Följ oss

Pojkfotboll

DM: Utsiktens BK vidare efter vinst mot GFF/Azalea BK på straffar

Publicerad

den

Igår bestämde jag mig för att titta lite fotboll och det fick bli kvartsfinalen i junior- DM mellan Utsiktens BK och GFF/Azalea BKMajvallen.

Tur att solen gav oss värme då spelet inte värmde. Det fanns ett lag på plan som ville spela fotboll och det var Utsiktens BK. GFF/Azalea BK försvarade hela matchen igenom och bjöd knappt på något offensivt spel. Jag förstår om det var deras taktik att inte låta Utsikten komma igenom och så vidare då Utsikten på pappret är det bättre laget. Men det här spelet är bara destruktivt för fotbollen. Hellre hade jag sett GFF/Azalea BK ge Utsikten en riktig match med fint spel med massa fina anfall samt avslut.

Utsikten försökte göra hål på denna mur i straffområdet men det var inte så lätt. I mitten av andra halvlek lyckades dock Sebastian Hylén göra 1-0 till Utsiktens BK. I 58 minuten gjorde Utsikten ett självmål och slutresultatet blev 1-1.

Personligen hade jag sett Utsikten med lite mer fart och vilja. En sådan här match skall man bara vinna. Straffar väntade lagen där båda lagen lade otroligt bra straffar. Utsiktens BK drog det längsta strået och man vann matchen med 11-10 till slut.

En spelare som jag har följt ett tag heter Rasmus Hegab, han spelade i Gunnilse IS förut och då var han en spelare som var en i mängden. I Utsiktens BK är han en spelare som verkligen sticker ut och jag blev otroligt imponerad över honom. Sedan var den här matchen i sig inte världens bästa så jag hade velat se honom i match med mycket bättre motstånd. Då lär han ju höja sig själv några nivåer och det hade varit kul att se honom spela då.

Nu väntar en toppmatch för Utsiktens BK i semifinalen. Man ställs nämligen mot IFK Göteborg. Då kanske Rasmus och hans Utsiktens BK höjer tempot en aning och ger IFK ett riktigt bra motstånd. Jag tror att Utsikten vinner den matchen.

Datumet för matchen är inte fastställt ännu och jag hoppas kunna återkomma om det snarast möjligt.

//Rudy Alvarado

 

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


4 Kommentarer

4 Comments

 1. Petter Dahlberg

  aug 20, 2015 at 3:41 e m

  Tjenare Rudy
  Jag har spelat i Azalea BK i 10/11 år nu. Jag har aldrig sett mitt lag prestera så bra som vi gjorde igår. Det gör mig extremt ledsen att du har denna synen på vår fotboll. Vi är ingen storklubb. Vi har ingen chans att värva spelare som andra klubbar har. Vi är en liten klubb från Majorna som inte söker framgångar utan ser till att alla får spela fotboll så länge dem vill och kan. Vi som är inblandade i fotbollen i Göteborg ska väll stötta de mindre föreningarna istället för att smutskasta dem. Alla lag jobbar utifrån sin bästa förmåga. Det gjorde mitt lag igår. Hur matchen än såg ut så stod vi upp otroligt bra mot ett elitlag som ska slå oss alla dagar i veckan.
  Ville bara ge dig en tankeställare. Med vänlig hälsning, Petter

 2. Aron Lundh

  aug 20, 2015 at 3:44 e m

  Rudy jag tror du har kollat lite för mycket på junior- och pojkfotboll för att inse vikten av försvarspel. GFF vet att de möter ett bra lag och lägger sig lågt vilket inte alls är ovanligt inom fotbollen, sedan får du förklara vad du menar med ”destruktiv fotboll” för de spelade GFF inte alls Dessutom så anföll GFF varje gång de hade bollen och bjöd på flera vackra anfall och hade 2-3 riktigt bra lägen där bollen tyvärr inte satt. Några sådana lägen hade inte Utsikten förutom en stolpträff på ett skott utifrån i början av matchen. Lägg där till GFF:s mål som är ett riktigt snyggt anfall och inte alls ett självmål, tillskillnad från Utsiktens fattiga gratisbjudning till mål, trodde du var där och såg matchen Rudy? Tråkigt att du bara kan uppskatta spelare du känner till och inte nämner något om den fantastiska insats många GFF-spelare gör i matchen.

 3. Christopher Lindström

  aug 20, 2015 at 3:55 e m

  Bra analys ändå hahah..

 4. Hannes Norberg

  aug 20, 2015 at 4:19 e m

  Håller med Aron och Petter fullt ut. Du skriver själv i ditt inlägg att ”En sådan här match skall man bara vinna” sett ur Kikens perspektiv. Detta tyder väl på att GFF/Azalea stod för en mycket stark insats då man klarade ett oavgjort resultat som nästan räckte hela vägen genom straffläggningen? En klubb med helt andra ambitioner, idéer och förutsättningar än Utsikten. En kvartersklubb med målet att alla som vill och kan ska få chansen att utvecklas och ha roligt. Att en sådan klubb kan mäta sig med och hota Göteborgs storklubbar är väl ENDAST positivt och visar vilken bredd Göteborgsfotbollen har? Istället för att lyfta fram deras grymt starka laginsats och kollektiv väljer du den enkla vägen. Du håller dig till laget du känner till. Du klankar ner på ett lag som gör en fruktansvärt bra defensiv insats och som trots Utsiktens bollinnehav kunde skapa chanser genom bra individuella prestationer. Extremt partisk artikel. Skäms, Rudy.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pojkfotboll

BK Häckens Ali Youssef om första träningen som A-lagsspelare ”Det kändes fantastiskt”

Publicerad

den

Igår drog BK Häckens A-lag igång säsongen 2019 på Bravida Arena. Med på första träningen förutom a-lagsspelarna fanns även tio akademispelare. Många spelare som är iväg på landslagsuppdrag därav många akademispelare bland annat.

