Följ oss

Flickfotboll

F19-slutspelet: Matilda Liljefors mål tog FC Rosengård till final

Publicerad

den

Efter att LB07 slagit Umeå IK FF i en otroligt tajt match i första semifinalen så såg man med glädje även fram emot andra semifinalen i F19-slutspelet mellan AIK FF och FC Rosengård. Och det visade sig att även denna match skulle bjuda på en hel del spänning.

Läs också: F19-slutspelet: LB07 vände och vann – Julia Welin stor matchhjälte

Redan i matchens andra minut kom matchen första målchans där Matilda Liljefors tar sig runt på vänsterkanten och tar sig till skottläge. Ett skott som målvakt denna gång räddar. Matilda Liljefors ja, hon kommer vi få läsa mer om senare i matchen.

Strax därpå kommer 1-0 målet även för FC Rosengård, och vilket mål det var. Bortre mittback slår en fantastisk krossboll mot vänsterkanten där just Matilda Liljegren tar med sig bollen mot hörnflaggan, slår in ett fantastiskt inspel i mitten där Nova Lundin står vid bortre stolpen och kan via ett långt ben slå in 1-0 målet. Ett klass rakt igenom.

Men i matchminut femton kom nästan, om inte till och med ett snyggare mål än första. 1-1 kom genom Elsa Törnblom som från sin vänsterposition verkligen bombade in skotten i bortre krysset. Ett mål som man inte ser särkilt ofta.

Läs också: I helgen väntar F19-slutspelet – se vilka lag som gör upp om guldet

Strax därpå kom Alva till ytterligare ett läge men efter att ha touchat förbi målvakten till en vänsterposition så kom hon ur vinkel och sköt istället strax utanför. Alva Törnblom gör väldigt mycket väldigt bra under denna semifinal. Blandar fina tekniska nummer i briljanta nedtagningar och dribblingar med ett hårt jobb i defensiven.

Strax därpå kommer FC Rosengård till ytterligare en chans. Matilda Liljefors lyckas efter en fin touch från felvänd till rättvänd position sätta bollen i djupled till en löpande Johanna Lindblom som skjuter rakt på AIK FF målvakten Serena Backmarck.

Alva Törnblom kommer till ytterligare två målchanser innan halvtidsvilan kommer utan resultat. Första halvlek var mycket en halvlek mellan två lag som kände på varandra, väldig olik den tidigare semifinalen. Två lag som tror på sin spelmodell och stressar inte upp sig för att det är en semifinal som spelas därute på planen.

Läs också: EM-kval väntar för F02-landslaget – se truppen som skall representera Sverige

Andra halvlek är inte heller en halvlek men extremt högt tempo utan två lag som metodisk spelar utifrån sin gameplan. Men efter ungefär 55 minuter på matchklockan kom 2-1 målet till FC Rosengård. Johanna Lindblom får bollen efter en hörna utanför straffområdet, tar ner bollen och skjuter på halvvolley hårt in i mål. Ett fint mål som gör att FC Rosengård satt i ledarsitsen igen.

Efter Rosengårds ledningsmål tar AIK FF in sig i matchen igen. I minuterna efter varandra tar sig först Hanna Ekengren sig till en bra målchans där Angel Mukasa i Rosengårdsmålet räddar och i minuten efter så passar samma Hanna Ekengren fram till Rosa Kafaji som kom till ett bra avslut strax över.

Men i matchens 75:e minut skulle AIK FF få resultat efter alla sina chanser, och ytterligare en gång så är det Alva Törnblom som håller sig framme. Ifrån sin vänsterposition skjuter hon på en täckande försvarare som gör att bollen byter riktning och gör det helt omöjligt för tidigare AIK-målvakten Angel Mukasa att ändra riktning. 2-2 och här tog matchen fart på riktigt.

Läs också: AIK:s lagkapten Felicia Saving är den ljusaste stjärnan på himlen

Många fina närkamper med mycket känslor blandat med ett öppnare spel gjorde att matchens 10 sista minuter blev annorlunda gentemot dom 80 innan.

I den 85:e minuten kom till slut segermålet för FC Rosengård. Det var just Matilda Liljefors som från sin vänsterposition tog in bollen centralt i banan och avlossade, otagbart för målvakten.

Utöver ett par halvchanser utifrån av AIK FF så händer det inte så mycket mer i matchen. Matchen slutar 3-2 till FC Rosengård mot AIK FF och det leder alltså till ett Skånederby i finalen.

