fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

DM: Utsiktens BK vidare efter vinst mot GFF/Azalea BK på straffar

Publicerad

den

Igår bestämde jag mig för att titta lite fotboll och det fick bli kvartsfinalen i junior- DM mellan Utsiktens BK och GFF/Azalea BKMajvallen.

Tur att solen gav oss värme då spelet inte värmde. Det fanns ett lag på plan som ville spela fotboll och det var Utsiktens BK. GFF/Azalea BK försvarade hela matchen igenom och bjöd knappt på något offensivt spel. Jag förstår om det var deras taktik att inte låta Utsikten komma igenom och så vidare då Utsikten på pappret är det bättre laget. Men det här spelet är bara destruktivt för fotbollen. Hellre hade jag sett GFF/Azalea BK ge Utsikten en riktig match med fint spel med massa fina anfall samt avslut.

Utsikten försökte göra hål på denna mur i straffområdet men det var inte så lätt. I mitten av andra halvlek lyckades dock Sebastian Hylén göra 1-0 till Utsiktens BK. I 58 minuten gjorde Utsikten ett självmål och slutresultatet blev 1-1.

Personligen hade jag sett Utsikten med lite mer fart och vilja. En sådan här match skall man bara vinna. Straffar väntade lagen där båda lagen lade otroligt bra straffar. Utsiktens BK drog det längsta strået och man vann matchen med 11-10 till slut.

En spelare som jag har följt ett tag heter Rasmus Hegab, han spelade i Gunnilse IS förut och då var han en spelare som var en i mängden. I Utsiktens BK är han en spelare som verkligen sticker ut och jag blev otroligt imponerad över honom. Sedan var den här matchen i sig inte världens bästa så jag hade velat se honom i match med mycket bättre motstånd. Då lär han ju höja sig själv några nivåer och det hade varit kul att se honom spela då.

Nu väntar en toppmatch för Utsiktens BK i semifinalen. Man ställs nämligen mot IFK Göteborg. Då kanske Rasmus och hans Utsiktens BK höjer tempot en aning och ger IFK ett riktigt bra motstånd. Jag tror att Utsikten vinner den matchen.

Datumet för matchen är inte fastställt ännu och jag hoppas kunna återkomma om det snarast möjligt.

//Rudy Alvarado

 

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2020 Alvarado Sport & Media