fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Från Lundby IF till Hellas Verona – Joel Mumbongo klar för Serie B-klubben

Published

on

Igår blev det officiellt att Joel Mumbongo lämnar Utsiktens BK i Division 1 för Hellas Verona i Serie B, Italien. Jag fick upp ögonen för Joel Mumbongo för fem år sedan när han spelade för Örgryte IS och deras duktiga pojkar födda 99. I den truppen fanns det otroligt mycket talang och för några har det gått väldigt bra för.

Läs också: Gothia Cup: Jens-lys Michel Cajuste, vilken härlig lirare

För någon vecka sedan presenterades till exempel Jens-lys Michel Cajuste för FC Midtjylland, Otto Pettersson är uppe och knackar på dörren till Örgryte IS A-lag och nu Joel Mumbongo som tar ytterligare ett steg i sin karriär.

– Det kändes lite overkligt i början, det ska jag erkänna. När jag landade och gjorde läkarundersökningen. Det var häftigt och det tog några dagar innan jag hade smällt att det är här jag ska vara nu, säger han till Göteborgs-Posten och fortsätter.

– Det är klart att det är ett rätt stort steg, men jag har vad som krävs. Det finns såklart detaljer som jag behöver jobba på för att bli en bättre fotbollsspelare och det får ta tid. Jag har tålamod och självförtroende. Jag vet vad jag kan.

Läs också: Joel Mumbongo lämnar BK Häckens akademi – klar för Division 1-klubb

Joel startade sin fotbollskarriär i Lundby IF och har tagit sig till Hellas Verona via Lundby IF, IF Warta, Nördinge SK, Örgryte IS, BK Häcken och Utsiktens BK.

Är oerhört glad för Joel Mumbongos skulle och önskar honom all lycka till i sin nya klubb.

Se en längre intervju med Joel som bloggen gjorde under 2014

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss