fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Girls Elite Cup: Jämn tillställning mellan FC Rosengård & Smedby AIS

Published

on

Då är Girls Elite Cup igång, jag valde att starta bevakningen med matchen mellan FC Rosengård och Smedby AIS. I första halvlek var det mycket FC Rosengård som var väldigt skickliga på att rulla boll.

Läs också: Imorgon drar Girls Elite Cup igång – här är mitt schema för morgondagen

Det jag tycker är synd är att Smedby AIS inte vågade spela boll utan anpassade hela sitt spel efter FC Rosengård och hur dom spelade. Man fokuserade på defensiven och chansade med omställningar istället för att fokusera på sitt eget spel. Man hade alldeles för stor respekt för FC Rosengård i första halvlek.

Läs också: Blåvitts Filippa Hopkins ”Jag ser framemot att få spela där en vacker dag”

I andra halvlek gjorde Smedby AIS det betydligt bättre. Man vågade spelade sitt spel lite mer och man vågade använda sin fysik mer än vad man gjorde i första halvlek. Man var också det laget som var närmast att ta ledningen när Lina Westerlund kom till avslut men FC Rosengårds back hann rensa undan på mållinjen.

Om FC Rosengård hade första halvlek så hade Smedby AIS andra halvlek. Kul att se hur man arbetade sig in i matchen, bra jobbat. Smedbys Lina Westerlund och Beatrice Norén är två spelare som lagen får se upp med under turneringen.

I FC Rosengård fanns det många duktiga spelare som gjorde det bra. Stor risk att jag sätter press på Marwa Said nu men jag hade förväntat mig lite mer från henne. Hon fick tyvärr inte till det i den här matchen och det är också en spelare som lagen får se upp med under turnering. Riktigt duktig spelare!

Matchen mellan FC Rosengård och Smedby AIS slutade 0-0.

Läs också: Här är dom åtta svenska lagen som deltar i årets Puma Trophy

Nu skall jag titta på nästa match som spelas mellan arrangörsföreningen Växjö DFF och Enskede IK. Härligt att turneringen är igång.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media