Match om tredje pris:

3/11, 18.15 Umeå IK FF – AIK FF @ Vinnarhallen

Final:

4/11, 13.45 LB07 – FC Rosengård @ Vinnarhallen

// Sebastian Moberg

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Hisingsbacka FC skall bli det självklara valet för alla dam- & flickfotbollspelare på Hisingen

Publicerad

den

Hisingsbacka FC:s damlag har något väldigt spännande på gång och jag brukar inte skriva sådana här inlägg annars men deras projekt känns väldigt spännande. Damlaget har under många år huserat i Division 2 och levererat olika resultat genom året. I år har det dock varit en oerhört spännande säsong där man gjort väldigt bra ifrån sig om man jämför med tidigare år.

Läs också: Vill du spela i Division 2 nästa säsong?

Styrelsen har länge velat att damlaget skall bli det självklara valet för alla dam- och flickfotbollspelare på Hisingen och kommer nu inför kommande säsonger göra en ordentligt satsning. Som ett första steg att nå den här visionen kan klubben nu presentera Jenny Holm (huvudtränare) och Mustafa Sak (assisterande tränare) som den nya tränarstaben för damlaget. 

Huvudtränare Jenny Holm startade sin fotbollskarriär i Fjärdhundra SK, Enköping och har sedan dess hunnit spela för klubbar som bland annat Djurgårdens IF, Hammarby DFF, Holmalunds IF och Jitex Mölndal BK. Den senaste tiden har hon dock ägnat sig åt tränaryrket och har varit i aktiv i Holmalunds IF och den här säsongen var hon med och tog Alingsås FC till en fjärdeplats i Division 1

Läs också: Tränarduo klar – Välkomna Jenny Holm & Mustafa Sak

Nu bjuder Hisingsbacka FC in spelare som vill vara med på den här resan på provträning, all information finner du här nedan:

Torsdag, 15 november, 18:30 – 20:00
Tisdag, 20 november, 18:30 – 20:00
Torsdag, 22 november, 18:30 – 20:00

Hisingsbacka söker tjejer som är träningsvilliga, målinriktade och som vill utvecklas i en härlig miljö med ett bra lag och bra träningar.

Kontakta och anmäl ditt intresse till Hannu Ylönen (Damansvarig) på 0766-338873. Damlaget tränar och huserar på Backavallen, Gratts Arena och spelar i Division 2. 

Lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

En liten pratstund med Andrea Pajovic efter distriktsungdomsturneringen

Publicerad

den

I helgen spelades en av många gruppspel i Distriktsungdomsturneringen här i Göteborg. Distriktslagen (pojkar och flickor födda 2002) som gjorde upp i Göteborg var Dalsland, Bohuslän och Göteborg.

Läs också: Andrea Pajovic klar för Kopparbergs/Göteborg FC

På pojksidan så vann Göteborg båda sina matcher och stod som gruppsegrare med 5-0 i målskillnad. På flicksidan så körde Göteborg bokstavligen över både Bohuslän och Dalsland och blev gruppsegrare med hela 21-0 i målskillnad. Vet inte vad jag skall tycka och tänka kring resultaten men kul med vinst. I framtiden så bör kanske förbunden se över hur dom kan få dessa distriktslagsmatcher att bli jämnare. Kanske borde distriktslagsverksamheten enbart rikta sig mot spelarna i breddföreningarna? Bara en tanke.

Efter Göteborgs sista match mot Dalsland som man vann med 12-0 fick jag en liten pratstund med Kopparbergs/Göteborgs Andrea Pajovic. 

Om vi börjar med dessa två matcher, 21-0 i målskillnad, vad säger du?
– Det är såklart jättekul att vinna så här stort. Vi har tränat väldigt mycket på vårt spel och även om motståndet inte var så tufft så fokuserade vi på vårt spel.

Vad tycker du om din prestation under era två matcher?
– Jag tycker att det gick bra, känner att jag fick utnyttja mina styrkor och jag tycker min prestation var bra rent allmänt.

Läs också: Pausar bevakningen av Göteborg Cup & beger mig till Smögen där F16-landslaget väntar

Om vi pratar lite landslag, du var uttagen i början av säsongen men inte blivit kallad det senaste. Hur går dina tankar där?
– Det är såklart surt att inte komma med men det ger mig bara mer motivation att träna ännu hårdare vilket jag har gjort det senaste. Jag får min chans när den kommer så nu är det bara att fortsätta träna hårt och se vart det leder.

Bytet Eriksbergs IF till Kopparbergs/Göteborg, har det varit bra för din utveckling och hur har det gått för dig den här säsongen?
– I början var det ganska jobbigt, det var stor skillnad i tempot och under matcherna var det extremt jobbigt och det var där jag märkte störst skillnad. Men jag kom in i det snabbt och anpassade mig till gruppen och laget väldigt bra Jag har både förbättrat min fysik, kondition och mitt spel.

Är du nöjd med bytet? Får vi se dig i A-laget snart?
– Ja, jag är riktigt nöjd. Förhoppningsvis får ni göra det.

Läs också: OLKA Sportresor stolt samarbetspartner till Ungdomsfotboll.se

Andrea Pajovic är en av dom spelarna som jag tycker haft bäst utveckling det här året. Skall bli oerhört kul att fortsätta hennes framfart i Kopparbergs/Göteborg FC.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

F19-slutspelet: Guld till IF Limhamn Bunkeflo – Julia Welin visade vägen igen

Publicerad

den

Dags att summera F19-finalen mellan IF Limhamn/Bunkeflo och FC Rosengård. Efter 3-2 segrar i semifinalerna mot Umeå IK samt AIK FF så ställdes dom mot varandra i en tuff drabbning. Detta är två starka lag som övertygat under året.

Läs också: F19-slutspelet: Brons till AIK FF – Elsa Törnblom tremålsskytt

Matchen började i FC Rosengårds favör. De tog tag i taktpinnen tidigt och spelade ut sitt hela register mot LB07 som gång på gång fick försvara sig heroiskt för att täcka upp rätt ytor. Första kvarten är egentligen helt utan avslut åt något håll utan snarare ett stort bollinnehav av FC Rosengård och ett stabilt spelade LB07 som mer låg rätt i position. In den 18:e minuten kom FC Rosengård runt på högerkanten, fick till ett bra inspel som letade sig fram till Johanna Lindblom som iskallt sköt in 1-0. Inte alls orättvist sett till matchbilden.

Tre minuter senare så kom nästa skarpa avslut från FC Rosengård. Hanna Bennison kom runt på högerkanten och stack in med en passning i djupled till Johanna Lindblom som sånär lyckades runda målvakten. Men Erika Nykjaer stod för ett strålande målvaktsingripande och nöp tag i bollen.

Efter halvtimmen spelad så började LB07 komma in lite mer i matchen och lyckades etablera ett tydligare spel som också gav dom möjlighet att få andas lite efter en lång period av försvarsspel. 1-0 slutar första halvlek och från sidan var känslan att man inte visste hur LB07 skulle kunna lyfta efter en halvlek mest fylld av försvarsspel, men som dom lyfte.

Läs också: F19-slutspelet: Matilda Liljefors mål tog FC Rosengård till final

LB07 kom ut som ett nytt lag och satte tidigt högre press på FC Rosengård, vilket gjorde att man lyckades vinna bollen mycket högre upp i banan. Och känslan var att den här matchen kunde sluta hur som helst. Ett par minuter senare kom också nästa mål, och det ett kvitteringsmål. Julia Welin, som var alldeles strålande i semifinalen tog bollen från en central position, löpte mot en högerposition för att sedan komma till avslut mot bortre stolpen. 1-1 och matchen, som helt bytt skepnad efter halvtidspausen var helt öppen igen.

Efter en tid av tufft spel med mycket känslor så kom också LB07:s 2-1 mål via Julia Welin.

Julia Welin, LB07

Efter LB07:s 2-1 mål så klev FC Rosengård fram för att komma till ett kvitteringsmål sista tio minuterna, men trots flera fina möjligheter med bra inspel från kanterna där man sånär kom till avslut så skulle de istället bli straffade. Ytterligare en gång kom ett långskott långt utifrån, men den här gången från Elina Lenir som letade sig in bakom Rosengårds målvakt och matchen var klar.

Läs också: F19-slutspelet: LB07 vände och vann – Julia Welin stor matchhjälte

LB07 blev svenska mästare och det med två imponerade upphämtningar efter att ha legat under i båda slutspelsmatcherna. Vi gratulerar LB07 till SM guldet.

Det har varit en extremt rolig helg med bra fotboll som förgyllt åskådarna på sidan. Detta bådar gott för våra framtida elitlag samt landslag då det kommer fram så bra tjejer i de yngre leden. Vi från Ungdomsfotboll.se tackar för oss och önskar samtliga lag, spelare och ledare stort lycka till i det som kommer framöver.

// Sebastian Moberg

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2018 Alvarado Sport & Media