fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Jitex BK klara för DM-final, Julia Nordlander stor matchhjälte

Published

on

Igår spelades det ju Champions League som ni vet. Jag valde dock att spendera min kväll på Valhalla och den spännande matchen mellan Göteborgs DFF och Jitex BK.

Det var kallt och det var semifinal i DM. Vi i publiken bjöds på en mycket bra och spännande match. Jag ångrar inte en sekund att jag valde denna matchen framför Champions League. I första halvlek var det mycket Göteborgs DFF, man skapade mycket och tog även ledningen med 1-0 på straff genom Annahita Zamanian.

Man kände att det mycket prestige i den här matchen, både hos spelarna och publiken. Göteborgs starka start gjorde att Jitex fick det svårt att få igång sitt spel och få kontroll på matchen. Men i den 25 minuten lyckas Jitex kvittera genom Julia Nordlander.

Vet inte vad Jitex tränare sade till spelarna i halvlek men vilken skillnad det blev. Det blev mer fart, man skapade massvis med lägen och lyckades till slut göra 2-1 i slutminuterna genom Julia Nordlander återigen.

Jag vill passa på att tacka båda lagen för en mycket bra match. Några spelare som gjorde det mycket bra ifrån sig i Göteborgs DFF var nr 22 Olivia Johansson Alcaide, nr 1 Ella Söderberg och nr 7 Matilda Larsson.

I Jitex BK så får dessa spelare ett extra plus i kanten, nr 10 Karolina Kärnsund, nr 10 Julia Nordlander, nr 100 Anna Skarin och nr 16 Ida Pettersson vars vänsterfot är magisk.

I DM-finalen kommer Jitex BK att få möta Kärra KIF. Speldatum för detta är inte klar ännu men jag hoppas kunna återkomma med detta snarast.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media