Connect with us

Pojkfotboll

DM: Utsiktens BK vidare efter vinst mot GFF/Azalea BK på straffar

Igår bestämde jag mig för att titta lite fotboll och det fick bli kvartsfinalen i junior- DM mellan Utsiktens BK och GFF/Azalea BKMajvallen.

Tur att solen gav oss värme då spelet inte värmde. Det fanns ett lag på plan som ville spela fotboll och det var Utsiktens BK. GFF/Azalea BK försvarade hela matchen igenom och bjöd knappt på något offensivt spel. Jag förstår om det var deras taktik att inte låta Utsikten komma igenom och så vidare då Utsikten på pappret är det bättre laget. Men det här spelet är bara destruktivt för fotbollen. Hellre hade jag sett GFF/Azalea BK ge Utsikten en riktig match med fint spel med massa fina anfall samt avslut.

Utsikten försökte göra hål på denna mur i straffområdet men det var inte så lätt. I mitten av andra halvlek lyckades dock Sebastian Hylén göra 1-0 till Utsiktens BK. I 58 minuten gjorde Utsikten ett självmål och slutresultatet blev 1-1.

Personligen hade jag sett Utsikten med lite mer fart och vilja. En sådan här match skall man bara vinna. Straffar väntade lagen där båda lagen lade otroligt bra straffar. Utsiktens BK drog det längsta strået och man vann matchen med 11-10 till slut.

En spelare som jag har följt ett tag heter Rasmus Hegab, han spelade i Gunnilse IS förut och då var han en spelare som var en i mängden. I Utsiktens BK är han en spelare som verkligen sticker ut och jag blev otroligt imponerad över honom. Sedan var den här matchen i sig inte världens bästa så jag hade velat se honom i match med mycket bättre motstånd. Då lär han ju höja sig själv några nivåer och det hade varit kul att se honom spela då.

Nu väntar en toppmatch för Utsiktens BK i semifinalen. Man ställs nämligen mot IFK Göteborg. Då kanske Rasmus och hans Utsiktens BK höjer tempot en aning och ger IFK ett riktigt bra motstånd. Jag tror att Utsikten vinner den matchen.

Datumet för matchen är inte fastställt ännu och jag hoppas kunna återkomma om det snarast möjligt.

//Rudy Alvarado

 

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

4 Comments

4 Comments

 1. Petter Dahlberg

  aug 20, 2015 at 3:41 e m

  Tjenare Rudy
  Jag har spelat i Azalea BK i 10/11 år nu. Jag har aldrig sett mitt lag prestera så bra som vi gjorde igår. Det gör mig extremt ledsen att du har denna synen på vår fotboll. Vi är ingen storklubb. Vi har ingen chans att värva spelare som andra klubbar har. Vi är en liten klubb från Majorna som inte söker framgångar utan ser till att alla får spela fotboll så länge dem vill och kan. Vi som är inblandade i fotbollen i Göteborg ska väll stötta de mindre föreningarna istället för att smutskasta dem. Alla lag jobbar utifrån sin bästa förmåga. Det gjorde mitt lag igår. Hur matchen än såg ut så stod vi upp otroligt bra mot ett elitlag som ska slå oss alla dagar i veckan.
  Ville bara ge dig en tankeställare. Med vänlig hälsning, Petter

 2. Aron Lundh

  aug 20, 2015 at 3:44 e m

  Rudy jag tror du har kollat lite för mycket på junior- och pojkfotboll för att inse vikten av försvarspel. GFF vet att de möter ett bra lag och lägger sig lågt vilket inte alls är ovanligt inom fotbollen, sedan får du förklara vad du menar med “destruktiv fotboll” för de spelade GFF inte alls Dessutom så anföll GFF varje gång de hade bollen och bjöd på flera vackra anfall och hade 2-3 riktigt bra lägen där bollen tyvärr inte satt. Några sådana lägen hade inte Utsikten förutom en stolpträff på ett skott utifrån i början av matchen. Lägg där till GFF:s mål som är ett riktigt snyggt anfall och inte alls ett självmål, tillskillnad från Utsiktens fattiga gratisbjudning till mål, trodde du var där och såg matchen Rudy? Tråkigt att du bara kan uppskatta spelare du känner till och inte nämner något om den fantastiska insats många GFF-spelare gör i matchen.

 3. Christopher Lindström

  aug 20, 2015 at 3:55 e m

  Bra analys ändå hahah..

 4. Hannes Norberg

  aug 20, 2015 at 4:19 e m

  Håller med Aron och Petter fullt ut. Du skriver själv i ditt inlägg att “En sådan här match skall man bara vinna” sett ur Kikens perspektiv. Detta tyder väl på att GFF/Azalea stod för en mycket stark insats då man klarade ett oavgjort resultat som nästan räckte hela vägen genom straffläggningen? En klubb med helt andra ambitioner, idéer och förutsättningar än Utsikten. En kvartersklubb med målet att alla som vill och kan ska få chansen att utvecklas och ha roligt. Att en sådan klubb kan mäta sig med och hota Göteborgs storklubbar är väl ENDAST positivt och visar vilken bredd Göteborgsfotbollen har? Istället för att lyfta fram deras grymt starka laginsats och kollektiv väljer du den enkla vägen. Du håller dig till laget du känner till. Du klankar ner på ett lag som gör en fruktansvärt bra defensiv insats och som trots Utsiktens bollinnehav kunde skapa chanser genom bra individuella prestationer. Extremt partisk artikel. Skäms, Rudy.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

Utsiktens BK skriver avtal med Lukas Johansson Utsiktens BK skriver avtal med Lukas Johansson

Utsiktens BK skriver avtal med Lukas Johansson

Pojkfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

SM-Guld till Umeå IK

Flickfotboll

Dags för SM-final mellan IFK Göteborg & Umeå IK

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet