Connect with us

Pojkfotboll

Oavgjort när Örebro gästade Malmö i P17-premiären

MALMÖ. Våren är här och med det även allsvenskan. I skymundan av premiären av herrallsvenskan sparkade även P17 Allsvenskan Södra igång i helgen. Ungdomsfotboll.se begav sig därför till Malmö Stadionområdet och mötet mellan Malmö FFÖrebro SK. I en jämn batalj lyckads gästande ÖSK till slut få med sig 1-1, trots att de avslutade matchen med en man mindre.

– Det är skönt, speciellt mot Malmö. De brukar vara svårslagna, speciellt här på hemmaplan, så det är skönt, säger Örebros lagkapten Herman Ragnarsson.

Redan från start var det Malmö FF som var spelförande, medan Örebro stack upp i kontringar. Trots spelövertaget hade MFF svårigheter att ta sig igenom förbi ÖSK-försvaret och den första halvleken förblev mållös, sedan Samuel Burakowsky haft halvlekens bästa chans men stött bollen i ribban.

– Första halvlek ser ganska bra ut. Vi får försvara ganska mycket men vi har ganska mycket kontringar, summerar Herman Ragnarsson.

LÄS MER: Alla vinnare i Ligacupen 2018/2019

Tidigt i den andra halvleken fick hemmalaget en gyllene möjlighet att ta ledningen. Lagkapten Melker Widell gick omkull i straffområdet och domaren blåste för straff. Lucas Gomes fick förtroendet från elva meter – men drog bollen i ribban.

Även om spelet öppnade upp sig något var det Malmö FF som fortsatte att ösa på, ofta med inlägg från Alvin Holmgren som gång på gång försökte hitta ytan mellan försvarare och målvakt.

– I andra kan vi inte köra riktigt lika mycket kontringar för då kör vi slut på oss, förklarar Ragnarsson.

Till slut kom också utdelningen för MFF – två gånger om.

ÖSK-målvakten Samet Burgaj, som stått för en stark insats, kom väl långt ut och tog bollen med handen utanför straffområdet. Utvisningen var solklar och med tio man lyckades inte Örebro hålla undan särskilt länge till. Kort därpå testade nämligen inhopparen Markus Björkqvist bössan, strax utanför straffområdet, och fick till en kanonträff – då han gjorde 1-0.

– Det är inte omöjligt att hålla 0-0 men när de får in 1-0 är det svårt att få in ett mål till.

LÄS MER: De är kallade till Future Team-lägret på Bosön

Där och då trodde nog många att Malmö FF skulle avgå med segern men i slutminuterna blev det tumultartat. Vid en frispark för ÖSK befann sig mycket folk i straffområdet – och efter vårdslöst spel från MFF blåste domaren för straff.

– Det är ganska grötigt i boxen men det är (David) Kanto, 03:a som är uppe från U16, han tar smällen helt enkelt och det lönar sig med en straff.

Lagkapten Herman Ragnarsson klev fram. När Rasmus Norlander i MFF-målet stack till vänster la Ragnarsson enkelt in bollen i det andra hörnet.

– Jag hade bestämt mig för att lägga i andra hörnet men jag ser ganska tidigt att keepern slänger sig åt sitt vänster, så då är det bara att lägga in den i mitt vänstra hörn.

Strax därpå gick slutsignalen och det blev delad poäng i Malmö.

– Vi ger aldrig upp. Vi får en straff mot oss och vi får även många domslut mot oss. De är helt rätt, domsluten, men det är ändå tufft att få dem mot sig. Men vi krigar på och ger inte upp för det.

LÄS MER: HBK:s Alva Arvidsson siktar på seniorlaget

Den spelare som imponerade mest på undertecknad i premiären var Melker Widell. Innermittfältaren har Future Team-landskamper på kontot och det är inte svårt att förstå varför. Bollbehandlingen, lugnet med boll och hans återerövringsspel imponerade matchen igenom. I hemmalaget stod även Alvin Holmgren för en stark insats, då han gång på gång tog sig igenom på sin vänsterkant.

Foto: Fr. v. Noel Milleskog och Herman Ragnarsson.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet