fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Bjerkebo banade vägen för himmelsblå seger

Published

on

Bloggens andra dag och fokus på SEF Trophy som för första gången spelas i AlingsåsMjörnvallen. En fantastiskt fin spelplats som ligger precis vid sjön Mjörn. Första matchen för dagen spelades mellan Malmö FF och IFK Uddevalla, två lag som båda vann sina respektive första matcher i turneringen.

Uddevalla fick tidigt i matchen ett par hörnor där man hotade Malmö. Rödklädda Uddevalla fick inget huvud på bollen, men visade att man är farliga i sista tredjedelen.

Läs också: Gothia Cup: Nya spännande drabbningar väntar – här är tisdagens matcher

Lucas Gomes i blåklädda Malmö skulle servera en fantastisk djupledsboll, perfekt i både höjd och längd. En fin nedtagning senare kan Isak Bjerkebo trycka in ledningsmålet för Skånelaget, ett fantastiskt sådant!

Kanske trodde man att Malmö skulle ta över mer och mer efter att fått ett tidigt ledningsmål, Uddevalla behövde gå upp och försökte pressa motståndarnas backlinje. Malmös centrala mittfält skulle vara mycket duktiga på att stänga ytor och fördela bollar medan Uddevalla kom fram på kanterna för det mesta. Isak Hellberg skulle få stå för ett par snygga parader när Malmö tryckte på för tvåan, men det blir inga fler mål i första halvlek.

Läs också: Förkrossande seger för Älvängen

I inledningen av andra halvlek kändes det som att Malmö var hungrigare. Anfallen blev lite längre och bollinnehavet ökade. Återigen skulle Lucas Gomes stå för en fin prestation när han löper längs högerkanten och sätter det efterlängtade 2-0. Än så länge var det inte något regn, men nog var det en kalldusch för Uddevalla att släppa in ett till mål så tidigt i andra.

Om någon hade missat Malmös Lucas Gomes och Isak Bjerkebo skulle duon stå för ytterligare ett fint samspel, där Gomes spelar in bollen från kanten och Bjerkebo placerar in bollen vid vänstra stolpen. Två spelare som verkar hitta varandra i sömnen.

Läs också: Skruva den som Beckham – ett framgångsrecept för Sel Quinta Cordillera Chile

August Karlin och Melker Widell styrde mycket av Malmös spel på ett fenomenalt sätt, där man sällan spelade iväg bollen när man fick press på sig. Widell fick även chansen på slutet av matchen att spela forward, där han tackar för förtroendet genom att sätta 4-0, vilket också blir slutresultatet.

Nästa match för Malmö spelas på onsdag mot GIF Sundsvall klockan 15.50, även den på Mjörnvallen. Samma tid och dag, fast på Noltorpsvallen 2, möter Uddevalla Karlslunds IF HFK.

//Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media