vill ha istället för det som har varit eller är.

Alla resultat börjar med en dröm. Alla som lyckas med att uppnå sina mål är stora drömmare

Erfarenheter….

Det som fick mig att återigen lämna Sverige och Damallsvenskan var att jag trivs i att leva utanför trygghetszonen och ibland det lite enformiga livet. Jag vill leva ett lite mer intressant och spännande liv, där jag kan ta vara på alla möjligheter.

Jag älskar att lära mig nya saker. Att leva utanför trygghetszonen är lärorikt vill jag lova. När jag packade väskorna och begav mig till Barcelona och Spanien för fem år sedan var det första gången som jag lämnade min trygghetszon. Jag insåg snabbt när jag kom hem hur mycket det gav mig.. Bara att komma dit med noll kunskap i spanska till att sedan komma hem och förstå det mesta och prata någorlunda var stort. Det var första gången jag själv var riktigt stolt över mig själv! En underbar känsla.

Det finns dom som aldrig vågar leva utanför trygghetszonen, och dom kommer alltid att ångra sig.

Innan jag åkte hade jag så många frågor som snurrade i huvudet, som jag än idag kan ha när jag ska bosätta mig utomlands i ett främmande land. Frågor som, Hur kommer jag bo? Hur ska jag fixa bankontot, hur ska jag lära mig språket? etc. Men om vi tänker efter så kan vi inget från början. Men däremot kan man lära sig!

Om det var svårt? Allt var svårt.. Speciellt när allt skulle ske på ett språk jag inte talade då. Allt är svårt när man inte vet och kan. Men allt går att ta reda på och jag såg det som en utmaning! Att starta processer är tufft, att avsluta är mycket lättare. Det är alltid de första stegen som är jobbiga och svåra. Det är då man måste våga släppa greppet, våga göra fel och även våga misslyckas. Det är alltid det pris man måste betala för att lyckas.

Du spelar ju just nu i Liverpool FC och har skrivit på ett två års kontrakt med klubben. Hur känns det att spela i en sådan anrik klubb med så många storstjärnor? Hur känns det att vara i samma miljö som dom största stjärnorna, jag tänker på Gerrard och Suarez osv?
Enda sedan jag landade på engelsk mark har jag känt av den stora fotbollskulturen här. Och framförallt när jag bor och spelar i en stad som Liverpool, som har två storklubbar i Premier League. När det väl är matchdag kokar centrum av förväntningar, pubarna fylls till max och alla tycks vänta på avspark. 

Liverpool FC är en fantastisk klubb. Jag bär nr 10 med stolthet.

Man känner bland folket och folket i organisationen att det är en enda stor familj. Det är första året som klubben satsar på damsidan vilket är kul och en utav anledningarna att jag idag befinner mig här. Att vara med på en satsning från start är inspirerande men framförallt väldigt motiverande. När vi samlades i januari – februari så hade vi en träning med herrarna på deras träningsanläggning (Mellwood), bara det visar att klubben är en familj. Det var ganska stort att stå och köra kvadraten etc med spelare som Suarez, Gerrard, Coutinho etc.

Det är många tjejer som vill ta det stora steget som du har gjort. Vad har du får råd och tips till dom? Vad krävs det för att komma dit du är idag?
Under karriärens gång kommer du stöta på problem. Jag har stött på massa! I början tog dem hårdare, nu ser jag bara lösningar! Om du vill lyckas med vad du än håller på med så tar du tag i problemen, löser dem och fortsätter mot dina mål! Det handlar inte om var vi är födda med guldsked eller inte. Det handlar sällan om vad vi har eller inte har. Det som avgör är din tro på dig själv och vad du gör med det du har! 

Det som krävs är att bestämma dig, att göra det man vet att man ska och att aldrig ge upp. Hur långt eller hur bra du vill bli avgör du, ingen annan! Lär dig utav andra. Den som verkligen vill lära sig något kommer träna på egenhand. Och de som är riktigt smarta tar hjälp av dem som redan kan.

Framgångsrika personer har varit nyfikna och tagit vara på möjligheter. Dom har tagit ansvar för sin egna utveckling men det betyder dock inte att dom har gjort allt själv. Dom har lärt sig av andra som redan kan. Om du idag inte har kunskap om något är det upp till dig om du vill skaffa dig kunskapen som krävs. Allt går att ta reda på. Har du kunskapen ligger du steget för. Framtiden ligger hos dom som ständigt tar till sig nya kunskaper.

I höst tänker du komma till Sverige för att bland annat agera gästtränare i flera olika lag/föreningar. Om man skulle vara intresserad av detta, hur går man tillväga och vad kan man förvänta sig av dig?
Ja, jag ha under en längre tid velat dela med mig utav min erfarenheter men framförallt mina kunskaper som fotbollsspelare. Men har inte riktigt haft tid. Men nu kommer jag hem till Stockholm och Sverige i oktober-december och vill då passa på att erbjuda lag/föreningar ute i Sverige individuell träning. Jag gärna kommer ut och håller i träningar och efter kan jag ge möjligheten till en förhoppningsvis inspirerande presentation utav min karriär, där jag berättar vad som tog mig hela vägen, vad jag har upplevt, vad jag har lärt mig under resan etc. 

Om intresset finns är det enklaste sättet att maila mig på, louisefors585@hotmail.com

Jag erbjuder även andra saker året runt, allt finns med på pdf-filen: http://www.lollofors.se/wp-content/uploads/2013/06/lollofors3.pdf

Följ mig och mitt kära Liverpool i jakten på ligatiteln på min hemsida www.lollofors.se, och ha koll när det kommer upp nya erbjudanden!

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Nederländskt topplag till Girls Elite Cup 2019

Publicerad

den

Girls Elite Cup är en högkvalitativ elitcup för Flickor-17. Turneringen är en del i Damallsvenska Växjö DFF:s ambitioner att stärka ungdomssidan ytterligare för att lokala talanger skall få en utvecklande och stimulerande miljö och på sikt kunna vara med och konkurrera om platser A-laget. 2018 års Girls Elite Cup blev en fantastisk succé med Vålerenga IF från Norge som slutsegrare i tuffast möjliga konkurrens. 

Läs också: Vålerenga vann Girls Elite Cup – dessa spelare imponerade stort under turneringen

2019 års turnering går av stapeln i Växjö den 6-7 april. Ryktet om turneringens goda kvalitet gällande både motstånd och arrangemang har spridit sig som löpeld bland elitsatsande tjejlag. Turneringen utökas därför från 12 till 16 exklusivt inbjudna lag. Mestadels svenska topplag kryddat med enstaka elitlag från våra nordiska grannländer. I 2019 års turnering står det nu även klart att VV Alkmaar Academie från Nederländerna kommer medverka.

Läs också: Girls Elite Cup: Växjö DFF ett steg närmare finalen – besegrade Hammarby

– Efter hårt arbete är vi fantastiskt glada och stolta över att få hit VV Alkmaar. Ett riktigt duktigt elitlag med Cupsegrar på hemmaplan i Nederländerna, Belgien, Tyskland samt Italien på sin meritlista, säger Mats Danielsson som är projektledare för Girls Elite Cup.

Girls Elite Cup spelas på 2 konstgräsplaner (inomhus i Växjö Tipshall samt intilliggande utomhusplan). Samtliga matcher genomförs med 3-domarsystem.

Läs också: Girls Elite Cup: Matchens stora höjdpunkt stavas Merlinda Shabanaj

Bland medverkande lag 2019 hittar vi:  AIK, FC Rosengård, IF Brommapojkarna, Hammarby IF, Örebro SK Söder, Gideonsbergs IF, Enskede IK, Sävedalens IF, HGH FC, IK Zenith, FC Nordsjälland från Danmark,  VV Alkmaar från Nederländerna, arrangerande Växjö DFF samt ytterligare 3 ännu ej presenterade lag.

Självklart kommer vi att vara på plats för att bevaka den här turneringen. Vi ses i april!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Intervju med Örebros Ebba Cabander ”Varit det roligaste och mest utvecklande året hittills”

Publicerad

den

I samband med F03:s landslagssamling på Bosön fick vi möjligheten att intervjua Ebba Cabander från Örebro SK Ungdom. I denna intervju berättar hon om landslagslägret, säsongen i stort och mycket annat.

Läs också: Intervju: Umeås Saga Carlsson om säsongen, landslaget & framtiden

Ebba, kan du beskriva för läsarna vem du är som person och fotbollsspelare?
– Jag är en väldigt glad och rolig person som är framåt. Jag behåller lugnet på plan och försöker peppa och styra mina lagkamrater så mycket som det går. Jag vill alltid göra bra ifrån mig och kan ibland sätta för höga krav på mig själv både på och utanför plan. Jag blir ofta lite irriterad om det inte går som jag vill eller tänkt mig.

Vad har du för styrkor skulle du säga?
– Jag skulle säga att mina styrkor är just att jag behåller lugnet på plan, alltså att jag spelar på ett kontrollerat sätt. Dessutom har jag bra spelförståelse och är snabb och stark i löpduellen. Jag är även stark i närkampsspelet.

Ifall vi blickar tillbaka på säsongen som har varit, hur har den varit för dig personligen?
– Det här året har varit det roligaste och mest utvecklande året hittills. Jag känner att jag har utvecklats mer och mer och försökt träna så mycket som det går för att bli ännu bättre. I den serie vi spelat i har vi inte fått så många matcher men jag själv har ändå fått tillräckligt då jag bland annat fått spelat flera seriematcher med 02, SM med ett år äldre och även ett antal distriktsmatcher och hela Utvecklingslägret i Halmstad i somras. Jag har även tränat lite med ÖSK Söders damlag och spelat några träningsmatcher med de på försäsongen. Så jag är jättenöjd med säsongen då jag tycker att jag presterat bra och fått uppleva mycket.

Läs också: Thea Nilsson om klubbytet ”Jag vill komma så långt som möjligt inom fotbollen”

Och för laget, hur har det gått för er? Vilket lag har du spelat i iår?
– Jag har, som jag alltid gjort, spelat i ÖSK F-03. Man kan säga att vi började säsongen väldigt bra med silver i GIFF cupen och senare i augusti vann vi Forward Cupen. Men i serien fick vi inte spela så många matcher som vi hade velat och motståndet var inte lika bra som vi hade hoppats på och då blir det svårt att utvecklas. Men vi slutade tillslut som tvåa i serien. Annars om man bortser från matcherna har vi alltid kul på träningarna och alla jobbar hårt.

Finns det någon höjdpunkt som stuckit ut från säsongen?
– Höjdpunkten under säsongen var ju såklart när jag åkte på landslagslägret på Bosön. Ända sen kallelsen till lägret kom ut såg jag fram emot det jättemycket och blev extra taggad och motiverad på att träna extra för att komma så förberedd som jag bara kunde. Så när jag väl kom dit var jag väldigt taggad och hade jätteroligt. Man lär sig så himla mycket och växer som både person och fotbollsspelare under alla dagarna. Jag kommer verkligen komma ihåg dagarna på Bosön och hittills är det nog det största, roligaste och mest utmanande jag gjort inom fotbollen.

Sen fick du ju möjligheten att åka till Bosön för landslagsläger här nyligen , hur var den upplevelsen?
– Som sagt var Bosön verkligen roligt. Det var så kul att spela fotboll när alla har så högt tempo och verkligen vill utvecklas hela tiden, det kändes som att vi gjorde varandra bättre och alla gav 100% under hela lägret. Allting var så himla proffsigt och när man går runt i den blågula dressen känner man sig verkligen stolt. Det var ju fösta gången jag fick åka på landslagsläger men jag är nöjd med min prestation så jag hoppas att jag får möjligheten igen för det var verkligen en upplevelse jag kommer att komma ihåg. Det var också kul att få lära känna och spela med vissa som man tidigare mött och varit konkurrenter med.

