fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

GAIS OPEN: Så här gick det för våra göteborgslag

Publicerad

den

Förra helgen spelades som vi tidigare skrivit om Gais Open runt om i Göteborg och efter en missad kvartsfinal för värdlaget i Oktobertävlingen så var man ute för revansch efter det snöpliga uttåget efter straffar mot Hovås Billdal. Likaså BK Häcken som efter straffdrama förlorade på straffar motIFK Göteborg ställde upp med förstalaget mot flera av Sveriges bästa klubbar i P14-klassen.

I gruppspelet fick Gais en tuff resa där man tyvärr ställdes mot vinnarna Husqvarna FF, Falkenbergs FF och Örebro SK, dessa motståndare blev för tuffa och Gais fick tyvärr spela placeringsmatcher efter förlust i B-slutspelet mot IFK Lidingö.

Häcken däremot tog sig vidare till A-slutspel efter att ha vunnit två matcher i gruppspelet och spelat en oavgjord. Väl i kvartsfinal ställdes de mot Falkenbergs FF som man behärskat vann över med 4-2.
I semifinalen väntade det fruktansvärt skickliga laget Kalmar FF som har flera duktiga spelare som tränar med P-17 och som även vann Future Cup i våras efter finalvinst mot BK Forward.
Kalmar blev för tuffa och Häcken fick istället ställa in sig på att spela en bronsmatch mot Östers IFsom man sedermera vann med 4-2.
En bronsmedalj i P-14 klassen anser jag som godkänt med tanke på motståndet och Häcken visar återigen att man är ett av de bästa lagen i Sverige.

Det är oerhört kul att Göteborg har ett så brett register på P-14 sidan med flera ledande klubbar i det absoluta toppskiktet i svensk ungdomsfotboll, exempelvis Angered FC, IFK Göteborg och BK Häcken som alla efter misslyckade kvartsfinaler i Sverigecupen (inofficiella SM) slutade på en delad 5:e plats.

// Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media