fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Oktobertävlingen: GAIS utslaget efter straffdrama

Publicerad

den

Idag drog slutspelet igång för pojkar-00 och första matchen ut var GaisHovås Billdal.

Gais startade matchen helt klart bäst och gjorde ett tidigt ledningsmål genom Aldin Zeljkovic, därefter radade grönsvart upp chans på chans men utan utdelning, Omran Abdellah var nära flera gånger men hittade inte rätt.

I andra halvlek tog matchen fart på allvar och även Hovås Billdal ville spela fotboll i ett för dagen stormliknande väder på Heden. Gais förde även spelet i andra halvlek och försökte komma runt på kanterna och därefter hitta instick till anfallare varvat med ett sidledspel där matchens första målskytt Aldin Zeljkovic fick en betydande roll.
Hovås däremot spelade ett betydligt rakare anfallsspel med långa bollar mot deras långa targetanfallare som många gånger försökte utmana Gaisförsvaret men trots sin längd och fysik kom han knapp någonstans.

En stund in på andra kommer dock kvitteringen och nästan direkt därpå kommer även ledningsmålet för Hovås Billdal.
Jag anser faktiskt att Hovås förtjänade en ledning i detta nu pga gaisspelarna inte riktigt gick in i duellerna ordentligt, något som skulle förändras nu.

När matchen gick in i ett avgörande skede med cirka 10 minuter kvar kommer dock kvitteringen och matchen fick avgöras på straffar. Nästan alla killar satte sina straffar. Det var först i den elfte straffomgången som matchen kunde avgöras där gaismålvakten först räddar bollen men tack vare den starka vinden så rullade bollen in över mållinjen bakom en ovetandes gaismålvakt, tråkigt att sånt händer men sån är fotbollen, straffen därefter missar en gaisspelare och Hovås Billdal tar sig vidare till kvartsfinal på onsdag mot IFK Göteborg.

Efter matchen försökte vi ta ett kort på Hovås Billdals bägge målskyttar men dessvärre verkade det inte som att tränaren uppskattade detta så de gick sin väg. Mycket tråkigt!

//Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media