Connect with us

Flickfotboll

Gothia Cup: Guld till AIK FF G14 – se den spännande straffsparksläggningen här

Det är lördag och det är finaldag i Gothia Cup 2017. Jag har precis sett min första final för dagen. Finalen i G14-klassen blev ett möte mellan två stockholmslag, AIK FF mot Hammarby IF.

Ett riktigt toppmöte mellan två bra lag, AIK fick jag se i min första match i turneringen när dom ställdes mot Lerums IS i gruppspelet. AIK förlorade det mötet med 1-0.

Hammarby IF hann jag se i semifinalen när dom ställdes mot just Lerums IS. En match som Hammarby vann med 1-0 efter mål av Vendela Dreifaldt

I dagens final fick vi se en väldigt jämn match mellan lagen men så i den 18:e minuten klev Rosa Kafaji fram och kunde ge AIK ledningen med 1-0. Ställningen stod sig väldigt länge och det kändes som att AIK skulle ta hem finalen.

Men så i den 37:e minuten klev ingen mindre än Vendela Dreifaldt fram och kunde läckert göra 1-1 till Hammarby IF.

Matchen fick avgöras på straffar, en straffsparksläggning som AIK vann. Se den spännande straffsparksläggningen här nedan.

Vi gratulerar AIK till guldet och Sefanit Samrawe som blev vald till finalens bästa spelare. Stort grattis!