Connect with us

Pojkfotboll

Mållöst när Lund tog emot Elfsborg i P17 Allsvenskan

LUND. Under påskhelgen avlöser matcherna varandra. I vårvärmen begav sig Ungdomsfotboll.se under långfredagen till Klostergårdens IP i Lund, där Lunds BK tog emot IF Elfsborg i P17 Allsvenskan Södra.

Trots gott om målchanser i bägge riktningar lyckades inget av lagen att spräcka nollan och mötet slutade 0-0.

– Tufft att inte vinna faktiskt. Vi har väldigt många chanser, men det har de också, så det var en jämn match. Jämnare än vad vi trodde tror jag faktiskt, säger Elfsborgs högerback Viktor Widell efter matchen.

LÄS MER: Näsets tålamod bäddade för seger över Vallens IF

På vilket sätt?
– De vann mycket boll. Vi kom ju från en match där vi tappade 4-1 till 4-4, så det var väl mer att vi kom hit och ville vinna och visa att vi kan. Men de var väldigt tuffa. De vann mycket boll, i första halvlek speciellt. Vi blev väl lite låsta där. Sen kom vi igen i andra och fick igång spelet men det är bara chanserna som missas.

Det var hemmalaget som inledde klart bäst och under den första halvtimmen hade Lunds BK ett flertal goda chanser att ta ledningen. Allra närmast kom troligen Eron Mucolli som vände och vred med bollen inne i straffområdet, men inte lyckades få in den i mål.

Även om Elfsborg länge var tillbakapressat stack de upp i attacker och den första halvtimmens kanske bästa chans fick Endrit Kutllovci när han klippte till på en hörnretur, men fick se Pontus Sörem rädda.

I slutet av den första halvleken tog gästande Elfsborg över spelet alltmer och strax innan halvtidssignalen rann Kevin Strand igenom i ett friläge, men avslutet gick över.

LÄS MER: Oavgjort när Örebro gästade Malmö i P17-premiären

Den andra halvleken bjöd på ett spel där lagen turades om att anfalla och både Lund och Elfsborg hade fullgoda lägen att ta ledningen. I hemmalaget hade Bruno Aguilera Venegas två jättelägen medan Isac Esfandyari kom upp perfekt på en hörna men nickade över.

Hos Elfsborg var det liksom i första halvlek Kevin Strand som stod för de största farligheterna. Anfallaren hade såväl en farlig nick samt ytterligare ett friläge, där Pontus Sörem räddade sitt Lund.

Trots 0-0 var Viktor Widell nöjd med Elfsborgsinsatsen.

– Jag tycker det är bra. Väldigt bra faktiskt. Försvarsmässigt i första halvlek ligger vi rätt hela tiden. De får inte så mycket chanser, det är mest på fasta. Sen i andra tycker jag att det blir mycket kontringsspel men det var bra.

Missnöjda med 0-0 eller?
– Nej, jag tror vi är ganska glada. Men med de chanserna vi fick tycker jag vi borde ha klarat av att göra mål.

LÄS MER: Vi vann Ligacupen 2018/2019

Även om det inte bjöds på några mål var det en klart underhållande fotbollsmatch. Tycker att flera av de offensiva Lund-spelarna i perioder visade upp ett imponerande spel, men sett till hela matchen var det mittbacken och lagkaptenen Oscar Kaspersson som stack ut. Försvararen besitter imponerande ledaregenskaper och styr sin backlinje, samtidigt som han gång på gång stod rätt placerad och visade upp ett fint spel med fötterna.

Hos gästande Elfsborg var det landslagsmeriterade Otto Vallentin som var det stora glädjeämnet. Yttermittfältarens bollbehandling, vändningar och funktionella teknik gladde säkerligen Elfsborgsanhängarna som var på plats i Skåne.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet