fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

LJAT: Diego Simeones spelfilosofi visar vägen – Atlético Madrid slog Stabæk

Published

on

I dagens andra match möttes Europa League-vinnarna Atlético Madrids pojkar 2005 norska Stabæk FootballSkytteholms IP A.

Läs också: LJAT: Ronnie Stutters mål gav West Ham United segern mot Stabaek Football

Och det var spanjorerna som chockstartade i matchen och gjorde 1-0 redan i den andra spelminuten genom nummer 9, Raul Juaréz Carrillo.

Efter det var en ganska jämn tillställning mellan dom bägge lagen men känslan var att Stabæk det laget hade mest boll men utan att egentligen skapa dom där riktigt heta lägena. Atlético såg extremt trygga ut i sitt försvarsspel och hade bra kontroll på sina motståndare.

Läs också: Idag drar Lennart Johansson Academy Trophy igång – här är dagens schema

I andra halvlek så kändes det länge som att Stabæk skulle få sin kvittering efter en bra period med bra fotboll, men man saknade det där lilla sista i anfallsväg för att nå enda fram.

Atlético kunde istället fastställa slutresultatet till 2-0 i den 41:a spelminuten efter att ett inlägg från högerkanten letat sig fram till spanjorernas nummer 7, Javier Alonso Morán som inte gjorde något misstag.

Läs också: Atlético Madrid segrare i matchen mot FC Köpenhamn

En ganska chansfattig match där Atlético var det laget som var mest effektiva i bägge riktningar och därför också vann matchen välförtjänt. Det som var kul att se var att det unga Atlético Madrid-laget verkligen påminde om Diego Simeones lagbygge som i år vann Europa League, välorganiserade defensivt, hårt arbetande och sist men inte minst, väldigt effektiva framåt.

Stabæk får nu slicka såren och rikta in sig på sitt möte med österrikiska Rapid Wien kl 15:00 på Skytteholms IP B-plan. Atlético i sin tur möter arrangörsklubben AIK FF ikväll kl 18:00 på Skytteholms A-plan.

//Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media