fbpx
Connect with us

Flickfotboll

F19-slutspelet: Matilda Liljefors mål tog FC Rosengård till final

Published

on

Efter att LB07 slagit Umeå IK FF i en otroligt tajt match i första semifinalen så såg man med glädje även fram emot andra semifinalen i F19-slutspelet mellan AIK FF och FC Rosengård. Och det visade sig att även denna match skulle bjuda på en hel del spänning.

Läs också: F19-slutspelet: LB07 vände och vann – Julia Welin stor matchhjälte

Redan i matchens andra minut kom matchen första målchans där Matilda Liljefors tar sig runt på vänsterkanten och tar sig till skottläge. Ett skott som målvakt denna gång räddar. Matilda Liljefors ja, hon kommer vi få läsa mer om senare i matchen.

Strax därpå kommer 1-0 målet även för FC Rosengård, och vilket mål det var. Bortre mittback slår en fantastisk krossboll mot vänsterkanten där just Matilda Liljegren tar med sig bollen mot hörnflaggan, slår in ett fantastiskt inspel i mitten där Nova Lundin står vid bortre stolpen och kan via ett långt ben slå in 1-0 målet. Ett klass rakt igenom.

Men i matchminut femton kom nästan, om inte till och med ett snyggare mål än första. 1-1 kom genom Elsa Törnblom som från sin vänsterposition verkligen bombade in skotten i bortre krysset. Ett mål som man inte ser särkilt ofta.

Läs också: I helgen väntar F19-slutspelet – se vilka lag som gör upp om guldet

Strax därpå kom Alva till ytterligare ett läge men efter att ha touchat förbi målvakten till en vänsterposition så kom hon ur vinkel och sköt istället strax utanför. Alva Törnblom gör väldigt mycket väldigt bra under denna semifinal. Blandar fina tekniska nummer i briljanta nedtagningar och dribblingar med ett hårt jobb i defensiven.

Strax därpå kommer FC Rosengård till ytterligare en chans. Matilda Liljefors lyckas efter en fin touch från felvänd till rättvänd position sätta bollen i djupled till en löpande Johanna Lindblom som skjuter rakt på AIK FF målvakten Serena Backmarck.

Alva Törnblom kommer till ytterligare två målchanser innan halvtidsvilan kommer utan resultat. Första halvlek var mycket en halvlek mellan två lag som kände på varandra, väldig olik den tidigare semifinalen. Två lag som tror på sin spelmodell och stressar inte upp sig för att det är en semifinal som spelas därute på planen.

Läs också: EM-kval väntar för F02-landslaget – se truppen som skall representera Sverige

Andra halvlek är inte heller en halvlek men extremt högt tempo utan två lag som metodisk spelar utifrån sin gameplan. Men efter ungefär 55 minuter på matchklockan kom 2-1 målet till FC Rosengård. Johanna Lindblom får bollen efter en hörna utanför straffområdet, tar ner bollen och skjuter på halvvolley hårt in i mål. Ett fint mål som gör att FC Rosengård satt i ledarsitsen igen.

Efter Rosengårds ledningsmål tar AIK FF in sig i matchen igen. I minuterna efter varandra tar sig först Hanna Ekengren sig till en bra målchans där Angel Mukasa i Rosengårdsmålet räddar och i minuten efter så passar samma Hanna Ekengren fram till Rosa Kafaji som kom till ett bra avslut strax över.

Men i matchens 75:e minut skulle AIK FF få resultat efter alla sina chanser, och ytterligare en gång så är det Alva Törnblom som håller sig framme. Ifrån sin vänsterposition skjuter hon på en täckande försvarare som gör att bollen byter riktning och gör det helt omöjligt för tidigare AIK-målvakten Angel Mukasa att ändra riktning. 2-2 och här tog matchen fart på riktigt.

Läs också: AIK:s lagkapten Felicia Saving är den ljusaste stjärnan på himlen

Många fina närkamper med mycket känslor blandat med ett öppnare spel gjorde att matchens 10 sista minuter blev annorlunda gentemot dom 80 innan.

I den 85:e minuten kom till slut segermålet för FC Rosengård. Det var just Matilda Liljefors som från sin vänsterposition tog in bollen centralt i banan och avlossade, otagbart för målvakten.

Utöver ett par halvchanser utifrån av AIK FF så händer det inte så mycket mer i matchen. Matchen slutar 3-2 till FC Rosengård mot AIK FF och det leder alltså till ett Skånederby i finalen.

Match om tredje pris:

3/11, 18.15 Umeå IK FF – AIK FF @ Vinnarhallen

Final:

4/11, 13.45 LB07 – FC Rosengård @ Vinnarhallen

// Sebastian Moberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media