fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

IFK Skövde FK tog efterlängtad seger

Published

on

Eftersom att jag är på Skadevi Cup i Skövde är det en självklarhet att jag kollar på något av Skövdelagen. Varför inte IFK Skövde FK 2 mot Smedby AIS i P15? Sagt och gjort, den matchen fick det bli. Lillegården D:s konstgräs var lika välklippt som vanligt, Skövde spelade i blåa tröjor medan Smedby spelade i svarta.

Läs också: Tätt när Tyresö FF mötte Røros I.L. Fotball

Inför matchen hade inte Skövde tagit en enda poäng, det saknades alltså inte motivation för att vinna. Matchen då? Det skulle bli en väldigt öppen match där det kändes som att vilket lag som helst kunde vinna. Första målet gör Liam Tyborn i Skövde, efter att varit chanser åt båda håll. Smedby får en farlig frispark som är väldigt nära att gå in, men går över och ett par riktigt heta närkamper gjorde att både spelarna och publiken visste att det var match. Tyborn skulle vara het i matchen, det kändes som att han var överallt på planen.

Läs också: Stekhete Moa Eklund låg bakom Jitex seger

Välförtjänt får han också göra 2-0, efter att han plockat upp en ströboll och avslutar ohotad. En stund senare är han nära ett hattrick, men Smedbys målvakt gör en riktigt kvalificerad räddning. Efter att inledningsvis ha bytt en del chanser fick Smedby allt svårare att komma över på offensiv planhalva. I och med underläget var man tvungen att ta större risker, vilket gjorde att Skövde kunde kontra när chansen gavs.

Läs också: Torslanda sprudlade av självförtroende

För att hålla liv i matchen behövde Smedby hopp, ett mål som skulle göra att man kunde känna att man var hack i häl på Skövde. Något mål blir det dessvärre inte ur Smedbys synpunkt, utan Skövde vinner matchen med 2-0.

// Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media