fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Future Cup: Holmalunds IF Dam vände & vann mot IFK Västerås

Publicerad

den

Att se Holmalunds IF Dam spela var ju en av mina självklaraste val idag. Holmalunds IF är en föreningen som verkligen lyckats med sin damsektion. Varje lag i damsektionen levererar bra resultat och i fjol blev man även klara för Elitettan.

Idag inledde man turneringen genom att vinna mot danska Ballerup Skovlunde fodbold med hela 12-0. Imponerande! I deras andra match mot IFK Västerås fick man det svårare. Vet inte om spelarna var trötta eller nervösa men inget stämde. Många osäkra beslut och IFK Västerås kunde ta ledningen med 1-0 efter bara fem minuter.

Man gav sig dock inte. Man lyckades både kvittera och vinna matchen med 2-1 till slut. En oerhört stark insats av Holmalund måste jag säga. Kul att se Hanna Rasmusson spela, har bara sett henne spela futsal innan. Hanna Rasmunsson fick jag äran att intervjua under julkalendern i vintras. Det avsnittet hittar ni om ni söker på Julkalendern här på bloggen, eller klickar på den här länken:
http://www.ungdomsfotboll.se/julkalendern-lucka-16-hanna-rasmusson-holmalunds-if/

En annan spelare som också fått nya klubbfärger är tidigare Eriksbergs IF och Jitex Mölndal BK spelaren Moa Helgesson. Hon skötte mittfältet galant, som alltid.

Nu hoppas jag tjejerna och deras tränare Mikael Proder styr upp det som var osäkert idag inför morgondagens match. Den matchen spelas kl 08:30 på Kobben och IFK Göteborg kommer att stå för motståndet.

OBS!! Fick precis höra att IFK Göteborg hoppat av Future Cup pga för många skador i truppen?? Någon som vet mer?

Mer info om den matcher hittar ni här:f
http://futurecup.se/2016/result/division/7872782

//Rudy Alvarado
rudy(@)ungdomsfotboll.se

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media