Connect with us

Pojkfotboll

Elitpojklägret: Göteborg spelade ut Småland i första halvlek

Då var man tillbaka i stugan på landet efter att ha varit på plats under Elitpojklägret i Halmstad.

Det är något speciellt med Elitpojklägret. Det är nog tredje eller fjärde året jag är nere på lägret och det känns som att man träffar samma människor varje år. Det kryllar av agenter och scouter som går runt med sina block och antecknar. Programbladet för Elitpojklägret kostar helt plötsligt 40 kr. Om man jämför detta med Elitflicklägret så fanns det inga agenter eller scouter där och programbladet kostade 0 kr. Lite skevt måste jag säga. Nog om detta.

Göteborg, mitt kära Göteborg. Fasiken vad stolt jag blir när jag ser er spela. Första halvlek i dagens match mot Småland är nog en av dom bästa halvlekarna jag sett på väldigt länge. Ert passningspel, er vilja, er laganda och ert sätt att föra spelet var en riktigt fröjd för ögat.

Att se Fonti Kanu (Angered FC) styra laget i form av lagkapten, att se Tim Hermansson (Ytterby IS) dominerar mittfältet, att se Rasmus Wendt (BK Häcken) utmana på kanten och att se Anders Sennewald (IFK Göteborg) kontrollera vänsterbackspositionen galant var riktigt kul och mitt hjärta fylldes av fotbollsglädje.

Detta fina spel och kontroll på matchen gav också utdelning då Rasmus Wendt fälldes i straffområdet och straff väntade. Rasmus valde själv att lägga straffen och satte den galant.

Halvtid: Göteborg – Småland 1-0

I andra halvlek gjorde Göteborg massa byten och något hände. Det var inte alls samma spel som i första halvlek. Man spelade otroligt osäkert och man försökte söka den avgörande passningen hela tiden. Man vågade inte hålla bollen inom laget. Nervösa? Om Göteborg hade kontroll på första så hade Småland kontroll på andra halvlek.

Det har inte med spelarna att göra då det är riktigt bra spelare som kommer in. Detta får ledarstaben utvärdera för att se vad som gick fel.

I slutminuten så får Småland en sista chans och förvaltar den chansen på bästa möjliga sätt. Man lyckas kvittera till 1-1 och domaren väljer att blåsa av matchen direkt vid avspark. Riktigt oturligt och väldigt tråkigt för Göteborg.

Slutresultat: Göteborg – Småland 1-1

Jag tycker att Göteborg skall vara otroligt nöjda med första halvlek. Fortsätt att spela på det sättet så kommer det att gå vägen.

Vi ses på onsdag!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll


Warning: Undefined array key "align" in /home/rudyalva/public_html/wp-content/plugins/advanced-ads/modules/gutenberg/includes/class-gutenberg.php on line 231
Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet