fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Elitcup: Dagens stora höjdpunkt slutade oavgjort

Published

on

Dagens andra match och kanske dagen stora höjdpunkt var matchen mellan Hammarby IF och GAIS som precis har spelats färdigt. Båda lagen har gått obesegrade genom turneringen och vi som var på plats fick se en väldigt jämn match.

Läs också: Ännu en fin uppvisning av Hammarby IF i Elitcup Jönköping

Så jämn att matchen slutade 3-3 efter full tid. Dagens målskyttar var Jonathan Wikström, Jayzon Ezeb och Mohsen Yesna i Hammarby IF och Alfredo Steiner, Simon Settergren och Elias Jebari i GAIS.

Tycker att spelarna i lagen stod för en fin prestation och hade kunnat spela ännu bättre om inte ledarna för båda lagen stått och skrikit så mycket som dom gjorde.

Det är bland det värsta jag varit med om under mina 10 år som jag har bevakat ungdomsfotbollen. Man skrek så mycket att rösten sprack fler gånger om under matchen och detta i 50 min nonstop. Är det verkligen så här vi skall utbilda våra unga fotbollspelare? Nja, jag är ytterst tveksam och som jag skrev, det är bland det värsta jag varit med om under dessa 10 år.

Du måste som ledare vara så pass trygg i ditt ledarskap samt lita på att dina spelare har tagit åt sig av instruktionerna på bästa sätt så att du slipper stå och skrika på det här sättet. Det är sådana saker som det skall jobbas på, inget annat!

Läs också: Alfredo Steiner om GAIS framfart i Elitcup Jönköping

Hoppas innerligt att ledarna och klubbarna ser över detta beteende för det här kan inte vara bra för någon. Jag var helt slut efter matchen och då satt jag bara som publik.

Lagen är så pass bra spelare för spelare att dom inte förtjänar att skrikas på eller instrueras på det här sättet.

Tack för en bra prestation under turneringen i övrigt säger jag till båda lagen. Skall bli kul att följa er framöver.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media