Följ oss

Pojkfotboll

Ligacupen: Jakob Sellhed tvåmålskytt när IFK Göteborg vann

Publicerad

den

Det blev lite fotboll idag med, solen skiner ju. Jag började min dag på Härlanda Park där man hade uttagning för gymnasieskolorna. Det var kul att se så många spelare samlade på en och samma plats. Kul att få se hur en sådan uttagning går till.

Sedan begav jag mig till Åbyvallen där en Ligacup match mellan IFK Göteborg och Gais väntade. Ligacupen är upplagd på samma sätt som Svenska Cupen för seniorer om jag har förstått det hela rätt. Jag måste börja med att säga att Åbyvallen har blivit en riktigt, riktigt fin arena. Bra jobbat alla inblandade.

Det var längesen jag såg IFK Göteborg och Gais spela. Det började med att jag inte kände igen någon i Gais vilket inte kändes okej. Har jag verkligen sett dom så lite? Sedan kände jag igen Mattias Kano på mittfältet men tyvärr var han den enda jag kände igen. Jag borde skämmas, jag vet.

I IFK Göteborg kände jag igen desto fler, på plan fanns bland annat Alexander Sjursen, Sebastian Sjursen, Omar Hamid, Anton Ocampo Hägglund och Jakob Sellhed. Fyra av dom här var med på Elitpojklägret i Halmstad förra året så dom kände jag igen direkt. Roligt att se dom spela i sitt klubblag måste jag säga.

Matchen var ganska jämn hela matchen igenom måste jag säga. Frågar ni någon annan så kanske ni får ett annat svar. Men jag tycker att båda lagen skapade mycket och båda lagen slarvade en del. Första halvlek blev tyvärr ett litet sömnpiller emellanåt men i andra halvlek höjdes tempot rejält till min stora förtjusning.

Gais får en straff i början av andra halvlek och nr 10 (namn någon?) förvaltade den väl. Gais hann tyvärr inte jubla länge då Jakob Sellhed snabbt var framme och gjorde kvitteringsmålet för IFK Göteborg. I den 75 minutern var jag tvungen att lämna Åbyvallen och på väg till parkering så hör jag att IFK tar ledningen med 2-1 genom Jakob Sellhed återigen. Väl hemma fick jag rapporter om att IFK vunnit matchen med 3-1, målskytt Kevin Lukacs.

Jag har sagt det innan och säger det igen, jag tycker att Jakob Sellhed påminner otroligt mycket om Tobias Hysén. Någon mer som än jag som tycker det? Sedan njöt jag av att se hur Omar Hamid och Anton Ocampo kontrollerade mittfältet. Bra jobbat.

Det var väldigt kul att se båda lagen idag, så det blir nog att följa båda lagen den här säsongen. Speciellt IFK som ser mycket intressanta ut i år.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


2 Kommentarer

2 Comments

 1. Tomas

  mar 9, 2014 at 10:45 e m

  Titta vi på samma match Rudy?

  För ifk spelar fan inte en bra fotboll… bara långt bakom backarna. Du missa nog straffsituationen som uppstod då Gais skulle haft straff i slutminuten då det stod 2-1 till blåvitt.

  • RudyAlvarado

   mar 9, 2014 at 10:50 e m

   Hej Tomas!

   Nej, vi gjorde nog inte det. Tack för din kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pojkfotboll

BK Häckens Ali Youssef om första träningen som A-lagsspelare ”Det kändes fantastiskt”

Publicerad

den

Igår drog BK Häckens A-lag igång säsongen 2019 på Bravida Arena. Med på första träningen förutom a-lagsspelarna fanns även tio akademispelare. Många spelare som är iväg på landslagsuppdrag därav många akademispelare bland annat.

Läs också: Ali Youssef får A-lagskontrakt med BK Häcken

Snacka om att få en bra start på säsongen för alla dessa akademispelare. Några av dom som fick chansen att träna med a-laget var Benjamin Toledo, Rasmus Wendt, Alexander Nilsson, David Ngoma och Adam Söndergaard.

En som var akademispelare förra säsongen och som i höstas fick ett a-lagskontrakt är Ali Youssef. Han gjorde sin första träning som a-lagspelare igår och jag fick ett litet snack med honom.

Läs också: Häckens Ali Youssef har fått en bra start på säsongen – leder skytteligan

Första träningen som a-lagsspelare, hur kändes det?
– Det kändes fantastiskt och väldigt kul att vara igång igen.

