fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Elitpojklägret: Göteborg spelade ut Småland i första halvlek

Publicerad

den

Då var man tillbaka i stugan på landet efter att ha varit på plats under Elitpojklägret i Halmstad.

Det är något speciellt med Elitpojklägret. Det är nog tredje eller fjärde året jag är nere på lägret och det känns som att man träffar samma människor varje år. Det kryllar av agenter och scouter som går runt med sina block och antecknar. Programbladet för Elitpojklägret kostar helt plötsligt 40 kr. Om man jämför detta med Elitflicklägret så fanns det inga agenter eller scouter där och programbladet kostade 0 kr. Lite skevt måste jag säga. Nog om detta.

Göteborg, mitt kära Göteborg. Fasiken vad stolt jag blir när jag ser er spela. Första halvlek i dagens match mot Småland är nog en av dom bästa halvlekarna jag sett på väldigt länge. Ert passningspel, er vilja, er laganda och ert sätt att föra spelet var en riktigt fröjd för ögat.

Att se Fonti Kanu (Angered FC) styra laget i form av lagkapten, att se Tim Hermansson (Ytterby IS) dominerar mittfältet, att se Rasmus Wendt (BK Häcken) utmana på kanten och att se Anders Sennewald (IFK Göteborg) kontrollera vänsterbackspositionen galant var riktigt kul och mitt hjärta fylldes av fotbollsglädje.

Detta fina spel och kontroll på matchen gav också utdelning då Rasmus Wendt fälldes i straffområdet och straff väntade. Rasmus valde själv att lägga straffen och satte den galant.

Halvtid: Göteborg – Småland 1-0

I andra halvlek gjorde Göteborg massa byten och något hände. Det var inte alls samma spel som i första halvlek. Man spelade otroligt osäkert och man försökte söka den avgörande passningen hela tiden. Man vågade inte hålla bollen inom laget. Nervösa? Om Göteborg hade kontroll på första så hade Småland kontroll på andra halvlek.

Det har inte med spelarna att göra då det är riktigt bra spelare som kommer in. Detta får ledarstaben utvärdera för att se vad som gick fel.

I slutminuten så får Småland en sista chans och förvaltar den chansen på bästa möjliga sätt. Man lyckas kvittera till 1-1 och domaren väljer att blåsa av matchen direkt vid avspark. Riktigt oturligt och väldigt tråkigt för Göteborg.

Slutresultat: Göteborg – Småland 1-1

Jag tycker att Göteborg skall vara otroligt nöjda med första halvlek. Fortsätt att spela på det sättet så kommer det att gå vägen.

Vi ses på onsdag!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media