fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Futsal: Henriksson, Wik & Paljevic, lägg dom namnen på minnet

Publicerad

den

Precis hemkommen efter att ha varit på Valhalla och tittat på lite futsal. Jag och min dotter var tidigt ute och bestämde oss för att se tre matcher under förmiddagen.

Första matchen vi såg var den mellan Torslanda IK och Älvängens IK F-99. Det var en spelare som verkligen stack ut och det var Älvängens Maja Henriksson. Riktigt duktigt och besitter en väldigt känslig vänsterfot vilket var kul att se.  Kul att man blir introducerad till en sådan duktig spelare så här tidigt. Jag menar, jag skall ju fokusera på F-99 nästa säsong men har redan smygstartat det hela.

Resultat: Torslanda IK – Älvängens IK 2-1.

Det är härligt med futsal, det är intensivt och det är korta matcher vilket gör att man hinner med flera stycken. Bra va?

Den andra matchen vi tittade på var den mellan IK Zenith och Lundby IF F-99. Dessa lag hade jag ingen som helst koll på. Hade dock hört lite om Lundby innan men aldrig sett dom spela. Matchen var jämn, väldigt jämn men det var en som gjorde det lilla extra och även dagens enda mål. Hon heter Smilla Wik och spelar för Lundby IF. Hon gjorde en mycket bra insats idag.

Resultat: IK Zenith – Lundby IF 0-1

Förmiddagens sista match spelades mellan Hovås/Billdal IF och Jitex BK också flickor födda 1999. Jitex har jag ju sett spela under Saktan slutspelet och det är ett väldigt duktigt lag. Spelarna är väldigt organiserade och fokuserade på den uppgift som tilldelats. Kul att se i sådan här ung ålder.

Hovås/Billdal hade det svårt, väldigt svårt. Man möter kanske Göteborgs bästa lag och idag förlorade man med hela 5-0. En spelare i Jitex som ni bör hålla lite utkik för heter Ema Paljevic. En talang om ni frågar mig. Det var också väldigt kul att se Elin Krokström spela igen. Hon blev ju vald till matchens lirare under Sanktan slutspelet om ni minns? Om inte så kan ni läsa det inlägget här:

http://www.rudyalvarado.com/sanktan-elin-krokstrom-hennes-jitex-gor-sig-redo-for-final/

Resultat: Hovås/Billdal IF – Jitex BK 0-5

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media