fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Eliassi höll hoppets låga vid liv för Kalmar

Published

on

Det mulna vädret övergick till sol på Mjörnvallen när det var dags för tisdagens andra match mellan Kalmar FF och Qviding FIF i SEF Trophy. Kalmar kom till spel med röda tröjor vilket gjorde att Qviding fick spela i sina vita bortatröjor, något som inte skulle vara ett hinder.

Läs också: Bjerkebo banade vägen för himmelsblå seger

Matchen öppnades i en rasande fart med två oerhört taggade lag. Frukosten måste ha innehållit rejält med taggtråd, det kändes som att det inte saknades motivation för att vinna. Vitklädda Qviding tog kommandot från avspark med vetskapen att en seger i matchen också skulle säkra gruppsegern.

Jonathan Andersson i Kalmarmålet skulle få stå för ett par svettiga räddningar, men det var inte så mycket han kunde göra när Qvidings Emil Lundström lite turligt får bollen på sig efter en hörna. Som tur är handlar inte fotboll om vem som gör snyggast mål utan flest, Lundström stod på rätt plats vid rätt tidpunkt och kunde därför sätta 1-0 för Qviding.

Läs också: Gothia Cup: Nya spännande drabbningar väntar – här är tisdagens matcher

Trots ett par farliga lägen för Kalmar lyckas Alexander Nydewall hålla målet rent för Qviding som gör att man går till paus i ledning. Nydewall skulle fortsätta ha det svettigt i målet när Kalmar gick för en kvittering. Tillslut skulle det hårda slitet för Smålänningarna ge utdelning efter att Elias Eliassi nickat in ett inlägg.

Varken Kalmar eller Qviding kände sig nöjda över resultatet, Kalmar behövde en vinst för att hänga med i toppen medan Qviding kunde säkra gruppsegern. Matchen slutar 1-1, vilket alltså betyder att både Kalmar och Djursholm kan ta hem gruppsegern.

Läs också: Förkrossande seger för Älvängen

Qvidings nästa match spelas på onsdag klockan 11.10 på Noltorpsvallen 2, då möter man FC Djursholm. För Kalmar väntar IFK Norrköping, även den matchen klockan 11.10 men på Mjörnvallen.

//Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media