fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Gothia Cup är igång, BK Häcken inledde med seger mot Älvsjö AIK

Publicerad

den

Då är Gothia Cup 2016 äntligen igång och jag har precis sätt min första match för dagen. Visst är det ändå härligt att årets bästa fotbollsvecka äntligen är igång?

På schemat stod BK Häckens duktiga pojkar 2002 mot Älvsjö AIK som alltid har bra lag med i cupsammanhang. En solklar match i min planering helt enkelt.

Matchen spelades på Bravida Arena som är BK Häckens hemmaplan, kul för killarna att spela på samma plan som deras a-lag. Häcken började bäst i den här match, man satte väldigt hög press på Älvsjö AIK som hade svårt att hantera pressen. Detta gjorde att man vann bollen högt upp i banan varje gång.

I en av dessa sekvenser så lyckades BK Häcken ta ledningen med 1-0 via Nemanja Jankovic. Snyggt spel som ledde till ett vackert mål.

Älvsjö AIK ville inte vara sämre och skapade några farliga målchanser, man fick några frilägen efter slarvigt försvarsspel av BK Häcken. Jovan Lucic storspelade i mål och gjorde några fina räddningar. Men i ett läge så kunde Älvsjö AIK kvittera till 1-1.

Älvsjö AIK har många storväxta spelare, speciellt i anfallet som blir farliga i fortsättningen av turneringen. Duktiga spelare.

Vet inte var Häckens tränare sade till killarna i halvlek men vi fick se ett Häcken med mycket mer energi och självförtroende i andra halvlek. Karl Landsten var på väldigt bra spelhumör idag och kunde göra både 2-1 och 3-1 till Häcken.

Slut: BK Häcken – Älvsjö AIK 3-1

Häcken skall vara oerhört nöjda med sin insats idag. Framför allt spelar man en väldigt fin fotboll. Det märks att killarna är taggade och fokuserade. Vill ni se bra fotboll under Gothia Cup så skall ni se BK Häckens P-02 spela.

Följ deras match här:
http://results.gothiacup.se/2016,sv/team/8827274/

Nu skall jag dra vidare till nästa match som spelas på Valhalla IP. Glöm inte att följa oss på sociala medier, länkar finner du här nedan.

Här finner du även gårdagens vlogg, glöm inte att prenumerera på vår Youtube-kanal. Länk finner du här: http://bit.ly/29uz22v

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media