fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Läget just nu: Öckerö & GAIS, med knappt försprång i serierna

Published

on

Ja, med fem matcher kvar att spela i klass p-99 2A så leder GAIS på 35 poäng, 2 poäng fler än Qviding FIF.
Inget av lagen har ännu förlorat en match under årets seriespel och mycket kan komma att avgöras i deras sista matcher, bland annat så skall båda lagen ställas mot det offensivt duktiga laget Örgryte som har haft lirare som Joel Mumbongo i laget.

Skulle ÖIS lyckas vinna båda dessa matcherna så finns fortfarande chansen för dem också, men efter förlusten mot Sandarna i senaste matchen så lär det bli tufft.

I den andra serien, nämligen P-99 2B så har vi även där två lag som slåss om den slutgiltiga förstaplatsen, dessa lag är Öckerö och Kongahälla.

Här leder Öckerö med två poäng samt att de har en match mindre spelad och även här återstår det fem matcher att spela, alltså 15 poäng att slåss om för Öckerö men enbart 12 för IK Kongahälla.
Det som inte får glömmas bort i en haltande tabell som denna är att lag som IFK Göteborg fortfarande har chansen faktiskt, IFK Göteborg har 11 poäng på 7 matcher men skulle vid vinst i de två nästkommande matcherna  mot Torslanda IK och självaste Öckerö borta enbart vara 4 poäng efter Öckerö, samt att man har slagit dem och då har blåvitt spelat en match mindre.

Jag anser att Klass 2A är en uppgörelse mellan GAIS och Qviding där GAIS känns tryggare och har den stora pressen på sig, deras nästa viktiga match är mot tabellfyran Hovås-Billdal den 9/9  klockan 19:30 på Gaisgården.

Qviding ställs emot Öis i ett riktigt Örgrytederby där vinnaren antagligen kommer bli det lag som hamnar tvåa efter GAIS i tabellen.

Matchen spelas den 8/9 klockan 19:45 på Överåsvallen!

I klass 2B anser jag att Öckerö har det bästa utgångsläget, men man har även ett tufft spelschema där man mycket väl kan tappa poäng mot såväl blåvitt hemma  som Gunnilse. Matchen mot Gunnilse spelas den 6/9 klockan 14:00 på Hjällbovallen 2.

Kongahälla som är laget strax bakom Öckerö har ett rätt långt uppehåll till sin nästa match, den spelas på Sälöfjordsplan mot Warta den 15/9 klockan 19:30.

// Tom Andersson

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media