Connect with us

Pojkfotboll

Ligacupen: Jakob Sellhed tvåmålskytt när IFK Göteborg vann

Det blev lite fotboll idag med, solen skiner ju. Jag började min dag på Härlanda Park där man hade uttagning för gymnasieskolorna. Det var kul att se så många spelare samlade på en och samma plats. Kul att få se hur en sådan uttagning går till.

Sedan begav jag mig till Åbyvallen där en Ligacup match mellan IFK Göteborg och Gais väntade. Ligacupen är upplagd på samma sätt som Svenska Cupen för seniorer om jag har förstått det hela rätt. Jag måste börja med att säga att Åbyvallen har blivit en riktigt, riktigt fin arena. Bra jobbat alla inblandade.

Det var längesen jag såg IFK Göteborg och Gais spela. Det började med att jag inte kände igen någon i Gais vilket inte kändes okej. Har jag verkligen sett dom så lite? Sedan kände jag igen Mattias Kano på mittfältet men tyvärr var han den enda jag kände igen. Jag borde skämmas, jag vet.

I IFK Göteborg kände jag igen desto fler, på plan fanns bland annat Alexander Sjursen, Sebastian Sjursen, Omar Hamid, Anton Ocampo Hägglund och Jakob Sellhed. Fyra av dom här var med på Elitpojklägret i Halmstad förra året så dom kände jag igen direkt. Roligt att se dom spela i sitt klubblag måste jag säga.

Matchen var ganska jämn hela matchen igenom måste jag säga. Frågar ni någon annan så kanske ni får ett annat svar. Men jag tycker att båda lagen skapade mycket och båda lagen slarvade en del. Första halvlek blev tyvärr ett litet sömnpiller emellanåt men i andra halvlek höjdes tempot rejält till min stora förtjusning.

Gais får en straff i början av andra halvlek och nr 10 (namn någon?) förvaltade den väl. Gais hann tyvärr inte jubla länge då Jakob Sellhed snabbt var framme och gjorde kvitteringsmålet för IFK Göteborg. I den 75 minutern var jag tvungen att lämna Åbyvallen och på väg till parkering så hör jag att IFK tar ledningen med 2-1 genom Jakob Sellhed återigen. Väl hemma fick jag rapporter om att IFK vunnit matchen med 3-1, målskytt Kevin Lukacs.

Jag har sagt det innan och säger det igen, jag tycker att Jakob Sellhed påminner otroligt mycket om Tobias Hysén. Någon mer som än jag som tycker det? Sedan njöt jag av att se hur Omar Hamid och Anton Ocampo kontrollerade mittfältet. Bra jobbat.

Det var väldigt kul att se båda lagen idag, så det blir nog att följa båda lagen den här säsongen. Speciellt IFK som ser mycket intressanta ut i år.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

2 Comments

2 Comments

 1. Tomas

  mar 9, 2014 at 10:45 e m

  Titta vi på samma match Rudy?

  För ifk spelar fan inte en bra fotboll… bara långt bakom backarna. Du missa nog straffsituationen som uppstod då Gais skulle haft straff i slutminuten då det stod 2-1 till blåvitt.

  • RudyAlvarado

   mar 9, 2014 at 10:50 e m

   Hej Tomas!

   Nej, vi gjorde nog inte det. Tack för din kommentar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

Pojkfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

Taylor Nilsson klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet