fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Mållöst när Lund tog emot Elfsborg i P17 Allsvenskan

Published

on

LUND. Under påskhelgen avlöser matcherna varandra. I vårvärmen begav sig Ungdomsfotboll.se under långfredagen till Klostergårdens IP i Lund, där Lunds BK tog emot IF Elfsborg i P17 Allsvenskan Södra.

Trots gott om målchanser i bägge riktningar lyckades inget av lagen att spräcka nollan och mötet slutade 0-0.

– Tufft att inte vinna faktiskt. Vi har väldigt många chanser, men det har de också, så det var en jämn match. Jämnare än vad vi trodde tror jag faktiskt, säger Elfsborgs högerback Viktor Widell efter matchen.

LÄS MER: Näsets tålamod bäddade för seger över Vallens IF

På vilket sätt?
– De vann mycket boll. Vi kom ju från en match där vi tappade 4-1 till 4-4, så det var väl mer att vi kom hit och ville vinna och visa att vi kan. Men de var väldigt tuffa. De vann mycket boll, i första halvlek speciellt. Vi blev väl lite låsta där. Sen kom vi igen i andra och fick igång spelet men det är bara chanserna som missas.

Det var hemmalaget som inledde klart bäst och under den första halvtimmen hade Lunds BK ett flertal goda chanser att ta ledningen. Allra närmast kom troligen Eron Mucolli som vände och vred med bollen inne i straffområdet, men inte lyckades få in den i mål.

Även om Elfsborg länge var tillbakapressat stack de upp i attacker och den första halvtimmens kanske bästa chans fick Endrit Kutllovci när han klippte till på en hörnretur, men fick se Pontus Sörem rädda.

I slutet av den första halvleken tog gästande Elfsborg över spelet alltmer och strax innan halvtidssignalen rann Kevin Strand igenom i ett friläge, men avslutet gick över.

LÄS MER: Oavgjort när Örebro gästade Malmö i P17-premiären

Den andra halvleken bjöd på ett spel där lagen turades om att anfalla och både Lund och Elfsborg hade fullgoda lägen att ta ledningen. I hemmalaget hade Bruno Aguilera Venegas två jättelägen medan Isac Esfandyari kom upp perfekt på en hörna men nickade över.

Hos Elfsborg var det liksom i första halvlek Kevin Strand som stod för de största farligheterna. Anfallaren hade såväl en farlig nick samt ytterligare ett friläge, där Pontus Sörem räddade sitt Lund.

Trots 0-0 var Viktor Widell nöjd med Elfsborgsinsatsen.

– Jag tycker det är bra. Väldigt bra faktiskt. Försvarsmässigt i första halvlek ligger vi rätt hela tiden. De får inte så mycket chanser, det är mest på fasta. Sen i andra tycker jag att det blir mycket kontringsspel men det var bra.

Missnöjda med 0-0 eller?
– Nej, jag tror vi är ganska glada. Men med de chanserna vi fick tycker jag vi borde ha klarat av att göra mål.

LÄS MER: Vi vann Ligacupen 2018/2019

Även om det inte bjöds på några mål var det en klart underhållande fotbollsmatch. Tycker att flera av de offensiva Lund-spelarna i perioder visade upp ett imponerande spel, men sett till hela matchen var det mittbacken och lagkaptenen Oscar Kaspersson som stack ut. Försvararen besitter imponerande ledaregenskaper och styr sin backlinje, samtidigt som han gång på gång stod rätt placerad och visade upp ett fint spel med fötterna.

Hos gästande Elfsborg var det landslagsmeriterade Otto Vallentin som var det stora glädjeämnet. Yttermittfältarens bollbehandling, vändningar och funktionella teknik gladde säkerligen Elfsborgsanhängarna som var på plats i Skåne.

// Robert Rosén

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media