Connect with us

Pojkfotboll

Sanktan: Örgryte vann finalen med 3-1 mot IFK Göteborg

Det spelades många Sanktanfinaler i lördags och en av dom var P16-finalen mellan Örgryte IS och IFK Göteborg. Det är en åldersklass som jag inte har rapporterat alls ifrån i år. Anledningen har varit enkel, jag har tyvärr inte haft tiden och eftersom mitt fokus låg på spelarna födda 1997 förra året så valde jag automatiskt att inte följa denna åldersgrupp. Men nog om det.

Jag hade inga förväntningar alls eftersom jag inte har följt något av lagen. Men det jag visste var att IFK Göteborg hade många av sina duktiga 98:or med i truppen. Några av dom var bland annat Victor Niklasson, Jakob Sellhed, Alexander Sjursen och Anton Ocampo Hägglund.

Och vad gäller Örgryte IS så hade jag ingen koll alls. Matchen mellan lagen slutade med 3-1 seger till Örgryte IS. Ett välförtjänt resultat då Örgryte var bäst hela matchen igenom. Dom kändes mycket hungrigare än IFK Göteborg.

En spelare som introducerade sig för mig denna kväll var Örgrytes nummer 8, Poya Ghanbari. Hur har jag kunnat missa honom? Han var en av anledningen till att Örgryte vann denna matchen. Någon som sitter med mer information om honom?

Inför Elitpojklägret i somras fick jag många tips om att hålla utkik efter IFK:s Anton Ocampo Hägglund. Men under lägret förstod jag inte riktigt vad alla pratade om. Han var ju inte alls så bra som alla pratade om. Men i lördags förstod jag varför. Han spelade ju på helt fel position och i denna finalmatch var helt outstanding. Vilken härlig mittfältsgigant. Han styrde spelet på ett mycket bra sätt och nu förstår jag vad alla pratade om. Bra jobbat Anton!

Tack Örgryte och IFK för en bra final. Stort grattis till guldet Örgryte IS.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

3 Comments

3 Comments

 1. Armin Mehmedagic

  okt 21, 2013 at 8:49 e m

  Angående matchen mellan Öis o IFK så fick jag tyvärr inte chansen o se den men jag har följt Poya Ghanbari några säsonger. Jag kan säga att han har haft en uppåt kurva. Han har främst utvecklat sitt spelförståelse men man ser en glad 16 årig kille med fullt av självförtroende. Han vågar att utmana sin gubbe samtidigt som han har öga för att lägga den perfekta passningen. Jag tror att han kommer att utvecklas ännu mer men man ska också ta vara på sådan talang.

  • RudyAlvarado

   okt 22, 2013 at 9:05 f m

   Hej! Tusen tack för detta. Ja, han var en otroligt spännande spelare som jag tänker följa framöver. Tack återigen!

   //Rudy Alvarado

 2. Tränare

  jan 2, 2014 at 2:39 f m

  Du, jag har undrat länge och jag undrar fortfarande. Vad ser du och ledarna i IFKs ungdomsverksamhet i Victor Niklasson? Jag tycker att han är en medioker spelare som inte besitter någon som helst kreativitet eller liknande utan bara följer boken.. Inga spektakulära rörelser, inget. En spelare som Anton Ocampo däremot.. Där har vi spelare av klass, spelare som är kreativ och vill göra något annorlunda, nej vill gärna få svar på denna fråga.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

SM-Guld till Umeå IK

Flickfotboll

Dags för SM-final mellan IFK Göteborg & Umeå IK

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet