fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Halmstads Alva Arvidsson har sikte på seniorlaget

Published

on

HELSINGBORG. När Halmstads BK:s F15/16-lag gästade Helsingborg för träningsmatchen mot Eskilsminne IF imponerade Alva Arvidsson, 14, i HBK-tröjan. Efter matchen tog Ungdomsfotboll.se en pratstund med den talangfulla halländskan, som under matchen växlade mellan att spela i anfallet och som vänsterytter.

Hemma i Halmstad är Alva Arvidsson en av sex spelare från laget som för närvarande är uppe och tränar med seniorlaget, men matchas i ungdomslaget.

– Det är en utmaning men det är jäkligt gött. Man kommer in i det och man utvecklas, säger Alva Arvidsson ståendes vid sidan av konstgräsmattan på Västergårds IP.

LÄS MER: Alice Söndergaard utsedd till Årets idrottare 2018

Vad är de stora skillnaderna?
– Det är väl åldern. Att man kan möta 32-åringar medan jag är 15 år, men det känns skönt man kommer ju förbi dem ibland, säger hon med ett skratt.

För Alva Arvidsson inleddes fotbollskarriären i lilla Trönninge IF, söder om Halmstad. Hon gjorde sedan flytten till Halmstads BK för tre år sedan och siktet är inställt på seniorfotboll.

– Det har gått otroligt bra och nu satsar jag på damfotbollen, att komma upp där, säger Alva bestämt.

Den offensiva spelaren fyller i år 15 år och är på det klara med målsättningarna inför den kommande säsongen.

– Vi ska åka till Gothia Cup så vi ser framemot mycket mot det. Sen nu under säsongen är det att kämpa på, fortsätta, positivt i laget och få igång det med passningar och bollinnehav.

LÄS MER: Intervju med Växjö DFF:s Emma Jeppsson

Vad har du själv för mål?
– Mitt mål är ju att komma upp till damerna. I alla fall inom ett år. Försöka komma upp där och prestera.

Mot Eskilsminne IF orsakade Alva Arvidsson flera gånger om problem för försvararna, och det är just hennes förmåga att ta sig förbi sin motståndare som hon lyfter fram som en av sina stora styrkor.

– Det är snabbheten, komma förbi, snabb med boll och komma förbi spelarna, säger hon eftertänksamt.

Även om flickfotbollen inte är ny i Halmstad är HBK en ny spelare på damsidan. Den traditionstyngda föreningen startade upp ett damlag 2016 och har sedan dess klättrat två divisioner i seriesystemet.

LÄS MER: Intervju med Kristianstads DFF:s Elvira Olofsson

Att föreningen i dag har ett damlag, och inte bara ett herrlag som förr, glädjer Alva Arvidsson.

– Det är otroligt att damfotbollen går så jäkla bra, vi är ju uppe i division 2 nu. Det ska bli kul och se hur de presterar i a-laget nu.

Hur tycker du det märks av i hela föreningen att ni har ett damlag nu?
– Mycket positivt. Det är otroligt att vi bara har ett damlag. Det är vissa föreningar som inte har det. Så det är skönt och vilka möjligheter jag har att komma upp där, säger Alva Arvidsson glatt.

// Robert Rosén

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media