Connect with us

Pojkfotboll

Olle Edlunds viktiga kvittering bäddade för Bajenvinst

Fredag kväll och dags för sista grundspelsomgången i Skandinaviska Mästerskapen. Hammarby mötte Rosenborg i vad som var matchens tredje match. Rosenborg kom till matchen med en vinst och en oavgjord, vilket gjorde att man hade fyra poäng. Hammarby hade en oavgjord och en förlust i bagaget, vilket gjorde att man låg sist i gruppen. En vinst mot Rosenborg skulle betyda att man gick förbi både dem och Bröndby, placerade på en andraplats.

Läs också: Mittbacksgeneralen Alex Douglas visade vägen för sitt Hammarby

Matchen skulle börja tungt för Hammarby som får ett mål bakåt tidigt i matchen. Därefter skulle André Alsanati komma på en fin chans från vänster. Skottet är hårt och kan räddas av Rasmus Sandberg i Rosengårdsmålet, men returen går inte att hålla. Framrusande för Hammarby kommer Olle Edlund som trycker in kvitteringen.

Efter en inledningen som mest handlade om Rosenborg käkade sig Hammarby in i matchen mer och mer, där man tog över allt mer av bollinnehavet. Flera fina kombinationer längs kanterna gjorde att Rosenborg hamnade på efterkälken och fick kämpa för att komma igen.

Kombinationerna skulle ge utdelning när Abiel Sequar får bollen efter en fin genomskärare. Ensam mot målvakten, men med jagande försvarare, lyckas han kyligt placera bollen som skulle betyda 2-1 till Hammarby.

Läs också: I helgen skall Skandinaviska Mästerskapen avgöras – se spelschemat här

Efter halvtidsvilan var Rosengård ute flera minuter innan Hammarby, det verkade som att man hade haft ett och annat att säga om i halvtid. Kroppsspråket var sammanbitet, vilket var en stor skillnad mot Bajen. Hammarbyspelarna kändes mycket mer avslappnade när man kommer in på planen ett par minuter senare.

Bara några minuter efter att domaren blåst igång andra halvlek skulle Hammarby få anledning till att bli allt mer avslappnade, efter att Jake Larsson stått för en fin individuell prestation. Precis efter nedstuds kan han lobba bollen förbi sin försvarare innan han placerar bollen mellan Sandbergs ben. Ett fint mål som betydde 3-1.

Läs också: Alexander Nilsson: ”Jag sade till mig själv att jag skall ta den här chansen”

Rosenborg försökte forcera, men kom aldrig till de riktigt farliga lägena. Istället skulle Hammarby få en kontring där Samouil Izountouemoi kommer på ett överlapp och avslutar på en touch i mål. Målet betydde 4-1, ett resultat som också står sig till matchslut.

//Tobias BW Granberg

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet