fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Henrik Superman Cup: Angered FC tog hem guldet till Göteborg

Publicerad

den

Henrik Superman Cup firar eller sörjer den här helgen 5 år beroende på hur man vill se på det, en cup där 8 lag blir inbjudna för att delvis eller till fullo hedra den bortgångna Henrik Ekelund som cupen är uppkommen för, ni kan läsa mer om Henrik Ekelund här: http://henriksuperman.se/henrik-superman/ .

Årets upplaga bestod av följande 8 lag:
*Angered FC
*Åkarps IF (Arrangörer)
*Malmö FF
*B93
*Husie IF
*Stångebro Utd
*Aakerhus FK
*Lyngby BK

Efter ett OKEJ resultat i Sverigecupen så åkte Angered FC den här helgen ner till Åkarp, Skåne, för att deltaga i Henrik Superman Cup.
Angered började turneringen bra genom att slå Malmö FF med 3-0, därefter mötte man ett defensivt starkt Husie IF som höll emot Angereds press och matchen slutade 0-0, i sista gruppspelsmatchen mötte man danska  Lyngby BK där Angered förlorade med 2-1.
Med 4 poäng slutade man på en andra plats i gruppen och Stångebro United väntade i kvartsfinal, där visade AFC att man faktiskt kan göra mål och öppnade sig något bakåt, matchen slutade 4-2.
I semifinalen under söndagsmorgonen ställdes man emot Aakerhus FK som är ett i hopplock utav cirka 15 kommuner i Norge, liknande ett stadslag, en jämn match men där våra Angered FC visade sig vara det starkaste laget, matchen slutade 1-0.

I finalen som ställdes Angered återigen mot Malmö FF, en match som slutade 1-0 till Angered efter mål av Liban Hussien och oavsett om man hade vunnit HSC eller inte så får man antagligen få en otrolig stimulans i truppen då man lyckats med det här resultatet med flera tongivande startspelare borta. Det visar prov på en stark lagmoral där de spelare som nu kommer in visar att de också vill vara med och slåss om en startplats i nästa helgs Crowne Elite Plaza i Kastrup, Danmark där massvis med europeiska lag ställer upp, exempelvis Tottenham, Sevilla och Nordsjälland som Angered har som motståndare i gruppspelet.

Bra jobbat Angered FC, ni är fruktansvärt duktiga och lycka till nästa helg.

// Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media