Connect with us

Intervjuer

Pratstund med IFK Göteborgs Martin Zanjanchi inför premiären!

Imorgon måndag sätter Pojkallsvenskan Elit igång och IFK Göteborg är först ut. Men för IFK Göteborg blir det ingen premiär på hemmaplan utan man får ta sig hela vägen till Älvsjö IP där Älvsjö AIK FF kommer att stå för motståndet.

Fick en liten pratstund med IFK Göteborgs Martin Zanjanchi inför premiären imorgon.

Du bytte klubbadress inför säsongen 2012, hur har flytten från Hisingsbacka FC till IFK Göteborg varit?
Flytten från Hisingsbacka FC till IFK Göteborg har varit tung för mig. Till en början kände jag nästan ingen i laget och kände mig faktiskt lite utanför. Men nu på senare tid har jag utvecklats ganska mycket både på och utanför planen och är därför nöjd med flytten än så länge. Det kändes inte riktigt som att jag passade in i laget från början

Hur var det att komma till en sådan stor klubb som IFK Göteborg ändå är?
Först och främst vill jag börja med att säga att IFK Göteborg är en helt fantastisk klubb. Man känner en otroligt stor gemenskap i klubben vilket jag tror är väldigt viktigt. Det har varit en riktigt stor omställning för mig att gå från Hisingsbacka FC till IFK Göteborg. Man märker skillnader, t.ex i IFK Göteborg har vi (U17) två stycken heltidsanställda tränare som bara fokuserar och gör det bästa för oss. Men som jag sa tidigare, det har varit tufft. Livet i en elitförening är inte en dans på rosor som många kan tro.

Du inledde din säsong med IFK Göteborg med skador? Kan du berätta lite mer om vad som hände?
Tyvärr har jag varit ganska skadedrabbad under försäsongen. Först var det foten som krånglade, näst på tur var ljumsken och till sist var det ledbandet i knät. Den sista skadan är det som tagit mest på mig. Jag fastnade i gräset och vred om och blev nästan borta två månader. Jag bestämde mig nästan direkt för att jag skulle tillbaka från skadad så snabbt som möjligt och valde därför att försöka utesluta allt negativt tänkande. Tro det eller ej, men perioden som skadad har lärt mig en hel del.

Imorgon är det premiär, är du spelklar? Hur känns det att sätta igång säsongen ordentligt?
Imorgon är jag redo för match ja! Idag (söndag) kom jag hem från ett tre dagars landslagsläger och det känns som att jag är i bästa möjliga skick. Naturligtvis ska det bli kul att sätta igång med säsongen imorgon. Försäsongen har varit tuff med mycket träningar och lärorika matcher, vi har gjort en helt klart godkänd försäsong men imorgon är det dags att visa vad vi verkligen går för!

I vilken roll hittar vi dig i IFK Göteborg?
Tidigare har jag spelat som innermittfältare, men så som det ser ut just nu hittar ni mig antingen på vänster eller högerkanten i IFK Göteborg.

Några spelare man bör ha koll på i ert lag?
Vi har en hel del duktiga spelare i vårt lag. Jag skulle helst inte vilja peka ut någon speciell för jag tycker att dom flesta håller samma höga nivå. Men om jag måste så får det bli Patrick Dyrestam och Linus Dahl.

Slutligen, hur tror du det går för er i år?
Det blir en tuff säsong men jag tror vi har tillräckligt starkt lag för att ta oss vidare till ett SM – slutspel. Jag vågar inte tippa på någon placering i tabellen med tanke på att jag inte har någon aning om vad för klass dom andra lagen håller. Det är bara att vänta och se!

2a april – Älvsjö AIK FF – IFK Göteborg @ Älvsjö IP, Matchstart: 19:00

Måste tacka Martin Zanjanchi för att han tagit sig tiden att svara på mina frågor. Måste även önska Martin Zanjanchi och IFK Göteborg U17 all lycka till denna säsongen.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

SM-Guld till Umeå IK

Flickfotboll

Dags för SM-final mellan IFK Göteborg & Umeå IK

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet