Connect with us

Intervjuer

William Kenne: “Jag vill dra på mig den blågula tröjan i ett stort mästerskap”

I onsdags var jag nere och tittade på Utvecklingslägret i Halmstad för pojkar födda 2003, där jag såg tre matcher. Under första matchen såg jag Stockholm Blå mot Göteborg Blå, en match som var oerhört rolig att se på. Båda mittfälten briljerade och gjorde det svårt för att varandra att spela igenom. I Stockholms backlinje fanns lagkaptenen William Kenne som styrde sitt lag med stadig stämma, en spelare jag också fick chansen att utbyta några ord med.

– Jag tycker att det har gått bra för mig i alla tre matcherna jag spelat. Jag har inte släppt till några möjligheter för motståndarna under matcherna. Även träningarna i veckan har gått bra.

Läs också: Hett värre när IK Zenith tog emot Kareby IS/Kode IF

Utvecklingslägret i Halmstad var, som för många andra ungdomar, ett mål för William Kenne. När han väl fick reda på att han kommit med blev han därför väldigt glad och kände en stor lättnad. Lägret skulle inte heller bli en besvikelse.

– Det har varit ungefär som jag trodde från början, roligt och utvecklande. Dels fotbollsmässigt men också socialt, eftersom jag har fått lära känna många nya människor. På matcherna har det varit mycket folk och ett högt tempo. Att spela matcher mot flera av Sveriges bästa spelare har varit roligt och utvecklande för mig.

Läs också: Ebba Holmius: ”En dag vill jag komma med i landslaget”

Något Kenne och hans lagkamrater har övat på under lägret är det kollektiva försvarsspelet, något som han också tar med sig hem. Dessutom har man jobbat på att stänga ytorna bakom backlinjen.

– Vi har också jobbat mycket på hur vi skall agera i uppspelen samt taktiskt träning som varit värdefull för mig då den skiljer sig från det jag lärt mig i AIK.

Läs också: Fasta situationer i fokus för Göteborg Vit och Stockholm Röd

Williams bästa kvalitéer enligt han själv är uppspelen med högerfoten, aggressiviteten som försvarsspelare och ledaregenskaperna. Han vill jobba på att bli lika bra i uppspelen på vänsterfoten samt förbättra huvudspelet. Efter att medverkat på Utvecklingslägret blickar han nu fram mot nya mål.

– Mitt mål är att spela i någon av de största ligorna i Europa och dra på mig den blågula tröjan i ett stort mästerskap.

//Tobias BW Granberg

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet