fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Olle Edlunds viktiga kvittering bäddade för Bajenvinst

Published

on

Fredag kväll och dags för sista grundspelsomgången i Skandinaviska Mästerskapen. Hammarby mötte Rosenborg i vad som var matchens tredje match. Rosenborg kom till matchen med en vinst och en oavgjord, vilket gjorde att man hade fyra poäng. Hammarby hade en oavgjord och en förlust i bagaget, vilket gjorde att man låg sist i gruppen. En vinst mot Rosenborg skulle betyda att man gick förbi både dem och Bröndby, placerade på en andraplats.

Läs också: Mittbacksgeneralen Alex Douglas visade vägen för sitt Hammarby

Matchen skulle börja tungt för Hammarby som får ett mål bakåt tidigt i matchen. Därefter skulle André Alsanati komma på en fin chans från vänster. Skottet är hårt och kan räddas av Rasmus Sandberg i Rosengårdsmålet, men returen går inte att hålla. Framrusande för Hammarby kommer Olle Edlund som trycker in kvitteringen.

Efter en inledningen som mest handlade om Rosenborg käkade sig Hammarby in i matchen mer och mer, där man tog över allt mer av bollinnehavet. Flera fina kombinationer längs kanterna gjorde att Rosenborg hamnade på efterkälken och fick kämpa för att komma igen.

Kombinationerna skulle ge utdelning när Abiel Sequar får bollen efter en fin genomskärare. Ensam mot målvakten, men med jagande försvarare, lyckas han kyligt placera bollen som skulle betyda 2-1 till Hammarby.

Läs också: I helgen skall Skandinaviska Mästerskapen avgöras – se spelschemat här

Efter halvtidsvilan var Rosengård ute flera minuter innan Hammarby, det verkade som att man hade haft ett och annat att säga om i halvtid. Kroppsspråket var sammanbitet, vilket var en stor skillnad mot Bajen. Hammarbyspelarna kändes mycket mer avslappnade när man kommer in på planen ett par minuter senare.

Bara några minuter efter att domaren blåst igång andra halvlek skulle Hammarby få anledning till att bli allt mer avslappnade, efter att Jake Larsson stått för en fin individuell prestation. Precis efter nedstuds kan han lobba bollen förbi sin försvarare innan han placerar bollen mellan Sandbergs ben. Ett fint mål som betydde 3-1.

Läs också: Alexander Nilsson: ”Jag sade till mig själv att jag skall ta den här chansen”

Rosenborg försökte forcera, men kom aldrig till de riktigt farliga lägena. Istället skulle Hammarby få en kontring där Samouil Izountouemoi kommer på ett överlapp och avslutar på en touch i mål. Målet betydde 4-1, ett resultat som också står sig till matchslut.

//Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media