fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Elite Hotel Cup: Bra start av IFK Göteborg i turneringen

Publicerad

den

Då har dom sista matcherna här på Elite Hotel Cup i Örebro spelats klart. Jag är ganska nöjd med första dagen även om jag är lite besviken över nivåskillnaden mellan dom olika lagen.

Den matchen jag valde att bevaka mest utav dom sista matcherna var den mellan IFK Göteborg och Kubikenborgs IF från Sundsvall.

IFK Göteborg har en bra trupp med i turneringen och det började väldigt bra för Blåvitt. Redan efter sju minuter hade man hunnit göra tre mål på Kubikenborgs IF. Laget besitter en oerhört starkt offensiv där Otto Wallentin var en av matchens bästa spelare enligt mig. Han stod även för 1-0 målet snyggt assisterad av Marcus Thörnqvist.

Viktor Backman stod för 2-0 målet och Marcus Thörnqvist gjorde 3-0 för sitt Blåvitt. Matchen slutar 5-1 till IFK Göteborg efter att Rasmus Wikström gjort 4-0 och Marcus Thörnqvist gjort 5-0. I slutminuterna kunde Kubikenborgs IF reducera till 5-1 via Sye Abera.

Slut: IFK Göteborg – Kubikenborgs IF, 5-1

Vad skriver man om en sådan här match? Blåvitt var det bättre laget helt klart och resultatet speglar verkligen matchen.

Matchens stora höjdpunkt måste jag säga var IFK Göteborgs anfallstrio bestående av Viktor Backman, Marcus Thörnqvist och Otto Wallentin. Dom hittade varandra väldigt bra trots att två av dom är inlånade till den här turneringen. Viktor Backman tillhör till vardags Köpings FF och Otto Wallentin tillhör Smålandsstenar GoIF. Det skall bli spännande att fortsätta följa dom under den här turneringen.

Imorgon väntar Hammarby IF för IFK Göteborg. Den matchen startar klockan 13:30 på Rosta Gärde B.

Övriga resultat från dagens sista matcher:

Skiljebo SK – Örgryte IS, 0-4
Djurgårdens IF – Jönköping Södra IF, 2-1
IK Sirius – Syrianska FC, 0-3

Fler rapporter från matcherna kommer i kommande inlägg.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2020 Alvarado Sport & Media