Connect with us

Pojkfotboll

Oktobertävlingen: Rannebergens IF P-00 lekte hem premiärmatchen

Efter att vi tittat på en tempofattig match mellan Gais och  Hovås Billdal i lördags så gick vi vidare och tittade på ett mycket passningssäkert Rannebergen som ställdes mot ett inte alls lika för dagen vasst Kongahälla.

Rannebergen började matchen bäst och tog tag i taktpinnen direkt, det var hög fart i djupled med flera tekniskt duktiga spelare som enkelt styrde matchen med ett väl anpassat kortpassningsspel som tog ut Kongahälla totalt. När Kongahälla väl kunde etablera något typ av spel på offensiv planhalva så styrde Rannebergens väldigt duktiga mittbackar bort lägena. Framförallt blev jag imponerad av en av mittbackarna, Ahmed Simmo, som visade hög klass i sitt spel och inom en snar framtid tror jag att Ahmed bör testa nya vägar för att utvecklas ytterligare, men speciellt imponerad blev jag av hans sätt att våga spela fotboll i alla lägen och inte slå långt som många unga försvarare har en tendens att göra. Kongahälla hade inte mycket att säga till om och till sist slutade matchen 8-1.
Spelar man lika vågat mot IFK Göteborg den 18:e Oktober så tror jag att man kan ha en rimlig möjlighet att störa blåvitt.

Dock så tror jag faktiskt att Rannebergen skulle kunna utveckla sitt spel ytterligare i en positiv bemärkelse om man får behålla den trupp man har idag och bygger en än mer positiv energi inom truppen , det var emellanåt en negativ ton, visst är det viktigt att sätta passningar, men man måste våga spela på alla spelare i laget och låta varje enskild spelare i truppen göra misstag, först då tror jag att laget kommer utvecklas ännu mer men laget tar väldigt stora steg hela tiden och jag tror att man har mycket av detta att tacka lagets tränare, Aristides Rodrigues.
Jag jämför med en av matcherna jag såg Rannebergen spela förra året, då var det gnäll bland spelarna gentemot varann och en jargong jag tycker suddas ut mer och mer samtidigt som killarna utvecklats enormt mycket individuellt.

Bra jobbat med både laget och klubben Aristides!

//Tom Andersson

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Ranne 4life

    okt 15, 2014 at 8:09 f m

    Synd att Aristides Rodriguez lämnar laget i november!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Populärt

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

Pojkfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Pojkfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet