fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Oavgjort i mötet mellan AIK & Arsenal – Richie Omorrowa målskytt för AIK

Published

on

AIK startar bra och hittar nätet redan i den första minuten när AIK:s kraftfulla anfallare Richie Omorrowa kommer ensam med målvakten och säkert ger stockholmarna ledningen.

Läs också: Xavi Simons Barcelona vände & vann övertygande

Det dröjde dock inte länge innan Arsenal kom med en replik och kvitterade någon minut senare till 1-1 genom Will Lankshear.

Bägge lagen kändes extremt uppeldade och speciellt AIK som har en stor skara supportrar på läktaren. Varje boll ser verkligen ut att betyda något.

AIK hamnar lågt ner i plan länge under första halvlek och försökte jobba med snabba omställningar mot spelskickliga Arsenal som tilläts få ha väldigt mycket boll. Bägge lagen har bortsett från dom två tidiga målen svårt att göra mål och oavgjort står sig till halvlek.

Läs också: Stark insats av AIK & Meja Kuurne imponerade stort

I andra halvlek skulle jag säga att AIK kommer in mer och vågar stå lite högre med sitt lag samt vinner bollen lite högre upp i ett par situationer. Man kommer till bra chanser men är inte tillräckligt direkt mot mål i sista tredjedelen utan man tar allt för svåra beslut. AIKs målskytt Richie Omorrowa har två fina chanser där han är fri med målvakten och mycket väl kunde ha gjort mål men istället för att försöka placera in bollen så försökte han sig på att runda målvakten utan resultat.

Läs också: Stor dominans av AIK men Whitecaps vann matchen

Arsenal försöker att komma runt på kanterna med sina kvicka yttrar som gör det bra stundtals men AIK ligger bra i försvaret och styr undan situationerna kontrollerat.

Matchen slutar 1-1 och sett till matchbilden i slutet där bägge lagen såg ut att vara väldigt trötta så får jag säga att resultatet är rättvist.

// Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media