fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Dramatisk straffläggning och kontrollerad seger

Published

on

I P15 spelades två semifinaler samtidigt, den ena mellan Gresvik IF och Skultorps IF och den andra mellan IFK Skövde och Hovslätts IK. I ett ambitiöst försökt bevakade jag båda matcherna samtidigt, något som gjorde att jag sprang som en skottspole mellan planera. Som tur var hade jag lite hjälp från trogna bloggläsare, som hjälpte mig att scouta, vilket de skall ha ett stort tack för!

Läs också: Cajsa Gustavsson frälste Skultorp

I matchen mellan Gresvik IF och Skultorps IF skulle Jemmy Risoy öppna matchen för Gresvik. Strax därefter kvitterar Victor Olsson efter att ha placerat in en frispark lågt. Gulklädda Skultorp tog därefter över matchen och anföll mer och mer. Marcus Julin sätter tvåan och Sander Nilssen trean. Kanske att målet bakåt var precis det man behövde, för efter det gick det mesta av spelet framåt för dem.

Andra halvlek börjar vacklande, men efter en stund trycker Noel Blomqvist in 4-1. Trots ett självmål av Skultorp surar man inte ihop, utan Victor Olsson trycker in 5-2 som blir slutresultatet. Det kändes som att man hade kontroll hela matchen, där man inte släppte mycket bakåt. Skultorp P15 gör alltså sina klubbkamrater Skultorp F14-15 sällskap i att avancera till final.

Läs också: Passningsskickligt Enskede avancerar till final

Matchen mellan Skövde och Hovslätts skulle vara mer tillknäppt. Inget av lagen ville vika en tum, vilket gjorde att man hade flertalet hårda bataljer på planen. Spelarna höll sig på mattan och bollen hölls sig utanför de båda målen, där egentligen inget av lagen skapade överdrivet med målchanser. Skövde har dock ett par riktigt farliga fasta situationer, både hörnor och frisparkar som med lite flyt kunde ha resulterat i mål. Efter full tid är det dock mållöst, vilket gör att man tar till straffavgörande för att kunna skilja lagen åt.

Dramatiskt värre och med mångas blickar samlades åskådarna på Lillegården runt C-planen för att bevittna straffarna. Både Skövde och Hovslätt turades om att slå bra straffar, men tillslut kan Hovslätt knipa finalplatsen.

Läs också: IFK Skövde FK tog efterlängtad seger

Finalen i P15 kommer alltså att spelas mellan Skultorps IF och Hovslätts IK.

// Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss