fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Stor uppvisning av Youssef Fayad när GAIS tog ett steg närmare P19 Allsvenskan

Published

on

Utsiktens BK och deras P17-lag vann i lördags sin grupp i första kvalet till P17 Allsvenskan. Igår hade deras P19-lag chansen att göra samma sak. Inför den avgörande matchen mot GAIS så hade man sex poäng och GAIS fyra poäng.

Läs också: GAIS flyttar upp supertalangen Donat Zejnullahu till A-laget

Jag var ju självklart tvungen att vara på plats för att se det här spännande mötet. Trodde att Utsiktens BK skulle klara av detta precis som P17-laget gjorde men ack så fel jag hade. GAIS visade redan från start att dom ville knipa första platsen i gruppen vilket dom också gjorde.

Man var oerhört taggade, spelade väldigt bra och hade Youssef Fayad i laget som låg bakom i stort sett allt. Fantastiskt att se.

Han slog inlägget som gav GAIS ledningen efter 17 minuter. Målskytt: Malte Runevik. Efter en halvtimma spelad så fick GAIS en straff som Youssef tog men Utsiktens målvakt Fredrik Åkesson stod för en magisk räddning. Men Youssef Fayad tog revansch direkt när han en minut senare gjorde 2-0.

Läs också: Sex P19-spelare kallade till GAIS första träningsmatch för säsongen

Strax innan halvtidsvilan lyckades Malte Runevik utöka GAIS ledning till 3-0. Tungt för Utsiktens BK att gå till halvlek med 3-0 underläge. Man försökte lyfta sig i andra halvlek men lyckades tyvärr inte.

Man fick istället se Youssef Fayad rada upp farliga målchanser för att i slutminuterna få utdelning och göra 4-0 till sitt GAIS vilket också blev slutresultatet.

Läs också: Full pott för Utsiktens BK i kvalet till P17 Allsvenskan

GAIS vinner kvalgruppen och är klara för nästa kvalgrupp och steg närmare P19 Allsvenskan. Man föll på målsnöret förra året så nu håller vi tummarna för att dom klarar av det den här gången.

Ber om att få återkomma om vilka dom kommer att ställas mot i nästa kvalgrupp.

Tack för en fin uppvisning igår GAIS!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media