fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Future Cup: Josef Bengtsson tog ÖIS till semifinal med två mål

Publicerad

den

Efter att Örebro SK övertygat rejält i kvartsfinalen mot IFK Göteborg på Heden igår så väntade Örgryte IS kvartsfinal mot Västerås SK, laget såg minst sagt avslappnat ut och killarna tog tag i matchen direkt. Det dröjde inte heller innan matchens första målchans kom, man behöll sedan en press på Västerås som man i min mening aldrig släppte.

Efter 8 minuter tilldömdes ÖIS en straff och fram klev dagens lagkapten Josef Bengtsson som var en ny spelare för mig, en riktigt duktig anfallare som stänkte in bollen bakom en chanslös målvakt som bara kunde vända sig om och plocka ut bollen ur nätmaskorna.

Västerås SK höjde sig sedan något och försökte skapa någon typ av anfallsspel men i Örgryte har man en fantastisk centrallinje och i synnerhet genom den magnifika mittbacken Tyler Sernling Oliveira som styr sitt lag på ett fantastiskt sätt likt en viss Aiham Ousou i Angered FC, gång på gång bröt han genombrottsförsök och försökte blixtsnabbt ställa om med krossbollar som inte många 01-killar hanterar på samma sätt.

1-0 stod sig halvleken ut och precis som i den första halvleken så gjorde Josef Bengtsson ett mål direkt i inledningen på den andra. Ett skott från 30-talet meter som letade sig in bakom västeråskeepern och 2-0 var ett faktum, detta blev också slutresultatet.

I semifinalen idag föll man tyvärr mot de fantastiskt duktiga 01-killarna från Örebro SK som för första gången i turneringen stötte på motstånd när man vann med 3-2.

I finalen senare idag möter Örebro SK just Kalmar FF och ÖIS ställs mot det danska laget Ölstykke FC i bronsmatchen som jag tror man ganska komfortabelt kommer ta hem till Öisgården.

Tack för en fin turnering Örgryte IS-01, på återseende under seriespelet och årets kommande turneringar.

//Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media