Läs också: Intervju med Sara Johanson ”Representera sitt land är bland det största man kan göra”

Ifall vi nu ska börja blicka lite framåt, vad händer härnäst?
– Härnäst är det träning som gäller. Jag fick massor med tips och inspiration när jag var på Bosön så det är bara att fortsätta göra sitt bästa hela tiden, öva på det man kan bli bättre på och förbättra det man redan är bra på. Om jag fortsätter som jag gjort och ännu lite till kommer jag utvecklas ännu mer och det ser jag fram emot.

Och slutligen, vad har du för lång och kortsiktiga mål som fotbollsspelare?
– Mina kortsiktiga mål är ju att fortsätta utvecklas för jag vet att jag kan anstränga mig ännu mer än vad jag gjort tidigare och träna ännu hårdare, och då kommer det troligtvis visa resultat i framtiden också. Även om jag inte vet om jag kommer med till fler landslagsläger kommer jag fortsätta att kämpa för att i framtiden kanske kan ta en plats i landslaget, och jag har ju ett försprång nu då jag vet vad som krävs och bara kan fortsätta göra mitt bästa för jag vet ju att jag kan om jag bara vill. Så att få spela i blågult igen är ett mål både lång och kortsiktigt men jag hoppas också på att till nästa säsong få spela mer med ÖSK Söders damlag som nu gått upp till div. 1.

Stort tack för intervjun Ebba och stort lycka till med fotbollen här framöver.

// Sebastian Moberg

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Hisingsbacka FC skall bli det självklara valet för alla dam- & flickfotbollspelare på Hisingen

Publicerad

den

Hisingsbacka FC:s damlag har något väldigt spännande på gång och jag brukar inte skriva sådana här inlägg annars men deras projekt känns väldigt spännande. Damlaget har under många år huserat i Division 2 och levererat olika resultat genom året. I år har det dock varit en oerhört spännande säsong där man gjort väldigt bra ifrån sig om man jämför med tidigare år.

Läs också: Vill du spela i Division 2 nästa säsong?

Styrelsen har länge velat att damlaget skall bli det självklara valet för alla dam- och flickfotbollspelare på Hisingen och kommer nu inför kommande säsonger göra en ordentligt satsning. Som ett första steg att nå den här visionen kan klubben nu presentera Jenny Holm (huvudtränare) och Mustafa Sak (assisterande tränare) som den nya tränarstaben för damlaget. 

Huvudtränare Jenny Holm startade sin fotbollskarriär i Fjärdhundra SK, Enköping och har sedan dess hunnit spela för klubbar som bland annat Djurgårdens IF, Hammarby DFF, Holmalunds IF och Jitex Mölndal BK. Den senaste tiden har hon dock ägnat sig åt tränaryrket och har varit i aktiv i Holmalunds IF och den här säsongen var hon med och tog Alingsås FC till en fjärdeplats i Division 1

Läs också: Tränarduo klar – Välkomna Jenny Holm & Mustafa Sak

Nu bjuder Hisingsbacka FC in spelare som vill vara med på den här resan på provträning, all information finner du här nedan:

Torsdag, 15 november, 18:30 – 20:00
Tisdag, 20 november, 18:30 – 20:00
Torsdag, 22 november, 18:30 – 20:00

Hisingsbacka söker tjejer som är träningsvilliga, målinriktade och som vill utvecklas i en härlig miljö med ett bra lag och bra träningar.

Kontakta och anmäl ditt intresse till Hannu Ylönen (Damansvarig) på 0766-338873. Damlaget tränar och huserar på Backavallen, Gratts Arena och spelar i Division 2. 

Lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2018 Alvarado Sport & Media