Läs också: Ali Youssef får A-lagskontrakt med BK Häcken

Snacka om att få en bra start på säsongen för alla dessa akademispelare. Några av dom som fick chansen att träna med a-laget var Benjamin Toledo, Rasmus Wendt, Alexander Nilsson, David Ngoma och Adam Söndergaard.

En som var akademispelare förra säsongen och som i höstas fick ett a-lagskontrakt är Ali Youssef. Han gjorde sin första träning som a-lagspelare igår och jag fick ett litet snack med honom.

Läs också: Häckens Ali Youssef har fått en bra start på säsongen – leder skytteligan

Första träningen som a-lagsspelare, hur kändes det?
– Det kändes fantastiskt och väldigt kul att vara igång igen.

Hur har du förberett dig på det här?
– På allra bästa sätt. Har tränat väldigt hårt under lovet och varit väldigt fokuserad på säsongen som kommer.

Du har varit med och tränat en del med a-laget under året vad är den största skillnaden mellan akademifotboll och seniorfotboll?
– Tempot och fysiken är den största skillnaden måste jag säga. Jag tycker att jag hänger med.

Läs också: Rasmus Wikström om första träningen med A-laget ”Jag är här för att konkurrera om en plats”

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Jag tar allt som det kommer, försöker att alltid göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker.

Önskar Ali Youssef och BK Häcken all lycka till under säsongen!

//Rudy AlvaradoFölj bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Rasmus Wikström om första träningen med A-laget ”Jag är här för att konkurrera om en plats”

Publicerad

den

Tidigare idag drog IFK Göteborgs A-lag igång säsongen 2019 i Prioritet Serneke Arena. Många supportrar hade hittat till hallen för att visa sitt stöd inför kommande säsong.

Läs också: Angeredstalang klar för IFK Göteborg

Supportrarna som var på plats fick även bekanta sig med Rasmus Wikström, Emil Holm, Edvin Dahlqvist, Adil Titi, Jake Wiesbrod, Victor Olofsson och Erik Gunnarsson som alla fått kontrakt eller lärlingskontrakt med A-laget inför säsongen.

Det är helt fantastiskt att IFK Göteborg äntligen ger dom unga spelarna en riktigt chans. Det här kommer att bli riktigt bra och självklart var jag tvungen att ta ett litet snack med Rasmus Wikström efter årets första träning.

Läs också: Rasmus Wikström får A-lagskontrakt med IFK Göteborg

Första träningen som a-lagsspelare, hur gick det och hur känns det?
– Det var en lugn träning men det kändes bra och det var skönt att dra igång. Ser framemot säsongen.

Hur mycket har du drömt om det här?
– Hela livet, jag har varit blåvit sedan jag föddes så det sitter långt inne.

Varför tror du att det blev just du som fick chansen att komma upp?
– Jag tycker att jag gjorde det bra förra året när jag kom upp till U19. Tog ganska snabbt en startplats och efter det får man chansen. Många har fått chansen och jag har tagit chansen och gjort det bra när jag har fått vara där uppe.

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

Har du gjort något extra för att få den här chansen? Vad har du för tips till dom andra unga spelarna som drömmer om det här?
– När jag var 13 år och tog klivet till IFK Göteborg så började jag förstå att jag behöver träna och träna mycket själv. Fotbollsträningen får vi här i klubben men man får inte glömma fysiken och det är viktigt om man skall ta klivet upp.

Vad har du för förväntningar inför säsongen?
– Just nu känner jag bara att jag vill komma in i laget. Jag vill lära mig mycket, att spela blir ju en bonus men det jag skall försöka göra är att ta en startplats självklart. Jag är här för att konkurrera om en plats och kommer att jobba stenhårt för det.

Önskar Rasmus Wikström och IFK Göteborg all lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Angeredstalang klar för IFK Göteborg

Publicerad

den

Som ni har kunnat läsa här på bloggen tidigare så har Angered MBIK lagt ner sitt U16-lag och många av dom spelarna har nu hamnat i klubbar runt om i Göteborg.

Läs också: Talangfull trio från Angered MBIK klara för Örgryte IS

Tidigare har vi kunnat berätta att bland annat Aksel Ayan, Adel Gharbi och Mehmet Uzel numera tillhör Örgryte IS U19-lag.

Nu är det klart att nästa spelare från detta duktiga och framgångsrika lag är klar för en av elitklubbarna i stan. Det är ingen mindre än Yacqub Finey som är klar för IFK Göteborg och kommer att tillhöra Elit 2.

– Jag valde IFK för att jag jag gillade idéen med att de satsar på spelare från akademin, det var det som jag drogs till mest. Jag kände att IFK Göteborg var den platsen jag kunde utvecklas mest och jag tycker också att IFK är en fin klubb med bra tränare och bra förutsättningar, säger Yacqub Finey till Ungdomsfotboll.se

Läs också: Ytterligare en Angeredstalang till landslaget

Skall bli väldigt spännande att följa Yacqub Finey i sin nya klubb. Ser en väldigt stor potential i Yacqub. Han blev nyligen även kallad till P03-landslaget. Grattis IFK Göteborg till en väldigt bra spelare.

Önskar Yacqub all lycka till i sin nya klubb.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media