fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Guld till FC Rosengård F-04 i Future Cup 2018

Published

on

Direkt från semifinalen mellan Örgryte IS och BK Häcken åkte jag direkt till Härlanda Park med min KIA Sportage. På Härlanda Park väntade nämligen finalen i F14-klassen mellan IFK Göteborg och FC Rosengård från Malmö.

Läs också: Future Cup: Karin Tebelius sena mål sänkte Sävedalens IF

Tyvärr missade jag dom första minuterna i matchen och väl på plats fick jag höra att FC Rosengård tagit ledningen med 1-0 efter bara två minuter. Tung start för IFK Göteborg, men trots deras tidiga ledningsmål så vek man inte ner sig utan körde på samt skapade många bra chanser.

I den 8 minuten kom sedan kvitteringen på en omställning där blixtsnabba Alicia Hall Hellström kom fri med målvakten och kunde enkelt rulla in bollen. Man gick till halvtidsvilan med resultatet 1-1. Kul att se Alicia och hennes tvillingsyster Ashley Hall Hellström spela idag. Jag har nämligen jobbat på samma skola som dom gick på får något år sedan. Där har ni två spelare ni bör ha koll på framöver. Otroligt duktiga!

Läs också: Ny säsong, ny skopåse – köp årets skopåse redan idag

I andra halvlek var IFK Göteborg inte riktigt på tårna och FC Rosengård kunde göra två snabba mål och då kändes det som att luften gick ur Blåvitt. Man lyckades dock reducera till 3-2 via Victoria Svanström men fler mål än så blev det inte för IFK Göteborg som fick se sig besegrade med 4-2 till slut.

Läs också: BK Häcken P-04 klara för final i Future Cup 2018

Gratulerar FC Rosengård till guldet i Future Cup. Skall bli kul att följa både IFK Göteborg och FC Rosengård framöver, finns väldigt mycket talang i båda lagen.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media