fbpx
Connect with us

Intervjuer

Edwin Andersson: ”Jag skapar chanser åt laget”

Published

on

På senare tid har flera intressanta talanger släppts fram i IFK Göteborgs A-lag, bland annat Pontus Dahlberg, August Erlingmark och Benjamin Nygren. När jag var nere på Utvecklingslägret i Halmstad träffade jag på en spelare från IFK Göteborgs akademi som också hoppas att han en dag kan springa in på Gamla Ullevis gröna matta inför skrikande fans. Spelaren i fråga är Edwin Andersson, som representerade Göteborg Vit.

– Självklart blev jag väldigt glad när jag fick veta att jag kommit med till lägret. Det är alltid kul att spela fotboll och lära känna nya människor, då utvecklas man också som spelare, berättar han för ungdomsfotboll.se.

Läs också: Leonardo Farah Shahin: ”Jag vill spela i de stora ligorna – för de stora klubbarna”

Alla spelare jag har pratat med har alltid varit tydliga att påpeka hur roligt lägret är, något som arrangörerna bör se som ett bra betyg. Andersson är inget undantag, och säger som många andra att det var roligt att spela med nya medspelare och möta tuffa motstånd.

– Det var också väldigt roligt utanför planen där man fick lära sig många nya saker.

Upplevelsen levde upp till förväntningarna, veckan var rolig och lärorik. I bagaget har nu Edwin flera saker som han tar med sig, framför allt saker utanför planen som man måste sköta för att bli en bättre fotbollsspelare.

– Jag har också träffat många nya kompisar.

Läs också: Ebba Holmius: ”En dag vill jag komma med i landslaget”

Träningarna upplevde han som lärorika, där man fick lära sig att jobba som ett lag.

– Vi tränade på ett lite annorlunda sätt än vad jag gör hemma, vilket var kul.

Matcherna upplevde han som sagt som tuffa och roliga. Han är också nöjd med sina insatser i alla tre matcherna och träningarna.

– Mina kvalitéer på planen tycker jag är att utmana min motståndare och skapa chanser åt laget.

Läs också: William Kenne: ”Jag vill dra på mig den blågula tröjan i ett stort mästerskap”

Väl hemma kommer han fortsätta jobba på allt han lärde sig under lägret, och lite till. Det gäller att alltid ha en vilja att fortsätta utvecklas, det är lätt att bli bekväm. Som man brukar säga handlar det inte om att spurta snabbast utan snarare att klara ett maraton. Därför är det också viktigt att ha ett mål med det man gör, något Edwin Andersson har klart framför sig.

– Mitt mål med fotbollen är att kunna leva på den. I framtiden vill jag spela i någon av de största ligorna och representera Sverige.

Hur det går för Edwin återstår att se, i vilket fall som helst skall det bli oerhört spännande att följa och se hur han utvecklas.

//Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media