Hur har du förberett dig på det här?
– På allra bästa sätt. Har tränat väldigt hårt under lovet och varit väldigt fokuserad på säsongen som kommer.

Du har varit med och tränat en del med a-laget under året vad är den största skillnaden mellan akademifotboll och seniorfotboll?
– Tempot och fysiken är den största skillnaden måste jag säga. Jag tycker att jag hänger med.

Läs också: Rasmus Wikström om första träningen med A-laget ”Jag är här för att konkurrera om en plats”

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Jag tar allt som det kommer, försöker att alltid göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker.

Önskar Ali Youssef och BK Häcken all lycka till under säsongen!

//Rudy AlvaradoFölj bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Rasmus Wikström om första träningen med A-laget ”Jag är här för att konkurrera om en plats”

Publicerad

den

Tidigare idag drog IFK Göteborgs A-lag igång säsongen 2019 i Prioritet Serneke Arena. Många supportrar hade hittat till hallen för att visa sitt stöd inför kommande säsong.

Läs också: Angeredstalang klar för IFK Göteborg

Supportrarna som var på plats fick även bekanta sig med Rasmus Wikström, Emil Holm, Edvin Dahlqvist, Adil Titi, Jake Wiesbrod, Victor Olofsson och Erik Gunnarsson som alla fått kontrakt eller lärlingskontrakt med A-laget inför säsongen.

Det är helt fantastiskt att IFK Göteborg äntligen ger dom unga spelarna en riktigt chans. Det här kommer att bli riktigt bra och självklart var jag tvungen att ta ett litet snack med Rasmus Wikström efter årets första träning.

Läs också: Rasmus Wikström får A-lagskontrakt med IFK Göteborg

Första träningen som a-lagsspelare, hur gick det och hur känns det?
– Det var en lugn träning men det kändes bra och det var skönt att dra igång. Ser framemot säsongen.

Hur mycket har du drömt om det här?
– Hela livet, jag har varit blåvit sedan jag föddes så det sitter långt inne.

Varför tror du att det blev just du som fick chansen att komma upp?
– Jag tycker att jag gjorde det bra förra året när jag kom upp till U19. Tog ganska snabbt en startplats och efter det får man chansen. Många har fått chansen och jag har tagit chansen och gjort det bra när jag har fått vara där uppe.

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

Har du gjort något extra för att få den här chansen? Vad har du för tips till dom andra unga spelarna som drömmer om det här?
– När jag var 13 år och tog klivet till IFK Göteborg så började jag förstå att jag behöver träna och träna mycket själv. Fotbollsträningen får vi här i klubben men man får inte glömma fysiken och det är viktigt om man skall ta klivet upp.

Vad har du för förväntningar inför säsongen?
– Just nu känner jag bara att jag vill komma in i laget. Jag vill lära mig mycket, att spela blir ju en bonus men det jag skall försöka göra är att ta en startplats självklart. Jag är här för att konkurrera om en plats och kommer att jobba stenhårt för det.

Önskar Rasmus Wikström och IFK Göteborg all lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Angeredstalang klar för IFK Göteborg

Publicerad

den

Som ni har kunnat läsa här på bloggen tidigare så har Angered MBIK lagt ner sitt U16-lag och många av dom spelarna har nu hamnat i klubbar runt om i Göteborg.

Läs också: Talangfull trio från Angered MBIK klara för Örgryte IS

Tidigare har vi kunnat berätta att bland annat Aksel Ayan, Adel Gharbi och Mehmet Uzel numera tillhör Örgryte IS U19-lag.

Nu är det klart att nästa spelare från detta duktiga och framgångsrika lag är klar för en av elitklubbarna i stan. Det är ingen mindre än Yacqub Finey som är klar för IFK Göteborg och kommer att tillhöra Elit 2.

– Jag valde IFK för att jag jag gillade idéen med att de satsar på spelare från akademin, det var det som jag drogs till mest. Jag kände att IFK Göteborg var den platsen jag kunde utvecklas mest och jag tycker också att IFK är en fin klubb med bra tränare och bra förutsättningar, säger Yacqub Finey till Ungdomsfotboll.se

Läs också: Ytterligare en Angeredstalang till landslaget

Skall bli väldigt spännande att följa Yacqub Finey i sin nya klubb. Ser en väldigt stor potential i Yacqub. Han blev nyligen även kallad till P03-landslaget. Grattis IFK Göteborg till en väldigt bra spelare.

Önskar Yacqub all lycka till i sin nya klubb.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media