fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Sogndal gruppsegrare efter vinst över BK Häcken

Published

on

Fredagens sista match i Prioritet Serneke Arena och Skandinaviska Mästerskapen spelades mellan Sogndal och BK Häcken. Häcken som under sina föregående matcher skapat stort publikintresse visade att denna matchen inte var något undantag för detta, utan läktaren fylldes med mängder av fotbollsintresserade människor.

Läs också: Olle Edlunds viktiga kvittering bäddade för Bajenvinst

Inför matchen låg Sogndal på fyra poäng och Häcken på tre poäng, vilket gjorde att vinnaren mellan de båda skulle knipa andraplatsen i gruppen och få möta Hammarby på söndag. Om Sogndal skulle vinna kunde man gå förbi FC Midtjylland och bli etta i gruppen, på fler antal gjorda mål.

Häcken var hungriga och skulle skapa ett par farliga målchanser inledningsvis. Bland annat en fin löpning från Adam Söndergaard som också får iväg ett farligt avslut. Skottet går tätt, tätt utanför bortre stolpen.

Ali Youssef fick nyligen A-lagskontrakt med BK Häcken och han skulle visa varför. Efter ett fint inspel avslutar han med en bredsida som skulle betyda 1-0 för Getingarna. Den fina framspelningen stod Kevin Yakob för.

Läs också: I helgen skall Skandinaviska Mästerskapen avgöras – se spelschemat här

Stämningen mellan de båda lagen var under stora delar av matchen grinig, där det small ordentligt i närkamperna. Flera häftiga motlägg skulle eka i arenan, det var nästan så att man kunde tro att det var nyår.

Mathias Sundberg i Sogndal skulle kvittera matchen en bit i andra halvlek, vilket gjorde att man fick mycket energi. Häckenförsvaret fick göra sitt bästa för att freda sitt straffområde med Robin Wallinder i målet.

Ett olyckligt självmål och en fantastisk nick signerad Akor Adams och ställningen var 3-1 för norska Sogndal. Just nicken från Adams skulle vara en riktig delikatess, där han efter ett inlägg nickar in bollen i krysset.

Läs också: Alexander Nilsson: ”Jag sade till mig själv att jag skall ta den här chansen”

Matchen slutar 3-1 till Sogndal, vilket betyder att Häcken blir trea i gruppen och spelar mot Rosenborg på söndag klockan 11.

//Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media