Connect with us

Pojkfotboll

MFF besegrade HIF i prestigemötet

HELSINGBORG. P17 Allsvenskan Södra är i full gång och på torsdagskvällen tog Helsingborgs IF emot Malmö FFOlympiafältet.

I en tajt drabbning var det till sist gästande MFF som kunde dra det längsta strået, sedan ett sent mål fastställt slutresultatet till 0-1.

– Inledningsvis så var det bra, men det blev tuffare mot slutet för vi blev väldigt trötta och det var en väldigt jämn match, säger MFF-mittfältaren Markus Björkqvist efter segern.

Vad känner du är det som ändå gör att ni går vinnande ur det här?
– Vi har viljan med oss. Vi kämpar in i det sista och hjälper varandra in i slutet.

LÄS MER: Oavgjort när Örebro gästade Malmö i P17-premiären

Det var också Malmö FF som inledde matchen bäst, men Helsingborg växte in i matchen ju längre den första halvleken led. De riktigt farliga målchanserna var dock lätträknade och halvlekens absolut bästa möjlighet fick Isak Bjerkebo.

Gästernas August Karlin frispelade nämligen Bjerkebo som rundade Elliot Nilsson i HIF-målet. I avslutsfasen hamnade MFF-anfallaren dock i en snäv vinkel och skottet gick strax utanför.

– Vi tar över matchen väldigt tidigt och har mycket boll, säger Markus Björkqvist.

Den andra halvleken inleddes på ett tråkigt vis. Bröderna Casper Widell (HIF) och Melker Widell (MFF) nickade samman på ett otäckt vis, vilket ledde till att den sistnämnde fick utgå.

Annars var det Helsingborg som tog kommando för den andra halvleken. Knappt tio minuter in skarvade Adam Kaied fram bollen till Hampus Svärd, vars avslut dock gick direkt på Tobias Inmoonnoi Wahl.

LÄS MER: Ligacupen: MFF slog HIF i målrikt Skånederby

Bara minuter senare ställde HIF om efter en hörna och den här gången var det Hampus Svärd som serverade Adam Kaied ett gyllene läge – men återigen kunde Inmoonnoi Wahl rädda.

Hemmadominansen avtog därefter och publiken bjöds på fina målchanser åt bägge håll. Lucas Gomes var nära att ge Malmö ledningen och kort därpå brände Sixten Jönsson en fin målchans för Helsingborg.

När bara minuter återstod skulle dock målet komma. En lång boll nådde fram till Malmös Lucas Gomes. Anfallaren tog emot bollen, vände upp och placerade säkert in 0-1 i bortre.

Helsingborg pressade därefter på för en kvittering och strax innan slutsignalen såg Nils Haveneth ut att utjämna ställningen – men hans lyftning gick strax utanför den bortre stolpen.

– De kom in i matchen i slutet, för vi blev rätt så trötta och det gör att de kommer till chanser. Alltså det blev onödig spänning kan man säga, säger Björkqvist.

LÄS MER: HIF besegrade HIF i Ligacupen

Istället kunde Malmö FF ta sin tredje seger för säsongen och också passera Helsingborg i tabellen. Efter sex spelade matcher står MFF på elva poäng medan HIF har nio poäng.

– Vi spelade två oavgjorda i början så det känns tufft, men nu har vi börjat komma in i det. Vi slog ju Häcken nu, sen fick vi en förlust mot Kalmar men det har ändå börjat bra.

Vad är målsättningen med säsongen då?
– Vinna hela. Såklart.

En spelare som imponerade lite extra i dag var just Markus Björkqvist. Han var stundtals en gigant på innermittfältet och visade gång på gång att han behärskar både spelet på små ytor som det fysiska och mer långdragna spelet.

Även Tobias Inmoonnoi Wahl ska lyftas fram, då hans räddningar såg till att det blev en himmelsblå seger denna kväll. Hos Helsingborg var kapten Adam Kaied ett av de stora glädjeämnena, då han stundtals flöt fram mellan MFF-försvararna.

Foto: Fr. v. Markus Björkqvist och Tobias Inmoonnoi Wahl.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Se grupperna till P16 nationell 2022 Se grupperna till P16 nationell 2022

Se grupperna till P16 nationell 2022

Pojkfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

Jardell Kanga är klar för Bayer Leverkusen

Pojkfotboll

Utsiktens BK P19 Utsiktens BK P19

Här är alla grupperna till Ligacupen 2022

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Första landslagslägret för flickor födda 2006 Första landslagslägret för flickor födda 2006

Första landslagslägret för flickor födda 2006

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

Dags för P05-landslaget att samlas igen Dags för P05-landslaget att samlas igen

Dags för P05-landslaget att samlas igen

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet