fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Eskilscupen: Bra start av Sävedalens IF – slog Hammarby IF

Published

on

Då är Eskilscupen äntligen igång, turneringen fyller 50 år i år och jag vill börja detta inlägg med att gratulera Eskilsminne IF för att man hållt den här fina turneringen vid liv i 50 år. Stort grattis!

Läs också: Skadevi Cup: Sju lag från Göteborg klara för semifinal

Min första match startade på Olympiafältet och matchen mellan Sävedalens IF och Hammarby IF i F14-klassen. Sävedalen hann jag se under Skadevi Cup förra året. I år vann man hela Skadevi Cup i Skövde, man gick obesegrade genom hela turneringen och med imponerande målskillnaden på 28 gjorda mål och 3 insläppta mål.

Därför kändes dagens första match extra spännande plus att man ställdes mot Hammarby IF. Det är inte samma Hammarby som förlorade straffarna mot AIK i finalen i Gothia Cup för några veckor sedan. Hammarby ställer upp utvecklingslaget i årets turnering.

Läs också: Sommarturnén fortsätter – nu drar vi till Eskilscupen i Helsingborg

Sävedalens IF startade matchen i ett väldigt högt tempo och man tog ledningen med både 1-0 via Joewanna De Carvalho och 2-0 via Johanna Svedberg i dom inledande minuterna av matchen.

I andra halvlek så lossnade det rejält för Sävedalens IF, Felicia Granat rann igenom Hammarbys försvar och kunde göra 3-0 till Sävedalen. Då kändes det som att luften gick ur Hammarby och man fick svårt att stå emot Sävedalens starka offensiv.

Nellie Nygren gör sedan både 4-0 och 5-0 innan Elin Ernelind fastställde slutresultatet till 6-0.

Läs också: Eskilscupen: Följande matcher tänker jag bevaka under fredagen

Stark inledning av Sävedalens IF i årets turnering. Riktigt kul att se laget spela då dom spelar en väldigt fin fotboll. Det här laget kommer nog att gå långt i den här turneringen, tro mig!

I skrivande stund spelar man sin andra match i gruppspelet. Man ställs mot LGM och matcher pågår för fullt just nu.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss