fbpx
Connect with us

Intervjuer

Örgrytes Theo Cousinne pratar om sin förebild Zinedine Zidane

Published

on

Som ni säkert har sett så har jag intervjuat tre spelare redan som alla var med i helgen och vann Futsal-DM med sitt lag. Nu är det Theo Cousinne (född 1999) i Örgryte IS tur att bli intervjuad.

Här nedan finner ni intervjun med Theo där vi pratar om vem som är hans förebild, Arsenal och om bolltempo.

Jag har under tiden jag bloggat fått många mail där folk uppmanat mig att kolla in Örgryte IS P-99. Och jag är otroligt tacksam för alla dessa mail för ni lever verkligen upp till förväntningarna. Vad tror du är anledningen till att ni är så bra?
Jag tror det är för att alla i laget har en väldigt hög kvalité som fotbollspelare och alla vill hela tiden bli bättre. Jag tror också att alla i laget tror på vårt sätt att spela fotboll på och att vi lär oss mycket på det.

Ni spelar en tempofyll fotboll, rullar boll och har en tydlig spelidé. Hur brukar era träningar se ut? Vad lägger ni mest fokus på?
Vi brukar ha ungefär samma övningar och ungefär samma tänk varenda träning. Vi lägger mycket fokus på bolltempot och att behålla bollen inom laget.

Många spelare har förebilder inom fotbollen, vilken är din förebild och varför?
Min förebild är legenden Zinedine Zidane, för att jag själv är halvfransk. Han avgjorde dessutom VM-finalen 1998 och det är det enda VM Frankrike har vunnit.

I helgen vann ni Futsal-Dm ganska enkelt om jag får säga det själv. I finalen gjorde du ett riktigt fint mål. Kan du beskriva målet och hur kändes det att vinna Futsal-DM?
Jag vet inte om målet var snyggt eftersom jag inte såg det utifrån. Men det jag kommer ihåg var att Otto fick bollen på höger kanten och sköt väldigt hårt mot andra stolpen, där jag stod och la upp bollen i nättaket. Jag antar att spelet innan målet och att det gick så snabbt gjorde till ett snyggt mål.

Vad har du för mål med din fotboll? Vart får vi se dig om 10 år?
Mina mål är väldigt höga inom fotbollen. Jag har ingen aning om var jag spelar men jag hoppas på mitt favoritlag Arsenal.

****

Jag måste tacka Theo Cousinne för att hon ställde upp på denna intervju. Nu önskar jag Theo och resten av Örgryte IS all lycka till i Regionslutspelet. Mot SM-guldet!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media