fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Olivia Lundgren lämnar Sävedalens IF – ansluter till Hisingsbacka FC ”Det var dags för nästa steg i min utveckling”

Published

on

Vi har tidigare kunnat berätta att Hisingsbacka FC gjort klart med spelarna Bella Björklund från IFK Göteborg, Ida Mardoukh från BK Häcken och Ebba Lindvall från IK Zenith till sitt damlag. Man har även gjort klart med Felicia Svanström, Indisar Dhoore och Aldijana Mahmutovic som alla är spelare som bloggen följt genom åren. Kul!

Läs också: Ida Mardoukh lämnar BK Häcken – klar för Hisingsbacka FC

Nu står det klart att Olivia Lundgren från Sävedalens IF damjuniorer ansluter till Hisingsbacka FC:s damlag.

– Det kändes som det var dags för nästa steg i min utveckling, och ville få möjligheten att spela damfotboll. Jag läste om er satsning på damlaget och tyckte att ni verkade som en seriös klubb med en hög ambition, vilket jag gillade. Tränarna verkade (och har bevisat sig vara!) kunniga och erfarna, och truppen är av blandad ålder med många yngre som mig själv, säger Olivia Lundgren om klubbytet till klubbens hemsida.

Läs också: Bella Björklund lämnar IFK Göteborg – klar för Hisingsbacka FC

och så här säger lagets huvudtränare Jenny Holm om nyförvärvet till klubbens hemsida.

– Olivia är en ung men modern back som kan spela både som ytterback och mittback. Trots sin unga ålder tar hon ansvar, både genom att prata och styra plan men också genom hennes sätt att spela. Hon är orädd och tar för sig, genom att smälla på, ställa krav men också genom att i det offensiva spelet våga slå passningar på markerad spelare m.m. Bara på några träningar har vi sett hur vår miljö har utvecklat henne och jag ser fram emot att jobba med henne och vara med på hennes utvecklingsresa ännu mer, då jag verkligen tror att hon kommer gå fram något enormt hos oss. Jag tycker det är väldigt roligt att hon kände att det var rätt hos oss.

Läs också: Ung & talangfull målvakt lämnar IK Zenith – klar för Hisingsbacka FC

Skall bli oerhört kul att följa Oliva och dom övriga spelarna i Hisingsbackas damlag som nästa säsong kommer att ha ett lag i Division 2 och Division 4 samt spela Gothia Cup.

Önskar Olivia Lundgren all lycka till i sin nya klubb!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss