fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Lomma: Jarlabergs Carl Melin stor matchhjälte i matchen mot Malmö FF

Publicerad

den

Vad säger man? Jarlabergs IF imponerar stort under den här turneringen och jag är så glad att jag har fått äran att se dom spela här i Lomma. Vilket lag, vilket spel och vilken laganda.

Man inledde turneringen med att spela 0-0 mot Örebro SK, en match som man skall vinna alla dagar i veckan. Idag vann man över IFK Göteborg med 2-1. En viktig seger och man stod som gruppetta inför dagens sista match mot Malmö FF.

För Jarlabergs IF räckte det att spela lika för att behålla sin första plats i gruppen. Vid förlust så riskerade man att missa chansen att gå vidare till a-slutspel. Jag blev lovad a-slutspel av deras tränare Rooble Hussein innan matchen. Sagt och gjort.

Jarlaberg började matchen på bästa möjliga sätt genom att ta ledningen med 1-0 och sedan 2-0 via Lucas Fältén. Segern var nära men Malmö ville annat. Ajdin Avdic såg till att reducera till 2-1. Strax efter reduceringen var Malmö väldigt nära att kvittera efter slarv i Jarlabergs backlinje.

Kvitteringen kom till slut via Oliver Jürgens och det blev väldigt nervöst hos Jarlabergs IF. Man var ju klara för a-slutspel på oavgjort resultat men man lyckades inte att stänga matchen utan bjöd in Malmö till att göra 2-3 via Isak Bjerkebo snyggt framspelad av Oliver Jürgens.

Vilken mardröm för Jarlabergs IF.

Men man gav sig inte och man fortsatte att skapa bra och farliga lägen. Måste säga att Jarlabergs spelare är väldigt bra skolade, spelade väldigt moget och organiserat. Ett annat lag hade nog vikit ner sig efter Malmös 2-3 mål. Men Jarlaberg var noga med att lägga in bollen i boxen hela tiden och detta gav dom sedan en frispark utanför straffområdet. På en retur kunde frisparkskytten Carl Melin själv sätta dit kvitteringen vilket innebar första platsen i gruppen och ett avancemang till a-slutspel.

Carl Melin blev stor matchhjälte!

Kul att Jarlabergs IF vann gruppen och slog elitklubbarna på fingrarna. Bra jobbat och det skall bli spännande att följa era resterande matcher i turneringen. Visst är det härligt när tiki-takan segrar?

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media