Följ oss

Pojkfotboll

Sanktan: Örgryte vann finalen med 3-1 mot IFK Göteborg

Publicerad

den

Det spelades många Sanktanfinaler i lördags och en av dom var P16-finalen mellan Örgryte IS och IFK Göteborg. Det är en åldersklass som jag inte har rapporterat alls ifrån i år. Anledningen har varit enkel, jag har tyvärr inte haft tiden och eftersom mitt fokus låg på spelarna födda 1997 förra året så valde jag automatiskt att inte följa denna åldersgrupp. Men nog om det.

Jag hade inga förväntningar alls eftersom jag inte har följt något av lagen. Men det jag visste var att IFK Göteborg hade många av sina duktiga 98:or med i truppen. Några av dom var bland annat Victor Niklasson, Jakob Sellhed, Alexander Sjursen och Anton Ocampo Hägglund.

Och vad gäller Örgryte IS så hade jag ingen koll alls. Matchen mellan lagen slutade med 3-1 seger till Örgryte IS. Ett välförtjänt resultat då Örgryte var bäst hela matchen igenom. Dom kändes mycket hungrigare än IFK Göteborg.

En spelare som introducerade sig för mig denna kväll var Örgrytes nummer 8, Poya Ghanbari. Hur har jag kunnat missa honom? Han var en av anledningen till att Örgryte vann denna matchen. Någon som sitter med mer information om honom?

Inför Elitpojklägret i somras fick jag många tips om att hålla utkik efter IFK:s Anton Ocampo Hägglund. Men under lägret förstod jag inte riktigt vad alla pratade om. Han var ju inte alls så bra som alla pratade om. Men i lördags förstod jag varför. Han spelade ju på helt fel position och i denna finalmatch var helt outstanding. Vilken härlig mittfältsgigant. Han styrde spelet på ett mycket bra sätt och nu förstår jag vad alla pratade om. Bra jobbat Anton!

Tack Örgryte och IFK för en bra final. Stort grattis till guldet Örgryte IS.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


3 Kommentarer

3 Comments

 1. Armin Mehmedagic

  okt 21, 2013 at 8:49 e m

  Angående matchen mellan Öis o IFK så fick jag tyvärr inte chansen o se den men jag har följt Poya Ghanbari några säsonger. Jag kan säga att han har haft en uppåt kurva. Han har främst utvecklat sitt spelförståelse men man ser en glad 16 årig kille med fullt av självförtroende. Han vågar att utmana sin gubbe samtidigt som han har öga för att lägga den perfekta passningen. Jag tror att han kommer att utvecklas ännu mer men man ska också ta vara på sådan talang.

  • RudyAlvarado

   okt 22, 2013 at 9:05 f m

   Hej! Tusen tack för detta. Ja, han var en otroligt spännande spelare som jag tänker följa framöver. Tack återigen!

   //Rudy Alvarado

 2. Tränare

  jan 2, 2014 at 2:39 f m

  Du, jag har undrat länge och jag undrar fortfarande. Vad ser du och ledarna i IFKs ungdomsverksamhet i Victor Niklasson? Jag tycker att han är en medioker spelare som inte besitter någon som helst kreativitet eller liknande utan bara följer boken.. Inga spektakulära rörelser, inget. En spelare som Anton Ocampo däremot.. Där har vi spelare av klass, spelare som är kreativ och vill göra något annorlunda, nej vill gärna få svar på denna fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pojkfotboll

BK Häckens Ali Youssef om första träningen som A-lagsspelare ”Det kändes fantastiskt”

Publicerad

den

Igår drog BK Häckens A-lag igång säsongen 2019 på Bravida Arena. Med på första träningen förutom a-lagsspelarna fanns även tio akademispelare. Många spelare som är iväg på landslagsuppdrag därav många akademispelare bland annat.

Läs också: Ali Youssef får A-lagskontrakt med BK Häcken

Snacka om att få en bra start på säsongen för alla dessa akademispelare. Några av dom som fick chansen att träna med a-laget var Benjamin Toledo, Rasmus Wendt, Alexander Nilsson, David Ngoma och Adam Söndergaard.

En som var akademispelare förra säsongen och som i höstas fick ett a-lagskontrakt är Ali Youssef. Han gjorde sin första träning som a-lagspelare igår och jag fick ett litet snack med honom.

Läs också: Häckens Ali Youssef har fått en bra start på säsongen – leder skytteligan

Första träningen som a-lagsspelare, hur kändes det?
– Det kändes fantastiskt och väldigt kul att vara igång igen.

Hur har du förberett dig på det här?
– På allra bästa sätt. Har tränat väldigt hårt under lovet och varit väldigt fokuserad på säsongen som kommer.

Du har varit med och tränat en del med a-laget under året vad är den största skillnaden mellan akademifotboll och seniorfotboll?
– Tempot och fysiken är den största skillnaden måste jag säga. Jag tycker att jag hänger med.

Läs också: Rasmus Wikström om första träningen med A-laget ”Jag är här för att konkurrera om en plats”

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Jag tar allt som det kommer, försöker att alltid göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker.

Önskar Ali Youssef och BK Häcken all lycka till under säsongen!

//Rudy AlvaradoFölj bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Rasmus Wikström om första träningen med A-laget ”Jag är här för att konkurrera om en plats”

Publicerad

den

Tidigare idag drog IFK Göteborgs A-lag igång säsongen 2019 i Prioritet Serneke Arena. Många supportrar hade hittat till hallen för att visa sitt stöd inför kommande säsong.

Läs också: Angeredstalang klar för IFK Göteborg

Supportrarna som var på plats fick även bekanta sig med Rasmus Wikström, Emil Holm, Edvin Dahlqvist, Adil Titi, Jake Wiesbrod, Victor Olofsson och Erik Gunnarsson som alla fått kontrakt eller lärlingskontrakt med A-laget inför säsongen.

Det är helt fantastiskt att IFK Göteborg äntligen ger dom unga spelarna en riktigt chans. Det här kommer att bli riktigt bra och självklart var jag tvungen att ta ett litet snack med Rasmus Wikström efter årets första träning.

Läs också: Rasmus Wikström får A-lagskontrakt med IFK Göteborg

Första träningen som a-lagsspelare, hur gick det och hur känns det?
– Det var en lugn träning men det kändes bra och det var skönt att dra igång. Ser framemot säsongen.

Hur mycket har du drömt om det här?
– Hela livet, jag har varit blåvit sedan jag föddes så det sitter långt inne.

Varför tror du att det blev just du som fick chansen att komma upp?
– Jag tycker att jag gjorde det bra förra året när jag kom upp till U19. Tog ganska snabbt en startplats och efter det får man chansen. Många har fått chansen och jag har tagit chansen och gjort det bra när jag har fått vara där uppe.

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

Har du gjort något extra för att få den här chansen? Vad har du för tips till dom andra unga spelarna som drömmer om det här?
– När jag var 13 år och tog klivet till IFK Göteborg så började jag förstå att jag behöver träna och träna mycket själv. Fotbollsträningen får vi här i klubben men man får inte glömma fysiken och det är viktigt om man skall ta klivet upp.

Vad har du för förväntningar inför säsongen?
– Just nu känner jag bara att jag vill komma in i laget. Jag vill lära mig mycket, att spela blir ju en bonus men det jag skall försöka göra är att ta en startplats självklart. Jag är här för att konkurrera om en plats och kommer att jobba stenhårt för det.

Önskar Rasmus Wikström och IFK Göteborg all lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Angeredstalang klar för IFK Göteborg

Publicerad

den

Som ni har kunnat läsa här på bloggen tidigare så har Angered MBIK lagt ner sitt U16-lag och många av dom spelarna har nu hamnat i klubbar runt om i Göteborg.

Läs också: Talangfull trio från Angered MBIK klara för Örgryte IS

Tidigare har vi kunnat berätta att bland annat Aksel Ayan, Adel Gharbi och Mehmet Uzel numera tillhör Örgryte IS U19-lag.

Nu är det klart att nästa spelare från detta duktiga och framgångsrika lag är klar för en av elitklubbarna i stan. Det är ingen mindre än Yacqub Finey som är klar för IFK Göteborg och kommer att tillhöra Elit 2.

– Jag valde IFK för att jag jag gillade idéen med att de satsar på spelare från akademin, det var det som jag drogs till mest. Jag kände att IFK Göteborg var den platsen jag kunde utvecklas mest och jag tycker också att IFK är en fin klubb med bra tränare och bra förutsättningar, säger Yacqub Finey till Ungdomsfotboll.se

Läs också: Ytterligare en Angeredstalang till landslaget

Skall bli väldigt spännande att följa Yacqub Finey i sin nya klubb. Ser en väldigt stor potential i Yacqub. Han blev nyligen även kallad till P03-landslaget. Grattis IFK Göteborg till en väldigt bra spelare.

Önskar Yacqub all lycka till i sin nya klubb.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media