Connect with us

Flickfotboll

Parmina Moradi fortsätter att imponera, tvåmålsskytt i matchen mot Onsala BK

Min andra match för dagen var mötet mellan Västra Frölunda IF F-02 och Onsala BK. Ett självklart val då matchen spelades direkt efter mötet mellan Västra Frölunda IF och Azalea BK. Jag hade nog valt den här matchen oavsett då det är två bra lag som ställdes mot varandra idag.

Båda lagen gjorde väldigt bra ifrån sig under gruppspelet i Gothia Cup och senast lagen möttes så vann Onsala BK med hela 10-3 på Rydets IP. Både Västra Frölunda IF och Onsala BK besitter väldigt duktiga spelare.

I dagens match var Västra Frölunda det starkaste och mest effektivaste laget. Sedan har Västra Frölunda en spelare som verkligen sticker ut. Hon heter Parmina Moradi och stod för Västra Frölundas båda mål i dagens match mot Onsala BK. En match som Frölunda vann med 2-1. Parmina är en spelare som jag har skrivit om tidigare på bloggen, då löd rubriken så här: Västra Frölundas Parmina Moradi, Carlos Strandbergs kvinnliga motsvarighet?

Jag ser stor potential i henne och fortsätter hon att utvecklas så här så hon att komma väldigt långt med sin fotboll.

I dagens match så trodde jag att Onsala BK skulle bjuda på lite bättre motstånd än vad man gjorde. Det jag fick se under Gothia Cup var riktigt bra men jag såg inget av det i dagens match. Vad berodde det på? Hade man bara en dålig dag idag kanske? Jag kommer att se fler matcher med Onsala den här säsongen, då hoppas jag kunna få se samma fina uppvisning som i somras.

Läs också: Gothia Cup: Tack Onsala BK F-02 för den fina uppvisningen idag

Västra Frölundas flickor födda 2002 är ett väldigt duktigt lag. Tyvärr har man en väldigt liten trupp vilket kan ställa till det lite. Är det så att man har spelare skadade eller borta då kan det bli väldigt svårt att få ihop ett lag till match osv. Jag vet att laget drog sig ur Västra Frölunda för att gå över till IF Väster men valde sedan att gå tillbaka igen. Personligen vet jag inte om det var det bästa valet för tjejerna.

Nu struntar vi i själva klubbtillhörigheten utan fokuserar på vad som är bäst för tjejerna. I Väster var man en stor trupp vilket är en viktigt förutsättning för att bedriva bra och en hållbar verksamhet. Men istället valde man att gå tillbaka och har idag en trupp på ca 16 spelare. Klubben har två flicklag, F-02 och F05/06 vilket också gör att förutsättningar för tjejerna inte är dom bästa. Finns inget juniorlag eller damlag att gå upp till och så vidare.

Jag hoppas innerligt att klubben jobbar aktivt med att skapa dom bästa förutsättningar för detta duktiga gäng. Man har många spelare som håller väldigt hög klass, förutom Parmina Moradi så har man Plamedie Banzuzi Mbunga och Alexandra Dinc för att nämna några. Vore synd att tappa detta duktiga gäng.

Tack Västra Frölunda för den fina uppvisningen idag.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Vad händer med Mossens BK P-01 nästa säsong? – Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Ungdomsfotboll

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Ungdomsfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

15-årige Jardell Kanga historisk

Pojkfotboll

Anmäl dig till målvaktscampen 2020

Ungdomsfotboll

Örgryte IS flyttar upp Aydarus Abukar till A-laget

Pojkfotboll

Jämn drabbning mellan IF Väster & IF Warta

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet