Connect with us

Uncategorized

Respekt: Stor dramatik förväntas under dagens semifinaler

Kära bloggläsare, vänner och tillika medmänniskor, Oktobertävlingen eller Respekt2014 som den numera kallas börjar lida mot sitt slut, ikväll väntar semifinaler i flera klasser och vi är på plats för att se vilka som till sist är starkast och som kommer att få spela final på lördag och ha möjligheten att lyfta den första Respekttrofén.

Först ut har vi ett riktigt tufft möte, de bägge lagen slog ut favoriter i respektive kvartsfinal i form av Eriksbergs IF och Älvsborgs FF. Här kommer ett fysiskt starkt lag att ställas mot ett lite mindre men ack så spelskickligt lag.  Jag pratar självklart om matchen mellan Jitex BK/ IF Mölndal Fotboll och Sävedalens IF som spelas på Heden 3 klockan 17:30.
Den andra semifinalen för flickor-00 spelas imorgon på Hovgårdsvallen 2 klockan 18:45 mellan IK Zenith och Landvetter IF 2003.

På killsidan så spelas det betydligt fler matcher, här inleds matcherna först 18:45 för pojkar-00.
I den ena semifinalen spelar IFK Göteborg som favoriter efter 4-0 i kvartsfinalen mot Hovås Billdal och där Måns Säebbö är tillbaka på allvar och gjort 7 mål på de 3 senaste matcherna, blåvitt ställs mot ett Lerum IS som under gårdagen gick segrande ur sin kvartsfinal mot FC Amhult, tilläggas bör kanske att Amhult inte alls kom upp på sin normala nivå utan det såg väldigt kämpigt ut. Om Lerum var extremt bra eller Amhult sämre än vanligt är svårt att avgöra men Lerum tog sig oavsett vad vidare och vill säkerligen skaka även IFK Göteborg ikväll.

Den andra semifinalen för P-00 spelas mellan BK Häcken och Örgryte IS. Ett möte där vad som helst kan ske men där jag beaktar Häcken som favoriter med tanke på sin offensiva slagkraft i form av Theo Kornbakk, Rasmus Wendt och Ali Ben Youssef. Om Theo och Ali saknas som de gjorde senast jag tittade kan detta bli en betydligt jämnare match. Dessutom finns även möjligheten att Öis tagit ner flera 00-spelare som vanligtvis spelar med p-99.

För killarna födda 1999 väntar på pappret betydligt jämnare semifinaler, IF Warta slog något överaskande BK Häcken i kvartsfinal.
I semin ställs Warta mot Örgryte IS som slutade på en andraplats i årets seriespel efter en raffinerande upplösning med en direkt avgörande seriefinal i sista matchen där man förlorade efter ett sent straffmål.
Denna match är givetvis stenhård och det ska bli kul att se om Warta har många 00-or med sig med tanke på att dessa inte är med och spelar själva i årets upplaga.

I den andra och sista semifinalen som jag kommer att följa så spelar Öckerö IF mot GAIS. En helt öppen historia där jag inte vågar uttala mig om resultat eller någon förhandsfavorit. Bägge lagen har ett väldigt bra spel men kanske knapp knapp fördel GAIS eftersom att Öckerö fick spela en oerhört krävande match mot Gunnilse IS i kvartsfinalen.

Lycka till alla spelare och ledare, hoppas vi ses ikväll!

// Tom Andersson

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

2 Comments

2 Comments

  1. Erik

    okt 23, 2014 at 8:48 e m

    Varför spelas en match på Hovgårdsvallen?

  2. Erik

    okt 23, 2014 at 9:38 e m

    Vilka matcher ska ni se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

Pojkfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet